Σάββατο, 9 Ιανουαρίου 2010

Νεώτερα και δηλώσεις για την έκρηξη βόμβας


Η δημοκρατία δεν τρομοκρατείται", δήλωσε με μια φράση ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
"Κάποιοι επιδιώκουν το φόβο και τον πανικό. Δε φοβόμαστε και δεν πανικοβαλλόμαστε. Η Βουλή είναι χώρος υψηλού συμβολισμού για τους Έλληνες. Είναι χώρος αφύλακτος και θα παραμείνει αφύλακτος. Η Αθήνα είναι μία πόλη ασφαλής και δεν θα γίνει στρατοκρατούμενη. Αυτοί οι θρασείς που πραγματοποίησαν την ενέργεια να ξέρουν ότι θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη και μάλιστα πολύ σύντομα όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους", ήταν το μήνυμα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη μετά το συμβάν.
"Κάποιοι θέλουν να παίξουν με τη δημοκρατία και πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε", δήλωσε ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπουτσής.
"H βομβιστική επίθεση, που σημειώθηκε απόψε, σ΄ ένα από τα πιο καλά φυλασσόμενα σημεία της Αθήνας, μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη και στο Κοινοβούλιο, αποτελεί βαρύτατη πρόκληση κατά της έννομης τάξης της Ελληνικής Δημοκρατικής Πολιτείας. Πέρα από τον προφανή συμβολισμό της, η επίθεση αυτή στρέφεται συνολικά κατά της Ελληνικής κοινωνίας και πλήττει την εικόνα της χώρας μας διεθνώς, ζημιώνοντας τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού. Μακριά από ακρότητες και υπερβολές, οφείλουμε να κατανοήσουμε όλοι ότι η τρομοκρατία αποτελεί μείζον πρόβλημα για τον τόπο μας. Γι΄ αυτό και πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα με καθολική συστράτευση της Κυβέρνησης, των πολιτικών κομμάτων, των κοινωνικών φορέων, των συνδικάτων και ευρύτερα της κοινωνίας των πολιτών. Ο αρμόδιος Υπουργός, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ήρθε η ώρα να αφήσει τα λόγια και να περάσει στα έργα. Είναι δεδομένη η θέση της Νέας Δημοκρατίας, ότι θα μας βρει συμπαραστάτες, στην περίπτωση που εφαρμόσει τα σωστά μέτρα και ακολουθήσει την ενδεδειγμένη πολιτική, για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στη χώρα μας", δήλωσε ο εκρπόσωπος της ΝΔ κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος.
"Καταδικάζουμε τη βομβιστική ενέργεια στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη μπροστά από το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Η πράξη αυτή αποτελεί μια πρόκληση απέναντι στη δημοκρατία. Σε μια κρίσιμη στιγμή για την ελληνική κοινωνία, καθώς αυτή βιώνει τις επιπτώσεις μιας βαθιάς οικονομικής κρίσης, τέτοιου είδους ενέργειες επιδρούν αποπροσανατολιστικά και αξιοποιούνται ως άλλοθι για να αποθαρρυνθούν οι αναγκαίοι κοινωνικοί και πολιτικοί αγώνες απέναντι σε μια πολιτική που πλήττει μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο τύπου του ΣΥΝ.
"Το ΚΚΕ καταδικάζει την έκρηξη βόμβας που έγινε μπροστά στη Βουλή. Αυτή η ενέργεια σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί πράξη αντίστασης στην άγρια και ολομέτωπη επίθεση που εξαπολύει η κυβέρνηση στα λαϊκά δικαιώματα. Αντίθετα βοηθάει και εξυπηρετεί όσους επιθυμούν να φοβίσουν το λαό", αναφέρει το ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του.
"Οι εγχώριοι τρομοκράτες ίσως πήραν την ιδέα από την ιστοσελίδα της τουρκικής επιχείρησης όπλων “ROKETSAN”, η οποία όπως παρουσιάζεται στην ιστοσελίδα του ηλεκτρονικού δελτίου www.defencenet.gr, δείχνει τη Βουλή των Ελλήνων στις φλόγες… Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται, δεν φοβάται, δεν υποστέλλεται. Αντιθέτως χαλυβδώνει το φρόνημα και την αποφασιστικότητα για την αντιμετώπιση των υπονομευτών της", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΛΑΟΣ.
"Απόψε κάποιοι προσπάθησαν να τρομοκρατήσουν τη Δημοκρατία μας. Η συντεταγμένη πολιτεία οφείλει να στείλει ηχηρά το μήνυμα ότι τέτοιες προσπάθειες πετυχαίνουν ακριβώς το αντίθετο. Η ομόθυμη καταδίκη, η θωράκιση των θεσμών μας και η κοινωνική συνοχή μας, είναι ο μόνος τρόπος να περιθωριοποιήσουμε όσα στοιχεία θέλουν να εμφανίζουν την ασφαλή Πόλη της Αθήνας ως ανοχύρωτη πόλη", δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης.

Από: ΝewsΤime

Η Λάρισα απέκτησε την δική της "Θεσσαλική Φρουρά"..
H «Θεσσαλική φρουρά» του Κώστα Πανιάρα
σήμα κατατεθέν της Δημοτικής Πινακοθήκης της Λάρισας


Ένα μεγαλειώδες γλυπτό ύψους 14 μέτρων, «φρουρεί» από εδώ και στο εξής την Δημοτική Πινακοθήκη της Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα. Ο λόγος είναι για την εντυπωσιακή «Θεσσαλική Φρουρά», που φιλοτέχνησε ο Κώστας Πανιάρας και κοσμεί πλέον την είσοδο της Πινακοθήκης. Το έργο εγκαινιάσθηκε από τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Φίλιππο Σαχινίδη, την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου , παρουσία του δημιουργού του, των αρχών της πόλης της Λάρισας, του προέδρου της Πινακοθήκης κ. Μάριου Ξηρομερίτη, που ανέλαβε και την τόσο δυναμική πρωτοβουλία, και πολλών άλλων παραγόντων.
Η «Θεσσαλική Φρουρά» αποτελεί προσφορά του καταξιωμένου εικαστικού δημιουργού στην πόλη της Λάρισας, ο οποίος επιβεβαιώνει με αυτό τον τρόπο τα βαθιά αισθήματα φιλίας που τρέφει για τη θεσσαλική πρωτεύουσα, όπου επιστρέφει μετά τη μεγάλη περσινή του έκθεση. 

