Η πλειοψηφία απορρίπτει το Μνημόνιο και τις πολιτικές ΠΑΣΟΚ

Από antinews
Η πλειοψηφία των πολιτών απορρίπτει τα επιχειρήματα της κυβέρνησης υπέρ της προσφυγής στο ΔΝΤ και τον Μηχανισμό Στήριξης, θεωρεί καταστροφική την διαχείριση της κρίσης από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ζητά απεμπλοκή από το Μνημόνιο. Απαξίωση του πολιτικού συστήματος, αλλά και ενίσχυση του δικομματισμού (65%) και μείωση της διαφοράς ΠΑΣΟΚ – ΝΔ στις 6 μονάδες, πράγμα που σημαίνει ότι στενεύουν τα περιθώρια για νέα κόμματα. Μετακινήσεις απο το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ προς τη ΝΔ
Αυτά είναι τα βασικά συμπεράσματα από δημοσκόπηση της VPRC, η οποία πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας «Αξία».
Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 35,5%, η ΝΔ 29,5%, το ΚΚΕ 12,5%, ο ΛΑΟΣ 5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 5,5%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 4% και η Δημοκρατική Αριστερά 2%. Το άθροισμα των αναποφάσιστων και των όσων δεν επιθυμούν να απαντήσουν κινείται στο 21,7%.
Συντριπτική είναι η απαξίωση όλων των πολιτικών κομμάτων στα μάτια των πολιτών. Το 64% δηλώνει κανένα κόμμα δεν ανταποκρίνεται στις ελπίδες τους.

Το σημαντικότερο είναι όμως ότι το 43% ζητά απεμπλοκή από το Μνημόνιο , το 10% λέει ότι δεν γνωρίζει τους όρους ή το Μνημόνιο, ένα 13% δηλώνει άγνοια ή άρνηση να απαντήσει και μόνο το 34% θέλει τήρηση των όρων.
Οι πολίτες είναι απογοητευμένοι από την οικονομική κατάσταση της χώρας και τις προοπτικές, ενώ το 56% θεωρεί σημαντικότερο πρόβλημα την κρίση σε συνδυασμό με τη φτώχεια, τους χαμηλούς μισθούς και τις χαμηλές συντάξεις.
Το δείγμα ήταν 1.156 άτομα άνω των 18 με τηλεφωνικές συνεντεύξεις και χρήση δομημένου ερωτηματολόγιου, χωρίς κάλπη.

Σχόλια