Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2015

Σαν σήμερα 20/8/1941 η 335 & 336 Μοίρες Διώξεως στην Μέση Ανατολή

20/8/1941 - Ύστερα από τις επαφές του Αξιωματικού Συνδέσμου Σμηνάρχου Π. Βήλου με τη RAF, το Αρχηγείο της RAF Μέσης Ανατολής εισηγήθηκε στο Λονδίνο το σχηματισμό δύο Ελληνικών Μοιρών (335 και 336 Μοίρες Διώξεως).

20/8/1934 - Καθιερώθηκε για πρώτη φορά ο θεσμός του "Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας" ως ιδία ανεξάρτητη υπηρεσία, καθώς και ο τίτλος του "Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας" με την ψήφιση του νόμου 6248. Μέχρι τότε υπήρχε στο Υπουργείο Αεροπορίας (ΥΑ) η "Διεύθυνση Επιτελείου" (μετονομασία), με περιορισμένη αρμοδιότητα, της οποίας προΐστατο ο "Επιτελάρχης ΥΑ", υπαγόμενος στον "Διευθυντή Πολεμικής Αεροπορίας', το πρώτο μετά τον Υπουργό κλιμάκιο διοίκησης. 20/8/1922 - Ο παρατηρητής Λοχαγός Γ. Ξηρός της Γ’ Μοίρας της Στρατιωτικής Αεροπορίας (χειριστής-οδηγός Ανθυπολοχαγός Κ. Λουκίδης) έρριψε στην αποκομμένη Ανεξάρτητη Μεραρχία η οποία είχε εντοπιστεί την προηγουμένη, διαταγή της Στρατιάς, σύμφωνα με την οποία μπορούσε να ακολουθήσει το συμφερότερο γι’ αυτή δρομολόγιο, ακόμη και προς βορράν, με ανεφοδιασμό από τους πόρους της χώρας. Μαζί με τη διαταγή έρριψε και όσες πληροφορίες είχε συγκεντρώσει για την κατάσταση των υποχωρούντων Ελληνικών τμημάτων.

polemikiaeroporiahaf.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.