 
«Είμαι δηλωμένος φίλος της πόλης. Πριν από δύο χρόνια όταν την επισκέφθηκα πρώτη φορά, οι κάτοικοι με δέχτηκαν τόσο ζεστά που με έκαναν να αισθανθώ κι εγώ Λαρισαίος. Συνδέθηκα συναισθηματικά με αυτή τη γη και τους ανθρώπους της. Έγινα συμπολίτης τους…Θέλω να επικοινωνήσω μαζί τους, μέσα από μια δική μου δημιουργία που με χαρά προσφέρω για το κτίριο της Δημοτικής Πινακοθήκης, που αποτελεί, με τους μοναδικούς εκθεσιακούς χώρους που διαθέτει, κόσμημα όχι μόνο για την πόλη, αλλά για ολόκληρη την Ελλάδα», σημειώνει ο ίδιος ο Κώστας Πανιάρας μιλώντας για τη σχέση του με την πόλη της Λάρισας. 

Η «Θεσσαλική Φρουρά», μια χαλύβδινη κιονοστοιχία, επιχρωματισμένη με τα λαμπερά κόκκινα και μπλε χρώματα-κλειδιά της δημιουργίας του καταξιωμένου καλλιτέχνη, υψώνει τις μνημειακές διαστάσεις της έως και δεκατέσσερα μέτρα και σηματοδοτεί, από εδώ και στο εξής, όχι μόνο το Μουσείο αλλά τον περιβάλλοντα χώρο του και ολόκληρη την περιοχή. Είναι ένα εμβληματικό έργο που ο δημιουργός του ήθελε να έλκει τα στοιχεία του από την ελληνική ιστορία και να έχει οπτική ταχύτητα, ώστε να μένει ανεξίτηλο στη μνήμη κι εκείνου που περπατά στον προαύλιο χώρο της Πινακοθήκης, αλλά και εκείνου που διέρχεται γρήγορα με το αυτοκίνητο. Για να το πετύχει αυτό ο Κώστας Πανιάρας, λάτρης των έργων μεγάλων διαστάσεων, συνέλαβε, μελέτησε και σχεδίασε τη «Θεσσαλική Φρουρά» του σε απόλυτη διαλεκτική αρμονία με τον όγκο του κτιρίου της Πινακοθήκης. 

 
Η υλοποίησή του εξασφαλίστηκε και υποστηρίχθηκε από τον δραστήριο Πρόεδρο του Δ.Σ της Πινακοθήκης Μάριο Ξηρομερίτη.
Η στατική μελέτη έγινε από την Εταιρία ΦΟΡΕΑΣ, με αρχιτέκτονα- μηχανικό τον Β. Μύτιλη και εκτελέστηκε από την Εταιρία Χάλυβες Καραλή.


Μέγας Χορηγός: ΑΥΤOΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε
Χορηγοί: Όμιλος ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ και Συστήματα Αλουμινίου EXALCO.


Πηγή: Κώστας Πανιάρας

 

Έκρηξη βόμβας μπροστά από τη Βουλή

Έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετηθεί σε κάδο απορριμμάτων στο Σύνταγμα μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη, σημειώθηκε λίγο πριν από τις 20:00 το βράδυ του Σαββάτου (09/01). Είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα σε απογευματινή εφημερίδα.

  Στις 07.45 άγνωστος τηλεφώνησε στην Ελευθεροτυπία και είπε ότι σε δέκα λεπτά επρόκειτο να γίνει έκρηξη σε κάδο απορριμμάτων στην πλατεία Συντάγματος, μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη. Η αστυνομία απέκλεισε άμεσα το χώρο και απομάκρυνε τη φρουρά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη γι'αυτό και δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, ο άγνωστος τηλεφώνησε στην εφημερίδα και είπε χαρακτηριστικά: "Άκου προσεκτικά. Σε 17 λεπτά θα εκραγεί βόμβα στη Βουλή. Δεν είναι φάρσα".
Στις 20:00, η βόμβα εξερράγη σε πρασιά πίσω από το φυλάκιο του αρχιλοχία στον προαύλιο χώρο της Βουλής. Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ήταν μέτριας προς μικρής ισχύος. Από την έκρηξη, αντικείμενα εκσφενδονίστηκαν σε απόσταση δεκάδων μέτρων.

Στον τόπο της έκρηξης βρίσκονται κλιμάκια της αντιτρομοκρατικής και της εγκληματολογικής υπηρεσίας που ερευνούν το χώρο. Την ώρα της έκρηξης συνεδρίαζε στη Βουλή ο ΚΤΕ Εσωτερικών του ΠΑΣΟΚ.
Χαρακτηριστικό είναι ότι την ώρα που έγινε το τηλεφώνημα, ξεκινούσαν τα κεντρικά δελτία ειδήσεων, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι δράστες ήθελαν να περάσουν άμεσα το μήνυμά τους.
"Κάποιοι θέλουν να παίξουν με τη δημοκρατία και πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε", δήλωσε ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπουτσής στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.
Όπως μετέδωσε το Mega πίσω από την επίθεση κρύβεται η τρομοκρατική οργάνωση "Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς".

Aπό: NewsTime

Οι 100 ημέρες του «νέου σοσιαλισμού»


