Σάββατο, 22 Αυγούστου 2015

Η ΕΑΒ ΩΣ ΒΑΣΙΚΌ ΣΥΣΤΑΤΙΚΌ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΉΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΉΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΉ ΑΝΆΚΑΜΨΗ


του Μπάμπη Παπασπύρου
Η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ), αποτελεί τη μεγαλύτερη βαριά βιομηχανία υψηλής τεχνολογίας στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή. 
Το αντικείμενο της είναι η εργοστασιακή συντήρηση όλων των πτητικών μέσων όλων των κλάδων της χώρας , καθώς και πολλών άλλων χωρών.

Καθαρά τα πράγματα...

Του Θανάση Καρτερού
Θα συμφωνήσετε ότι το πράγμα έμοιαζε με Γόρδιο Δεσμό. 
Η συμφωνία με τους δανειστές, τα προαπαιτούμενα, τα αιτούμενα και τα μελλούμενα έκαναν μαλλιά - κουβάρια τη Βουλή, το πολιτικό σκηνικό και το μεγαλύτερο κόμμα...

Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2015

Τι προβλέπει το Σύνταγμα για τις διαδικασίες μέχρι τις πρόωρες εκλογές...

Η πορεία που θα ακολουθήσει η χώρα μετά την υποβολή παραίτησης από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προβλέπεται από το άρθρο 37 παράγραφο 3 και το άρθρο 40 του Συντάγματος.

Ο Πρόεδρος θα ξεκινήσει τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών

Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2015

«Σκάνδαλο η απουσία κοινής ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής»

Περισσότερη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητά ο πρώην αυστριακός ευρωβουλευτής Χ. Σβόμποντα και χαρακτηρίζει ντροπή και σκάνδαλο την απουσία κοινής ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής. 
Για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος στην Ευρώπη ο αυστριακός πρώην ευρωβουλευτής Χάνες Σβόμποντα πιστεύει ότι

Σαν σήμερα 20/8/1941 η 335 & 336 Μοίρες Διώξεως στην Μέση Ανατολή

20/8/1941 - Ύστερα από τις επαφές του Αξιωματικού Συνδέσμου Σμηνάρχου Π. Βήλου με τη RAF, το Αρχηγείο της RAF Μέσης Ανατολής εισηγήθηκε στο Λονδίνο το σχηματισμό δύο Ελληνικών Μοιρών (335 και 336 Μοίρες Διώξεως).

Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2015

"Ο ΒΑΡΚΑΡΗΣ ΤΗΣ ΝΗΣΗΛΙΟΣ"...

Ήταν μια μέρα σαν κι' αυτές που νοιώθει κανείς μια ευδαιμονία σαν ευλογία, όπως όταν απορροφάς τους στίχους του «Άξιον Εστί» κι' αναγαλλιάζει μαζί με το πέλαγο και το σπλάγχνο σου και η «αιωνιότητα Ψυχή», ιδίως όταν βρίσκεσαι στην Νησήλιο, - το ποιητικό και πνευματικό όνομα της αρχαίας Ωλίαρος, της σύγχρονης ηλιοφιλημένης Αντίπαρος,

Telegraph: Ελλάδα, η μόνη χώρα της Ευρωζώνης με συνθήκες ζωής κάτω του μέσου όρου..

«Η Αθήνα είναι η μοναδική χώρα της Ευρωζώνης στην οποία οι συνθήκες ζωής είναι κάτω από τον παραδεκτό μέσο όρο», γράφει σε άρθρο της η βρετανική εφημερίδα Telegraph επικαλούμενη τον κατάλογο που δημοσιεύει όπως κάθε χρόνο το Economic Intelligence Unit.

Η Αθήνα πλέον αξιολογείται με 75,3 μονάδες στον δείκτη βιωσιμότητας.

Ποιος είναι αυτός που αγοράζει ελληνικό χρέος μετά μανίας;

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Japonica Partners, άφησε άφωνους άλλους μεγαλοεπενδυτές όταν από το 2012 άρχιζε να αγοράζει μετά μανίας ελληνικά ομόλογα ! 

Έχει έρθει πολλές φορές μυστικά στην Αθήνα για να συναντηθεί με επιφανείς Ελληνες επιχειρηματίες και τραπεζίτες, ενώ έχει κάνει διεθνή καμπάνια για το ελληνικό χρέος.

Παχυλή υποκρισία...

Του Τάσου Παππά

Τα πράγματα εξελίσσονται όπως ακριβώς τα είχαμε προβλέψει. Δεν ήταν δα και τόσο δύσκολο να πέσουμε μέσα.

