Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2010

Αντιδράσεις παρά τις τροποποιήσεις στο ασφαλιστικό


Παρά τις νέες τροποποιήσεις με τις οποίες εισέρχεται στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό του Δημοσίου, οι αντιδράσεις των συνδικαλιστικών φορέων εντείνονται.
Βασική αλλαγή στο ασφαλιστικό είναι η σταδιακή εξίσωση των ορίων συνταξιοδότησης για τις γυναίκες με ανήλικα παιδιά.
Το νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί την Πέμπτη, οπότε η ΑΔΕΔΥ έχει ανακοινώσει πανελλαδική στάση εργασίας από τις 11 το πρωί και συγκέντρωση έξω από τη Βουλή.
Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Πρωτοδικείο Αθηνών οι εισαγγελείς και δικαστές απείλησαν χθες  ακόμα και με παραιτήσεις στην πρόθεση της κυβέρνησης να τους εντάξει στο ΙΚΑ, αλλά και στην κατάργηση της 25ετίας σύμφωνα με την οποία θεμελίωναν μέχρι τώρα τα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα.
Σε συμβολική κατάληψη όλων των δημαρχείων της χώρας προχώρησαν το πρωί και οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση διαμαρτυρόμενοι για τις ανατροπές στα όρια ηλικίας και στις συντάξεις.
Με θέμα το ασφαλιστικο και πριν τη συγκέντρωση των ένστολων στη Πλατεία Συντάγματος εκπρόσωποι της πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων συναντήθηκαν με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Ειδικότερα οι τροποποιήσεις:
- Σταδιακή εξίσωση των ορίων συνταξιοδότησης για τις γυναίκες με ανήλικα παιδιά από το 50ο έτος που είναι σήμερα στο 65ο.
- Όποιος ασφαλισμένος του δημοσίου τομέα συμπληρώνει φέτος 25 έτη ασφάλισης και απλώς ανέμενε να κλείσει το 58ο έτος της ηλικίας μπορεί να συνταξιοδοτηθεί όποτε συμπληρώσει αυτό το όριο. Πρόσθετα θα μπορεί το 2011 να αναγνωρίσει πλασματικό χρόνο 24 μηνών και να συνταξιοδοτηθεί χωρίς όριο.
- Όσοι έχουν 36 έτη ασφάλισης μπορούν και το 2011 να βγουν στη σύνταξη χωρίς όριο ηλικίας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες για τις γυναίκες του δημοσίου με ανήλικα παιδία εξετάζεται το ενδεχόμενο να δοθεί επιπλέον γονική άδεια με την προϋπόθεση να έχουν ακόμα ανήλικο παιδί κατά το χρόνο θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος.
- Όσον αφορά το νέο ΛΑΦΚΑ, σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΙΚΑ μηνιαία εισφορά από 42 έως 350 ευρώ ανάλογα με το ποσό της μηνιαίας σύνταξης θα κληθούν να καταβάλουν από την 1η Αυγούστου όσοι συνταξιούχοι εισπράττουν κύρια σύνταξη από 1.400 ευρώ και πάνω.
Έτσι συνταξιούχος που παίρνει σύνταξη 2.500 ευρώ θα χάσει 150 ευρώ το μήνα ενώ ένας που λαμβάνει 1.450 ευρώ θα χάσει 45 ευρώ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.