Της Μαριλης Mαργωμενου

Το χέρι στο Ευαγγέλιο, τα κλειδιά του Μαξίμου στο χέρι και οι «100 ημέρες του σοσιαλισμού» έχουν μόλις ξεκινήσει. Ο Γ. Παπανδρέου πηδάει τα σκαλάκια του Μαξίμου τρία τρία, υβριδικά τετράτροχα στην ορκωμοσία και το βαθύ ΠΑΣΟΚ σε βαθιά απορία: «ποιος είναι αυτός ο Σ. Ξυνίδης που έγινε γραμματέας;».
Αλλά τίποτε καλό δεν κρατάει πολύ. Ούτε η νέο-πασοκική ευφορία. Τη 12η μέρα (ή ώρα;) οι Κινέζοι του Πειραιά ανέλαβαν να ανασκολοπίσουν απεργιακώς τη Λ. Κατσέλη ως κυρά του Λιμανιού, αλλά προσέκρουσαν στην ελληνική εκδοχή του Βούδα, όπως αναπαριστάται απ’ τη φιγούρα του Θ. Πάγκαλου. Και κάπου εκεί η επικαιρότητα άλλαξε, με το που ξεκίνησε ο πόλεμος των stage. Τα θύματά του, οι νεαροί stagers, όχι μόνον έμειναν χωρίς σύμβαση και χωρίς μόρια, αλλά βρήκαν κι αυτοί τον Θ. Πάγκαλο εμπόδιο στον δρόμο τους ή, για την ακρίβεια, στους δρόμους όπου διαδήλωναν ολημερίς. Αν κατέφευγαν στις ηλεκτρονικές λεωφόρους σαν τους υποψήφιους γραμματείς των υπουργείων, ίσως να είχαν καλύτερη μοίρα.
Γιατί το reality των γραμματέων, στο οποίο 23.000 Ελληνες έστειλαν βιογραφικό για να συμμετάσχουν, είχε τόσο μεγάλη επιτυχία, που παίζεται ακόμη στο κανάλι του σοσιαλισμού, κι ας ήταν να τελειώσει μέσα σε ένα μόλις μήνα. Βέβαια, τον guest star του συγκεκριμένου σίριαλ θα τον γνωρίζαμε την 25η μέρα: ο Αν. Κουτούπης ενεφανίσθη εκεί που το opengov. gr συνάντησε το facebook, και ως γραμματέας–φωτοβολίδα, χάθηκε αφήνοντας πίσω του την ατάκα–φετίχ των 100 ημερών: «Θα στείλω κι εγώ βιογραφικό! Θα κονομήσουμε! Γουστάρω πολύ!».

100 μερες ΠΑΣΟΚ (γκριματσες)

Το ΠΑΣΟΚ συμπληρώνει 100 μέρες στην εξουσία και το   
γιορτάζει με στυλ....


Αρχίζει "Μάχη" για τα Θρησκευτικά Σύμβολα στην Ελλάδα;Κοιτάξτε τι ετοιμάζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μετά την καταδίκη της Ιταλίας από το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την παρουσία σταυρών στις σχολικές τάξεις και ΟΧΙ μόνο.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ B7 0276/2009 (15 Δεκεμβρίου 2009)
Ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα θρησκευτικά σύμβολα και την επικουρικότητα (Απόσπασμα)


Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο,
–  έχοντας υπόψη της ελευθερία της σκέψης, της συνείδησης και της  θρησκείας, το δικαίωμα εκπαίδευσης και την απαγόρευση των διακρίσεων, κατά τα οριζόμενα από τα άρθρα 9 και 14 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕCHR), από το άρθρο 2 του υπ΄αριθ. 1 Πρωτοκόλλου της, και από τα άρθρα 10, 14 και 21 του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης,
έχοντας υπόψη την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην υπόθεση Lautsi κατά Ιταλίας,
-  έχοντας υπόψη τη Συνθήκη της Λισαβόνας και την επικείμενη προσχώρηση της ΕΕ στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ECHR),....

4.  πιστεύει ότι η ελευθερία της θρησκείας συμπεριλαμβάνει το να χρησιμοποιεί κανείς, να φέρει επάνω του ή να προβάλλει θρησκευτικά σύμβολα, όμως ότι η υποχρεωτική προβολή θρησκευτικών συμβόλων σε κτίρια χρησιμοποιούμενα από δημόσιες αρχές, π.χ. σχολεία ή αίθουσες δικαστηρίων, κατά τρόπο που να ευνοεί μια θρησκεία ή έναν τρόπο ζωής σε σχέση με άλλη θρησκεία ή άλλο τρόπο ζωής ή που να αποκλείει τα σύμβολα κάθε ιδιαίτερης θρησκείας ή κάθε ιδιαίτερου τρόπου ζωής κατά τρόπο που να συνιστά διάκριση, περιορίζει άσκοπα την ελευθερία της θρησκείας και την ελευθερία της συνείδησης...
Αναθέτει στον Πρόεδρό του να διαβιβάσει το παρόν ψήφισμα στην Επιτροπή, στο Συμβούλιο, στα κοινοβούλια και τις κυβερνήσεις των κρατών μελών και στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Δείτε το Ρεπορτάζ του BBC και αντιδράσεις, από τον Μητροπολίτη Λαμίας, πολιτών, μαθητών και του Ακτιβιστή Κου Παν. ΔημητράΗ κρίσιμη ψηφοφορία θα διεξαχθεί την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010 στο Στρασβούργο σύμφωνα με το Σχέδιο ημερήσιας διάταξης της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Ποια είναι άραγε η Θέση της Εκκλησίας της Ελλάδας, των Ευρωβουλευτών, των Κομμάτων και της Κυβέρνησης;
Δεν πρέπει να μας ενημερώσει κάποιος, δεν θεωρούν ως σοβαρό το θέμα , το έχουν υποβαθμίσει η απαξιούν να μας ενημερώσουν;
Το θέμα των θρησκευτικών συμβόλων είναι πολύ ευρύτερο από την ύπαρξη μιας εικόνας στις σχολικές τάξεις.
Εμείς πάντως θα είμαστε εδώ, γιατί "έχουμε μάτια και βλέπουμε"...

Που Πάμε; Πουθενά είμαστε στο ίδιο σημείο....Πριν τις εκλογές, ρώταγαν οι Νεοδημοκράτες, τι γίνεται, τι κάνουμε, που πάμε;
Πάμε τους έλεγαν οι "κεφαλές". Πάμε...
Αλλά εννοούσαν "Πάμε για ύπνο"...
Έρχεται λοιπόν ο Γιωργάκης και σου λέει, "ΠΑΜΕ" μέσα απ το περίφημο διαφημιστικό σποτ.
Μαζεύονται όλοι μαζί μετά τις εκλογές για να "Πάνε"..

Λέει ο Γιωργάκης "Πάμε αριστερά", πάρε και κανένα φιλολαϊκό μέτρο όπως το επίδομα αλληλεγγύης, φορολόγηση των πλουσίων και εκεί που πάνε αριστερά, λέει ο Υπουργός Οικονομικών "Είναι πλούσιοι όσοι έχουν 2000 Ευρώ", θα γίνει "ωρίμανση" των μισθών και αυτόματα "Πάμε δεξιά".