Λίγη φαντασία αν διέθετε κανείς και αν γνώριζε πώς λειτουργεί το πολιτικό σύστημα και οι χαλκέντερες γραφειοκρατίες κάθε είδους, θα έφτανε εύκολα στην εκτίμηση

Τρίτη, 18 Αυγούστου 2015

Το καιροσκοπικό παιχνίδι του Βερολίνου εις βάρος της Ελλάδος...

Δεν μας εκπλήσσει η συμπεριφορά του Βερολίνου απέναντι της Πατρίδας μας από την έναρξη της ελληνικής κρίσης χρέους το έτος 2008/09. 
Ούτε αυτό εκπλήσσει διάφορες κύκλους σε μερικές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, αλλά και ακόμη και διάφορα ΜΜΕ της Ευρώπης. Διότι η εκβιαστική και απάνθρωπη συμπεριφορά του Βερολίνου απέναντι της Ελλάδος ήταν και είναι γνωστή..

Οι ομογενείς της Αμερικής πάλι στο πλευρό της μητέρας πατρίδας

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ σε δύωρη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Λευκό Οίκο από τον προσωπάρχη Ντένις ΜακΝτόναλντ και έκτακτη συμμετοχή του αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν αποφάσισε την σύσταση «διϋπουργικών ομάδων εργασίας» για τη διερεύνηση πιθανών τομέων βοήθειας προς την Ελλάδα ώστε η χώρα μας...

Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2015

Σκάνδαλο μεγατόνων: 5 δισ. ευρώ σε «ευυπόληπτους» πολίτες, φορείς και ιδιοκτήτες ΜΜΕ με «όχημα» την ΑΤΕ

Πόρισμα «φωτιά» με τα «αμαρτωλά» δάνεια της Αγροτικής Τράπεζας την περίοδο 2000-2012με ζημία για το δημόσιο 5 δισ. ευρώ, διαβιβάσθηκε στην Εισαγγελία Αθηνών από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Ενέργειες. Σύμφωνα με μαρτυρία

Η Γερμανία πέτυχε ισοσκελισμένο προϋπολογισμό..λόγω της κρίσης στην Ελλάδα...

Το ότι η Γερμανία κατάφερε να πετύχει ισοσκελισμένο προϋπολογισμό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στα χαμηλά επιτόκια με τα οποία δανείζεται εξαιτίας της γενικότερης ευρωπαϊκής κρίσης χρέους και κυρίως της κρίσης στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Οικονομικών Μελετών (IWH) του Χάλε,

71 χρόνια από το Μπλόκο της Κοκκινιάς – 17 Αυγούστου 1944


Kokkinia-864x400_cΉταν κοντά 3 τα ξημερώματα της Πέμπτης 17 Αυγούστου 1944, όταν οι Γερμανοί με τους Έλληνες συνεργάτες τους – κουκουλοφόρους, ξεκίνησαν μια επιχείρηση που οδήγησε σε λουτρό αίματος με ομαδικές εκτελέσεις, εμπρησμούς και λεηλασίες σπιτιών.

ΟΙ ΠΑΣΟΚΙΚΕΣ ΛΑΜΟΓΙΕΣ ΣΤΑ ΕΛ.ΠΕ....

Του Ντίνου Μπάνου
Είναι τυχαίο, ή συμπτωματικό, το πώς ο παραιτηθείς, αλλά παραμένων πρόεδρος των ΕΛΠΕ. (συμφερόντων Λάτση), Ευστάθιος Τσοτσορός, με τόσο πλούσιο και πολυσχιδές βιογραφικό γνώσεων, (σύμβουλος του Α. Τρίτση, επιστ. υπεύθυνος οικονομικών  του Ι.ΣΤ.Α.Μ.Ε «Ανδρέας Παπανδρέου» κ.λ.π.) επιτρέπει να ρυθμίζονται «χειρόγραφα», (αν είναι δυνατόν) οι διακινήσεις

Κυριακή, 16 Αυγούστου 2015

Η Μέρκελ «βλέπει» ελαφρύνσεις για την Ελλάδα...


Σε συνέντευξη που προβάλλει το βράδυ το ZDF η καγκελάριος Μέρκελ τάσσεται για μια ακόμα φορά κατά ενός κουρέματος του ελληνικού χρέους. «Βλέπει» όμως περιθώρια στο ύψος των επιτοκίων και στην αποπληρωμή των πιστώσεων.
Η Γερμανίδα καγκελάριος

Να σε ποιους πάει ο πλούτος...

Στα 164 τρισ. δολάρια αυξήθηκε ο ιδιωτικός πλούτος του πλανήτη σύμφωνα με τις λίστες της Wealth-X, στις οποίες βρίσκονται 11 Έλληνες δισεκατομμυριούχοι και 565 με κινητή περιουσία άνω των 300 εκατ. δολαρίων.
Το 8,6% του παγκόσμιο πληθυσμού ελέγχει το 85,3% του παγκόσμιο πλούτου, την ώρα που