"Γερνά" πρόωρα η κυβέρνηση...

Από την ειδησεογραφία:

Συνεχίζονται οι υπουργικές συγκρούσεις και οι  διαφοροποιήσεις από βουλευτές.

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου απουσιάζει στον Πόρο για το 13ο Συμπόσιο της Σύμης.

Στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί έντονος εκνευρισμός, αλλά έχει αποφασιστεί οι τόνοι να κρατηθούν χαμηλοί, καθώς βαίνουν προς ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής το ασφαλιστικό του Δημοσίου και το νομοσχέδιο για τα χρέη των νοσοκομείων.
Στον κ. Θεόδωρο Πάγκαλο έχει ανατεθεί ο πυροσβεστικός ρόλος έναντι των εστιών τριβής μεταξύ υπουργών, μετά το «θερμό επεισόδιο» ανάμεσα στους κ. Δημήτρη Ρέππα και Γιώργο Παπακωνσταντίνου, αλλά και μετά την έμμεση πρόταση του κ. Χάρη Καστανίδη για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.
Πάντως, παρά τις προσπάθειες ελέγχου του εσωκομματικού κλίματος, δεν έλειψαν και χθες οι δηλώσεις κριτικής από προβεβλημένα στελέχη.
Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης άφησε αιχμές κατά συνεργατών του πρωθυπουργού, ενώ σε επικριτικές δηλώσεις προέβησαν οι κ. Μιλτιάδης Παπαϊωάννου και Εκτορας Νασιώκας, που όπως και η κ. Βάσω Παπανδρέου έχει προειδοποιήσει ότι θα καταψηφίσει τη ρύθμιση για τα χρέη των νοσοκομείων.


Αυτές οι ειδήσεις κυριαρχούν στην επικαιρότητα και είναι πρωτοφανές κυβέρνηση που δεν έχει κλείσει ακόμα ένα χρόνο στην εξουσία να δρά σαν να εξαντλεί την δεύτερη θητεία της ...

Οι υπουργοί δείχνουν κουρασμένοι (το δείχνει ο εκνευρισμός που δείχνουν  στην εσωκομματική κριτική) από το βάρος των υπουργείων τους , οι βουλευτές προσπαθούν να δείξουν "καλό πρόσωπο" στους ψηφοφόρους τους μήν αφήνοντας την παραμικρή ευκαιρία που θα τους δοθεί για να δείξουν την διαφοροποίησή τους από την πολιτική της κυβέρνησης (!!!) αλλά μή τολμώντας να διαφοροποιηθούν στην βουλή φοβούμενοι τις επαπειλούμενες  διαγραφές
Ο Πρωθυπουργός θα αναγκαστεί να κάνει αλλαγές σε πρόσωπα για να μπορέσει να δώσει λίγη ζωντάνια σε πρακτικό επίπεδο στην κυβέρνησή του.
Ευτυχώς ο Πρωθυπουργός μόλις βρει ευκαιρία κάνει τα θαλάσσια σπορ του (κανό , κολύμπι κλπ) και ανανεώνεται παραμένοντας ξεκούραστος παρά τα πολλά ταξίδια στο εξωτερικό και το εσωτερικό... 

http://antilogos-gr.blogspot.com/2010/07/blog-post_14.html

Σχόλια