Όλα στο φώς, ηλεκτρονική διακυβέρνηση, open goverment, διαβούλευση για να "Πάμε μπροστά". Έχουν περάσει 3 μήνες ούτε Γενικοί Γραμματείς προσλήφθηκαν, ούτε οι δομικές αλλαγές στηρίχθηκαν, και οι κουμπάροι και φίλοι προσλήφθηκαν και οι Blogers να είναι επώνυμοι και οι Αστυνομικοί να "καρφώνουν" ο ένας τον άλλο και να φεύγουν άμεσα άν παρεκτρέπονται...Οπότε "Πάμε πίσω"

Τι γίνεται τελικά, έχω ζαλιστεί που είμαστε, που βρισκόμαστε, που Πάμε ;
Με όλες αυτές τις παλινωδίες, τα μπρός-πίσω, τα αριστερά-δεξιά, έχω μπερδευτεί,
που Πάμε;
ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΗΜΕΙΟ......

«Ανθρωπισμός» ή απανθρωπία;

lathrometanastes.pngΤου Νικ. Καλογεροπούλου
Υπάρχουν φόβοι ότι η πολιτογράφηση μεταναστών στην Ελλάδα γίνεται εσπευσμένα και χωρίς να λαμβάνονται υπ’όψιν τα ισχύοντα στην ΕΕ. Στην Ελλάδα φαίνεται να αρκεί απλή παραμονή, σπουδές μέχρι 3ης Δημοτικού, συνοπτική διαδικασία, αυτόματη πολιτογράφηση. Διερωτάται κανείς για ποιό λόγο αυτή η παρέκκλιση από τα ισχύοντα, εκτός εάν αυτός είναι η απλή ψηφοθηρία.

Πολιτογράφηση ενός εκατομμυρίου ανθρώπων σημαίνει τουλάχιστον 1 εκατ. ψήφους ευγνωμονούντων στις επόμενες εκλογές, υπό την υποκριτική κάλυψη ενός παρεξηγημένης εννοίας «ανθρωπισμού». Διότι εφ'όσον αγνοούνται οι ψυχολογικοί όροι που διέπουν την ενσωμάτωση ενός ανθρώπου σε διαφορετική κοινωνία, τούτο καταλήγει εις βάρος του ανθρώπου που θέλουμε να προστατεύσουμε, δηλ. σε απανθρωπία!  Σε χώρες όπως η Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία λαμβάνονται υπ'όψιν στοιχεία αντικειμενικά αλλά και υποκειμενικά. 

ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΙΣ ΗΠΑ!

papandreou01zw8.jpgΤο γράφαμε χτες και πριν αλέκτωρ λαλήσει... επιβεβαιωθήκαμε... Οι πρώτες  παράλληλες "επιδράσεις"  από τα όσα ανακοινώθηκαν χθες από τον Αμερικανό πρόεδρο  έφεραν αλλαγές στο προγραμμα του Έλληνα πρωθυπουργού.
 
Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου δεν έρχεται στις ΗΠΑ (στο τέλος Ιανουαρίου, αρχές Φεβρουαρίου) όπως αναμενόταν και γραφόταν εδώ και δυο μήνες από έγκριτους φίλους και συναδέλφους.
Το γιατί; θα δούμε σε εκτενές απόμενο άρθρο και ανάλυση μας,  πάντως έχει να κάνει και με τις τελευατίες εξαγγελίες του Αμερικανού προέδρου Barack Obama και όσα αποκαλύψαμε χτες αναλυτικά για τα περί αναθεώρησης στο πρόγραμμα ελεύθερης εισόδου πολιτών από την Ε.Ε. στις ΗΠΑ(visa waiver)    
 
 
 

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ξεπέρασε και πάλι τον κακό της εαυτό σε προχειρότητα και αυτοσχεδιασμούς.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου 2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ξεπέρασε και πάλι τον κακό της εαυτό σε προχειρότητα και αυτοσχεδιασμούς.
Αντί να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο Εθνικό Σχέδιο εξόδου από την κρίση, όπως επανειλημμένως είχε καλέσει τον κ. Γ. Παπανδρέου ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντ. Σαμαράς, η κυβέρνηση επέλεξε την χειρίστη κοινοβουλευτική πρακτική των αιφνιδιαστικών τροπολογιών.
Πρακτική, του παρελθόντος, που είχε απορρίψει -στα λόγια- ο κ. Γ. Παπανδρέου.
Έτσι, μετά από ένα έντονο παρασκήνιο, που κράτησε όλη τη χθεσινή νύχτα, η περιφερόμενη από γραφείο σε γραφείο, περιβόητη, πλέον, τροπολογία, κατατέθηκε σήμερα το πρωί, με ρυθμίσεις που έχουν αντιφατικό χαρακτήρα.
Ως Νέα Δημοκρατία, τοποθετούμεθα με ξεκάθαρα λόγια και με συνέπεια εξηγούμε στον ελληνικό λαό ότι:
1. Η φορολογική πολιτική μιας χώρας -και μάλιστα σε στιγμές κρίσεως– δεν ανακοινώνεται με δόσεις, με τροπολογίες-“μπαλώματα”.
2. Είμαστε αντίθετοι στην ανεξέλεγκτη φορο-επιδρομή κατά της ακίνητης περιουσίας, η οποία πλήττει, κυρίως, τη μεσαία τάξη και την μικρομεσαία ιδιοκτησία, που αντιμετωπίζει το ακίνητο ως επένδυση ζωής.
Θεωρούμε ότι μέτρα αυξήσεων της φορολογίας της ακίνητης περιουσίας, του φόρου μεταβιβάσεως ακινήτων, του κόστους των γονικών παροχών και των αντικειμενικών αξιών –και μάλιστα σε ώρες οικονομικής ύφεσης- θα οδηγήσουν σε μείωση συναλλαγών, μείωση εσόδων, μείωση κατασκευαστικής δραστηριότητας. Δηλαδή, στην οικονομική συρρίκνωση των θέσεων απασχόλησης, του εισοδήματος, των τζίρων και των φορολογικών εσόδων.
Το ελάχιστο, που πρέπει από δω και πέρα να κάνει η κυβέρνηση, είναι να αυξήσει κατά πολύ το αφορολόγητο, ώστε να μην γονατίσουν τα μικρομεσαία εισοδήματα.
3. Το γεγονός ότι η κυβέρνηση προσφεύγει στην αύξηση των φόρων στα τσιγάρα και τα ποτά, για να ενισχύσει τα έσοδα, δεν μας βρίσκει αντίθετους, ως έκτακτο μέτρο σε περίοδο κρίσεως.
Αλλά θεωρούμε απαραίτητο να επαναλάβουμε ότι εάν επαληθευτούν οι φήμες για αύξηση των φόρων και στα καύσιμα, αυτό θα έχει ολέθριες συνέπειες στην οικονομία.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, παρά τα αυστηρά μηνύματα των καιρών, εξακολουθεί να υπολείπεται της κρισιμότητας των περιστάσεων. Και σπαταλάει πολύτιμο χρόνο, χωρίς να κάνει αυτά που πρέπει, για να βγει η χώρα μας, με ασφάλεια και σταθερότητα από την κρίση».

