Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2010

Σλοβακία: Πράσινο στην Ευρωζώνη, Κόκκινο στην Ελλάδα

Σύμφωνα με το Bloomberg η κυβερνητική συμμαχία στη Σλοβακία έδωσε το πράσινο φως για το πακέτο διάσωσης της Ευρωζώνης, αλλά απέρριψε την συνδρομή-συμμετοχή της στο δάνειο της Ελλάδας. 
Η συμμετοχή της Σλοβακίας στο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας ήταν 800 εκατ. ευρώ.
Παρόλα αυτά χρειάζεται η έγκριση του κοινοβουλίου για τις αποφάσεις της κυβέρνησης.
Η πρωθυπουργός Iveta Radicova είπε ότι, η κυβέρνηση αρνήθηκε και έχει αντιρρήσεις στο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, επειδή το κόστος της διάσωσης θα βαρύνει τους πολίτες της Ελλάδας και των άλλων χωρών, οι οποίοι δεν προκάλεσαν το πρόβλημα.
Είπε επίσης ότι  η απόφαση να χειριστούμε την κατάσταση με αυτόν τον τρόπο, σημαίνει ότι, ο τραπεζικός τομέας δεν θα συμβάλλει ούτε με 1 σεντ.

Τέλος η Iveta Radicova ανέφερε ότι, είναι η Σλοβακία θα παρέξει βοήθεια (που δεν την καθόρισε) στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.