Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2015

Telegraph: Ελλάδα, η μόνη χώρα της Ευρωζώνης με συνθήκες ζωής κάτω του μέσου όρου..

«Η Αθήνα είναι η μοναδική χώρα της Ευρωζώνης στην οποία οι συνθήκες ζωής είναι κάτω από τον παραδεκτό μέσο όρο», γράφει σε άρθρο της η βρετανική εφημερίδα Telegraph επικαλούμενη τον κατάλογο που δημοσιεύει όπως κάθε χρόνο το Economic Intelligence Unit.

Η Αθήνα πλέον αξιολογείται με 75,3 μονάδες στον δείκτη βιωσιμότητας.Η αξιολόγηση αυτή φέρνει την Αθήνα στην 72η θέση ανάμεσα στις 140 υπό αξιολόγηση περιοχές και όπως γράφει η Telegraph «είναι πλέον η μοναδική πόλη στην Ευρωζώνη με δείκτη βιωσιμότητας κάτω από το όριο των 80 μονάδων για πόλεις που έχουν λίγα – αν υπάρχουν – απτά εμπόδια στον τρόπο ζωής».

Όπως γράφει το Economist Intelligence Unit για μια χώρα που βρίσκεται κάτω από τις 80 μονάδες, σημαίνει πως ένας εργαζόμενος δικαιούται ειδικό επίδομα από τον εργοδότη του.Τα τελευταία πέντε χρόνια η Ελλάδα έχει υποστεί την μεγαλύτερη μείωση της περιόδου (6 μονάδες) παρόμοια με αυτή της Αφρικής και της Ασίας.

Ο δείκτης βιωσιμότητας του Economist Intelligence Unit’s αξιολογεί πέντε μεταβλητές: σταθερότητα, σύστημα υγείας, πολιτισμός και περιβάλλον, παιδεία και δομές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.