Kε Πρωθυπουργέ, έχουν όμως και οι Έλληνες πολίτες δικαιώματαΌταν ο κ. Παπανδρέου και το κόμμα του εξέφρασαν την πρόθεσή τους να χρησιμοποιήσει την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας για να προκαλέσουν εκλογές, χρησιμοποίησαν ως επιχείρημα το γεγονός ότι η κυβέρνηση Καραμανλή δεν εξέφραζε πλέον τη βούληση του εκλογικού σώματος. Τώρα που υπάρχει αναμφίβολη αναντιστοιχία απόψεων κυβέρνησης και ελληνικού λαού στο θέμα της χορήγησης ελληνικής ιθαγένειας στους μετανάστες, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ απλά αγνοεί προκλητικά τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, ακόμη κι εκείνων που την ψήφισαν, χωρίς φυσικά να γνωρίζουν τι μας ετοίμαζε.

Εξαπάτησε τον ελληνικό λαό, γιατί όσο αγανακτισμένος και να ήταν με τη ΝΔ, θα το σκεφτόταν πολύ καλά πριν να δώσει μια τόσο άνετη πλειοψηφία σε μια κυβέρνηση με τέτοιες προθέσεις. Και ας μην προσπαθούν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις λέγοντάς μας ότι όσοι είμαστε αντίθετοι με το νομοσχέδιο αυτό, είμαστε ρατσιστές, ακροδεξιοί και οπαδοί του Καρατζαφέρη… Ορδές ρατσιστές και ακροδεξιών θα φτιάξουν αυτοί με τους νόμους που θέλουν να ψηφίσουν, θα μετατρέψουν φιλήσυχους και φιλόξενους ανθρώπους σε πρόθυμους ακροατές κάθε ακροδεξιάς ρητορείας.

Γενική έφοδος για την άλωση της ΕλλάδαςΑυτοί που χρόνια τώρα παίζουν το τέλος μας εξαπολύουν γενική έφοδο για την ολοκληρωτική κατοχή μας.

Αιχμή του δόρατος η κυβέρνηση των «ανδρεικέλων» της Νέας Τάξης: Ο Γιώργος Παπανδρέου και η ομάδα του και κυρίως οι «Αμερικανοί» σύμβουλοι και τα έμμισθα παραρτήματα των χρηματιστηριακών σπονσόρων: Μ.Κ.Ο και CIA…

Σε όλα τα μέτωπα (οικονομία-κοινωνία-κράτος-θεσμοί) οι ύαινες των πλανητικών χρηματιστηριακών «μαφιών» (ελίτ της εξουσίας τις λένε), με τα όργανά τους (κυβέρνηση-ΜΜΕ και κόμματα) ορμούν με ασίγαστο «πάθος» και πολεμικές ιαχές εναντίον της ελληνικής κοινωνίας και του λαού της.

Ο ελληνικός λαός βράζει…

Έστω και αν δεν έχει συνειδητοποιήσει σε βάθος το μέγεθος των συμφορών που έρχονται.

"Παραγωγή" Πολιτισμού στη Λάρισα

Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα

Το 1981, ο Λαρισαίος φιλότεχνος χειρουργός Γ. Ι. Κατσίγρας εξήγγειλε τη δωρεά των 700 πινάκων ζωγραφικής του 19ου και 20ου αιώνα που είχε συλλέξει από το 1950 ως το 1965 περίπου. Το 1983, το Δ.Σ της Λάρισας ιδρύει τον φορέα 'Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα', όπου περιλαμβάνονται τα έργα που ήδη κατείχε ο Δήμος, καθώς και όσα επρόκειτο να αποκτήσει στο μέλλον. Από το 1992 μέχρι το 2003 τα έργα της συλλογής Κατσίγρα εκτίθονταν σε δύο ορόφους του Χατζηγιάννειου Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου.
Σήμερα η Πινακοθήκη στεγάζεται σε νέο σύγχρονο κτήριο στην Συνοικία Νεάπολη. Η επιλογή της αρχιτεκτονικής λύσης έγινε μετά από Πανελλήνιο Αρχιτεκτονικό διαγωνισμό, το 1984. Το κτίριο άρχισε να κατασκευάζεται από το 1991 και ολοκληρώθηκε το 2003 οπότε και εγκαινιάστηκε από τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλο.
Το κτίριο λειτουργεί με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές καθώς οργανώθηκε με βάση σύγχρονες μουσειολογικές, μουσειογραφικές μελέτες και προμήθεια κατάλληλου εξοπλισμού.
Το εμβαδόν του οικοπέδου όπου βρίσκεται το κτίριο είναι 10.000 μ2. Το κτίριο είναι διώροφο με υπόγειο συνολικού εμβαδού 7.285 μ2 (Ισόγειο – 2.788 μ2, Α’ όροφος - 2.513 μ2 και Υπόγειο – 1.983 μ2 ).

