Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2010

Τον Ιούνιο ο πληθωρισμός της Ελλάδας ήταν ο υψηλότερος στην ΕΕ.

Τον Ιούνιο ο πληθωρισμός της Ελλάδας ήταν ο υψηλότερος στην ΕΕ. 
Στην ευρωζώνη ο πληθωρισμός μειώθηκε από 1,6% τον Μαϊο σε 1,4% τον Ιούνιο, ενώ πριν από ένα χρόνο ήταν -0,1%. Μείωση, από 5,3% σε 5,2%, σημείωσε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Ιούνιο, σε σχέση με τον Μαϊο, σύμφωνα με στοιχεία της κοινοτικής στατιστικής υπηρεσίας Eurostat, που δόθηκαν Tετάρτη 14 Ιουλίου στη δημοσιότητα, στις Βρυξέλλες.
Στην ΕΕ ο πληθωρισμός μειώθηκε από 2% σε 1,9%, ενώ πριν από έναν χρόνο ήταν 0,6%. Τον Ιούνιο, τα χαμηλότερα ποσοστά πληθωρισμού σημειώθηκαν στην Ιρλανδία (-2%), τη Λετονία (-1,6%) και την Ολλανδία (0,2%) και τα υψηλότερα στην Ελλάδα (5,2%), την Ουγγαρία (5%) και τη Ρουμανία (4,6%).
Σε σχέση με τον Μαϊο, ο πληθωρισμός αυξήθηκε τον Ιούνιο σε οκτώ κράτη μέλη, παρέμενε αμετάβλητος σε τέσσερα κράτη μέλη και μειώθηκε σε δεκαπέντε κράτη μέλη.

AΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.