Κυριακή, 16 Αυγούστου 2015

Η Μέρκελ «βλέπει» ελαφρύνσεις για την Ελλάδα...


Σε συνέντευξη που προβάλλει το βράδυ το ZDF η καγκελάριος Μέρκελ τάσσεται για μια ακόμα φορά κατά ενός κουρέματος του ελληνικού χρέους. «Βλέπει» όμως περιθώρια στο ύψος των επιτοκίων και στην αποπληρωμή των πιστώσεων.
Η Γερμανίδα καγκελάριος
Αγκελα Μέρκελ θεωρεί ότι υπάρχουν περιθώρια για μια επιμήκυνση αποπληρωμής των δανείων και το ύψος των επιτοκίων. Σε εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξή της που θα μεταδοθεί σήμερα από το δεύτερο πρόγραμμα της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF η καγκελάριος αποκλείει ωστόσο για μια ακόμα φορά κατηγορηματικά ένα κούρεμα του ελληνικού χρέους.
Κατά την άποψή της η ελληνική κυβέρνηση διαφοροποίησε τη στάση της. Εν μέρει και λόγω «της άκαμπτης στάσεις πολλών άλλων χωρών-μελών, χάρη στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και χάρη στην γερμανική κυβέρνηση».
Στο ερώτημα αν η σκληρή στάση της Γερμανίας έβλαψε τελικά τη Γερμανία η Αγκελα Μέρκελ δήλωσε: «Είχαμε μεγάλη υποστήριξη από χώρες όπως η Πορτογαλία και η Ιρλανδία». Η καγκελάριος είπε επίσης ότι: «Δεν βοηθά να ανταλλάζουμε φιλοφρονήσεις και μετά από δύο ή τρία χρόνια η κατάσταση να είναι χειρότερη από την σημερινή».
Βέβαιη η Α. Μέρκελ για τη συμμετοχή του ΔΝΤ
«Tο ΔΝΤ ήταν παρών στις διαπραγματεύσεις, οπότε στηρίζει και το αποτέλεσμα», είπε η Α. Μέρκελ
Σύμφωνα με τον καγκελάριο η Αθήνα «συνειδητοποίησε ότι χώρα θα ξανασταθεί στα πόδια της μόνο αν πραγματοποιηθούν μεταρρυθμίσεις». Θα πρέπει ωστόσο να περιμένουμε για να δούμε αν «η εντατικότητα της δουλειάς συνεχιστεί». Είναι απαραίτητες και περαιτέρω προσπάθειες αν «θέλουμε να δούμε φως στο τέλος του τούνελ», είπε η καγκελάριος. Η ευρωκρίση έχει υπερβολικά μεγάλη διάρκεια, διαπίστωσε η καγκελάριος, προσθέτοντας ότι η Ευρώπη πρέπει να βγει ενισχυμένη από την κρίση: «όμως αυτό δεν είναι εφικτό χωρίς μεταρρυθμίσεις».
Σε ερώτημα σχετικά με την συμμετοχή του ΔΝΤ στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα η κ. Μέρκελ είπε ότι «το ΔΝΤ ήταν παρών στις διαπραγματεύσεις, οπότε στηρίζει και το αποτέλεσμα». Σύμφωνα με την καγκελάριο η Κριστίν Λαγκάρντ είχε πει ότι το Ταμείο θα συμμετάσχει στο τρίτο δανειακό πακέτο από τη στιγμή που πληρούνται οι προϋποθέσεις. «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι όσα δήλωσε η κ. Λαγκάρντ ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», είπε η Αγκελα Μέρκελ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.