Πυρήνα της Πινακοθήκης αποτελεί η συλλογή Κατσίγρα, με 700 έργα αρχικά και 50 ακόμη, που δωρίθηκαν το 1998 από τον Γ.Ι. Κατσίγρα. Η συλλογή αυτή περιλαμβάνει αξιόλογα δείγματα ζωγραφικής του 19ου αιώνα (Λύτρας, Ιακωβίδης, Γύζης, Δούκας, Βολανάκης, Σαββίδης, Βικάτος κ.λ.π.) αλλά και του 20ου αιώνα (Γαλάνης, Γουναρόπουλος, Ν. Και Π. Λύτρας, Μαλέας, Τρανταφυλλίδης, Παρθένης, Στέρης, Ρέγκος, Γολδάσης κ.λ.π.), λάδια, ακουαρέλλες, σχέδια, χαρακτικά, ως τη δεκαετία του 1960.
Η συλλογή Κατσίγρα έχει εκτιμηθεί από ειδικούς, Διευθυντές Εθνικής Πινακοθήκης, ιστορικούς, ζωγράφους ως η καλύτερη και σπουδαιότερη μετά τη συλλογή της Εθνικής Πινακοθήκης και τη συλλογή Κουτλίδη.
Ο Δήμος Λάρισας κατείχε ήδη μικρή συλλογή 210 έργων, ντόπιων κυρίως, καλλιτεχνών, η οποία προστέθηκε. Από την ίδρυσή της το 1983, η πινακοθήκη απέκτησε άλλα 200 περίπου έργα ζωγραφικής, γλυπτικής και χαρακτικής, πολλά από τα οποία δώρισαν οι ίδιοι οι καλλιτέχνες (Β. Κατράκη, Μποστ, Σαρής, Πρέκας, Αστεριάδης, Τάσσος και πολλοί άλλοι) και συνεχίζει την απόκτηση νέων, μετά από σχετική πρόταση της Καλλιτεχνικής της Επιτροπής.

Ο Γ.Ι. Κατσίγρας δώρισε επίσης την ανεκτίμητη συλλεκτική επίπλωση του ιατρείου του, παλιότερη ιδιοκτησία Ερρίκου Σλήμαν , σχέδιο Ε. Τσίλλερ.
Τέλος, προσέφερε και τη συλλογή του βιβλίων και περιοδικών τέχνης (1200 τίτλοι περίπου), πολλά από τα οποία σε δυσεύρετες, εξαντλημένες ή σπάνιες εκδόσεις.
Η Δ.Π.Λ. είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και διοικείται από 11μελές Δ.Σ. που ανανεώνεται κάθε 4 χρόνια. Σύμφωνα με την επιθυμία του δωρητή, Πρόεδρος είναι ο εκάστοτε Δήμαρχος της Λάρισας. Τα υπόλοιπα μέλη ορίζονται αναλογικά από τις πτέρυγες του Δημοτικού Συμβουλίου, με τους αναπληρωτές τους.

Διεύθυνση
Λεωφόρος Γεωργίου Παπανδρέου 2
41334, Νεάπολη Λάρισας
τηλέφωνα επικοινωνίας
2410621205 Γραμματεία 
2410623615 Προϊσταμένη Διοίκησης 

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΔΙΕΤΙΑΣ 2007-09

Πολύ σημαντική η δράση, όπως και των προηγούμενων προέδρων, του μέχρι πριν μια εβδομάδα προέδρου Μάριου Ξηρομερίτη.
Ο Μάριος Ξηρομερίτης τοποθετήθηκε σε μιά νέα κρίσιμη θέση, ως Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας στο Δήμο Λαρισας.
Ττην τελευταία διετία ο Μάριος και το Δ.Σ της πινακοθήκης, ας μας επιτραπεί η έκφραση έδωσαν μια νέα δυναμική και ώθηση στην Πινακοθήκη, αποδεικνύοντας ότι στην Λάρισα "παράγεται" εκτός απο βαμβάκι και πολιτισμός.

Μεγάλος ο αριθμός των εκθέσεων, συνεργασιών και εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία δυο χρόνια στην Πινακοθήκη.

Ενδεικτικά παρατίθενται οι σημαντικότερες δραστηριότητεςΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ: 
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΑΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΗΣ (ΤΙΤΛΟΣ: ΛΑΞΕΥΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ)

BΑΓΓΕΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΕΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΗΛΙΟΣ
ΜΑΡΑ ΚΑΡΕΤΣΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΖΟΓΚΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΝΙΑΡΑΣ 
ΓΙΑΝΝΗ ΜΟΡΑΛΗ
 ΈΚΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ :TITΛΟΣ¨ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ          
ΕΚΘΕΣΗ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ
ΠΩΛ ΣΟΥΛΙΚΙΑ (ΚΑΝΑΔΑ)
ΜΑΓΔΑ ΒΑΜΒΑΤΗΡΑ
ΕΛΕΝΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΧΑΡΑΚΤΩΝ         
ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ Α.ΤΑΣΣΟΣ  
1η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΒΙΕΝΝALE MAIL  ART (συμμετοχη 30 χωρες εξωτερικου)
ΤΑΚΗΣ ΤΛΟΥΠΑΣ
ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΡΑΓΑΤΣΗ                              
ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ(ψηφιδωτο,αγιογραφια,κεραμικη)
ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΦΟΥΑΓΙΕ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΤΡΟΥ
1η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ GRAFITY-OMAΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΣΙΟΒΑΡΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΕΚΘΕΣΗ  ΕΚΘΕΣΗ ΝΙΚΟΥ ΛΥΓΕΡΟΥ


ΕΡΓΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ:IATΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ(Α.ΚΑΡΑΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΗΣ-Λ.ΜΑΡΑΒΑΣ)
ΕΙΣΟΔΟΣ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ (Κ.ΠΑΝΙΑΡΑΣ)
ΒΙΟΠΟΛΗ ΜΕΖΟΥΡΛΟ(Α.ΚΑΡΑΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΗΣ )
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ (Λ.ΜΑΡΑΒΑΣ)
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗς ΠΡΟΤΥΠΗΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ
ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΡΑΓΑΤΣΗΣ ΤΑΞΙΔΕΨΕ:ΛΑΡΙΣΑ,ΑΘΗΝΑ ΡΑΨΑΝΗ ΓΡΕΒΕΝΑ,ΘΕΣ/ΝΙΚΗ
ΜΟΝΙΜΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΤΣΙΓΡΑ 2009: KENTΡΟ ΤΕΧΝΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ: ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΜΕΤΣΟΒΟΥ,ΜΠΕΝΑΚΙΟ,ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ,   ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ:ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ(Η ΑΛΙΚΗΣΤΗ χώρα των θαυμάτων)
χοροδραμα ΡΑΛΟΥ ΜΑΝΟΥ

Πηγές:
http://www.larissa-dimos.gr/larissa/npdd/pinako.shtm
Μάριος Ξηρομερίτης

Η σημερινή ατζέντα


 • Συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελο Βενιζέλο, έχει το Δ.Σ. της Αναπτυξιακής Εταιρίας Βορειοδυτικής Θεσσαλονίκης με θέμα τα στρατόπεδα της ΒΔ Θεσσαλονίκης (11:00:00, Θεσσαλονίκη/αίθ.Δημ.Συμβ. Δήμου Νεάπολης)

 • Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο για τη Βία και το Ρατσισμό στον Αθλητισμό. Την έναρξη θα κηρύξει ο Δήμαρχος Β. Παπαγεωργόπουλος (11:00:00, Θεσσαλονίκη/Helexpo Corona)

 • Ποδόσφαιρο-Super League-17η Αγωνιστική ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 16:45 ΣΚΑΪ
  ΞΑΝΘΗ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 16:45 ΝΕΤ
  ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-Π.Α.Ο.Κ. 19:00 ΝOVA

 • Χάντμπολ-Διεθνές τουρνουά ανδρών (2η ημέρα): Ουκρανία-Ελλάδα - 18:00:00, Μπρατισλάβα (SVK)

 • Βόλεϊ-Α1 γυναικών (13η ημέρα)

 • Βόλεϊ-Α2 ανδρών (11η ημέρα)

 • Βόλεϊ-Α1 ανδρών (14η ημέρα) Σάββατο, 9/1: ΕΑΠ, 19.00: ΕΑΠ - ΠΑΟΚ
  Ζηρινείου, 19.00: Κηφισιά - Ολυμπιακός
  Λαμίας, 19.00: Λαμία - Απόλλων Καλ.

 • Υδατοσφαίριση-Α1 ανδρών (9η ημέρα) 13.30 ΝΟ Πατρών-Χανιά
  16.00 Ποσειδών Ιλισίων-Παναθηναϊκός
  16.00 Λάρισα-Βουλιαγμένη
  17.00 Χίος-Ολυμπιακός
  17.00 Πανιώνιος-ΝΕ Πατρών
  17.00 Παλαιό Φάληρο-ΠΑΟΚ

 • Υδατοσφαίριση-Α1 γυναικών (4η ημέρα)

 • Μπάσκετ-Α1 Ανδρών-11η Αγωνιστική 17:00 ΠΑΟΚ-ΑΕΚ
  17:00 Ηλυσιακός-Πανιώνιος
  19:00 Άρης-Πανελλήνιος
  19:00 Παναθηναϊκός-Περιστέρι

 • Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου 2010

  Emigre "Δυο Μέρες Μόνο"

  Δυό μέρες μόνο - Εμιγκρέ
  Στίχοι: Καρασούλος Παρασκευάς
  Μουσική: Γαλάνη Δήμητρα , Πρώτη εκτέλεση: Δήμητρα Γαλάνη

  H Βουλή στα "διανυκτερεύοντα"...
  Σύμφωνα με όσα λέγονται και όσα ακούστηκαν στις ειδήσεις, η τροπολογία για τις γονικές παροχές, προωθήθηκε στην Βουλή στις 22:00 χθες το βράδυ...
  Καλά είναι θα μπορούσε να πάει και αργότερα...

  Άλλαξαν τα πράγματα και έχει πέσει πολύ δουλειά, 2 νομοσχέδια σε 100 μέρες, και δεν προλαβαίνουν οι άνθρωποι...
  Θα δουλεύουν διπλοβάρδιες οι βουλευτές νυχθημερόν, για να καλύψουν τις έκτακτες και επείγουσες απαιτήσεις.

  Για να ενημερώνονται δε τόσο οι βουλευτές όσο και εμείς, θα πρέπει να διαβάζουμε κάθε μέρα τον τύπο και ιδιαίτερα τα διανυκτερεύοντα, για να δούμε αν θα λειτουργεί η Βουλή.
  Στις περιπτώσεις που θα έρχονται προς ψήφιση τροπολογίες μετά τα μεσάνυχτα, θα σερβίρεται και "πατσάς" στο Κυλικείο της Βουλής.

  Το μεγάλο οικολογικό χριστουγεννιάτικο δέντρο της Αθήνας ξεστήθηκε

  Το μεγάλο οικολογικό χριστουγεννιάτικο δέντρο της Αθήνας ξεστήθηκε, και τα 250 μικρά έλατα, που το συνέθεταν, θα φυτευτούν την Κυριακή 10 Ιανουαρίου στο όρος της Πεντέλης, για να δώσουν και πάλι ζωή στην περιοχή, που επλήγη από τις τελευταίες πυρκαγιές.
  Αφού αφαιρέθηκαν χθες τα λαμπάκια από το δέντρο, σήμερα το πρωί τα συνεργεία της Διεύθυνσης Πρασίνου και Κηποτεχνίας ξεκίνησαν τις εργασίες απομάκρυνσης των μικρών δέντρων και τη μεταφορά τους, με επτά φορτηγά, στην περιοχή της Πεντέλης.
  Στην Πλατεία Συντάγματος ήταν ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης και ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου Γιώργος Ξεπαπαδάκος.
  Σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, μεταξύ άλλων, τόνισε:
  «Το φετινό χριστουγεννιάτικο δέντρο της Αθήνας δεν ήταν μοναδικό μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Αποτελείτο από 250 ζωντανά, μικρά ελατάκια, τα οποία δεν κόπηκαν, αλλά βγήκαν με την ρίζα τους, τοποθετήθηκαν σε γλάστρες, και συναρμολογήθηκαν για να δημιουργήσουν το πανέμορφο ενιαίο χριστουγεννιάτικο δέντρο, που θαυμάσαμε όχι μόνο οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες αλλά και οι επισκέπτες της πόλης.

  Σε 3 με 4 μήνες θα ανοίξει η Ε.Ο. στα Τέμπη


  Για τουλάχιστον τρεις με τέσσερις μήνες θα εξακολουθήσει η Ελλάδα να είναι κομμένη στα δύο, στο ύψος των Τεμπών, καθώς δεν πρόκειται να δοθεί ο δρόμος στην κυκλοφορία, αν δεν εξαλειφθεί πλήρως ο κίνδυνος κι' άλλων κατολισθήσεων. Επίσης, γεωλόγοι και συγκοινωνιολόγοι έχουν επισημάνει πολλά άλλα σημεία επικίνδυνα για κατολισθήσεις και για εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, σε παρακαμπτήριους δρόμους που συνδέουν τη βόρεια με τη νότια Ελλάδα. Εν τω μεταξύ, ανακοινώθηκε στην Θεσσαλονίκη ότι ως το καλοκαίρι θα αποδοθεί στην κυκλοφορία ο δρόμος Νέας Φώκαιας - Αθύτου. Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένονται τα αποτελέσματα δύο μελετών, που θα καθορίσουν τον χρόνο παράδοσης της Εθνικής Οδού.
  Ωστόσο, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η Ελλάδα θα συνεχίσει -για τουλάχιστον 3 με 4 μήνες- να είναι κομμένη στα δύο.
  Πάντως, κύκλοι του "Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων", διαμηνύουν ότι δεν πρόκειται να δοθεί ο δρόμος στην κυκλοφορία αν δεν εξαλειφθεί πλήρως ο κίνδυνος περαιτέρω κατολισθήσεων.
  Κίνδυνος και στις παρακαμπτήριες οδούς Κίνδυνος κατολισθήσεων υπάρχει στις παρακαμπτήριες οδούς που χρησιμοποιούν οι οδηγοί μετά το κλείσιμο των Τεμπών, προκειμένου να μετακινηθούν μεταξύ Αθηνών και Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τον καθηγητή Γεωλογίας Ευθύμιο Λέκκα. Όπως επισημαίνει, στον παραλιακό οδικό άξονα του νομού Λαρίσης υπάρχουν 19 σημεία όπου βρίσκονται σε εξέλιξη κατολισθήσεις και 3 επικίνδυνα σημεία εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων, καθώς επίσης και στον δρόμο "Λαρίσης -Ελασσόνος - Κοζάνης" υπάρχουν επτά σημεία επικίνδυνα για κατολισθήσεις.
  Χαλαρά εδάφη και ασταθή πετρώματα υπάρχουν και σε πολλά άλλα σημεία της χώρας και ο κίνδυνος κατολισθήσεων στις περιοχές αυτές είναι μεγάλος.

  «Δεν ήλθα ως τουρίστας με σορτσάκι στην Τουρκία»
  Τις προσδοκίες πλήρους ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ ενίσχυσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε κατά την επίσκεψή του στην Άγκυρα. Ταυτόχρονα κάλεσε την τουρκική ηγεσία να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις.

  Χαμόγελα στην Άγκυρα, μετά την ομιλία του Γκίντο Βεστερβέλε στη σύνοδο των Τούρκων πρέσβεων. Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι η έκβαση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία είναι ανοιχτή, διευκρίνισε ωστόσο ότι στόχος τους είναι η πλήρης ένταξη και όχι κάτι άλλο. 

  Όταν ρωτήθηκε πώς αντιμετωπίζει το ζήτημα η καγκελάριος Μέρκελ, η οποία έχει ταχθεί υπέρ μιας «προνομιακής σχέσης» αντί της πλήρους ένταξης, ο Γερμανός υπουργός έγινε ακόμη πιο σαφής: «Δεν ήλθα ως τουρίστας με σορτσάκι στην Τουρκία. Είμαι ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών και αυτό που εγώ λέω εδώ μετράει. Και αυτό ακριβώς προβλέπει η κυβερνητική μας συμφωνία στη Γερμανία».  To κείμενο από: DEUTSCHE WELLE 


  Σχόλιο:

  Αυτός σίγουρα δεν πήγε ως τουρίστας με σορτσάκι, στην Τουρκία.
  Ξέρει και τι λέει και γιατί το λέει και που αποσκοπεί.
  Ήταν δε καθαρός και ξάστερος σε αυτά που είπε.
  Ακόμη και εμείς οι απλοί πολίτες το καταλάβαμε, ότι δεν πήγε σαν τουρίστας στην Τουρκία ο Βεστερβέλε
  Οι δικοί μας οι "ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ" του Υπουργείου Εξωτερικών, το έχουν καταλάβει;;

  Τί έκανε η κυβέρνηση τόσες μέρες;

  Ο Χ. Κώνστας στο δελτίο του ALTER σχολιάζει ότι "είμαστε στην 93η ημέρα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Αυτή η κυβέρνηση που είχε υποσχεθεί ότι έχει έτοιμο σχέδιο, ότι μιλάει με τους ξένους, ότι έχει προγραμματίσει ένα ολόκληρο πλάνο 100 ημερών για την ανάπτυξη της οικονομίας. Τί έχει κάνει τις πρώτες 93 ημέρες; Μόλις δύο νομοσχέδια. Ένα για το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης, όπως έγινε και με αυτούς που έγινε και ένα νομοσχέδιο για τις προσλήψεις. Από εκεί και πέρα 100 μέρες πέρασαν και τί; Τώρα θα ρίξουμε τα χρήματα στην οικονομία; Τώρα θα σχεδιάσουμε την ανάπτυξη; Η αίσθηση του επείγοντος είναι που λείπει και η επίσκεψη του Γερμανού και του Πορτογάλου ελπίζω να μας κλονίσουν λίγο για να τονωθεί η ανάπτυξη". Εδώ, βέβαια, τόσα χρόνια δεν μας έχουν κλονίσει άλλα κι άλλα...

  Παρατίθεται απόσπασμα από το δελτίο ειδήσεων του ALTER της 7ης Ιανουαρίου. 

   

  Από: NewsTime

  Η τροπολογία περί γονικών παροχών είναι απόλυτα αψυχολόγητη και ατυχής


  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΜΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙ ΓΟΝΙΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ & ΔΩΡΕΩΝ

        Να διευκρινιστεί με ποιες αντικειμενικές αξίες θα φορολογηθούν οι νέες γονικές παροχές!
     
      Κατατέθηκε σήμερα το πρωί στη Βουλή, στο νομοσχέδιο «Προστασία δασών και δασικών εκτάσεων του Νομού Αττικής, σύσταση ειδικής γραμματείας Περιβάλλοντος και λοιπές διατάξεις» τροπολογία με το εξής περιεχόμενο:
      «Σε κτήσεις περιουσίας αιτία δωρεάς ή γονικής παροχής στις οποίες η φορολογική υποχρέωση γεννιέται από 8.1.2010, ο υπολογισμός του φόρου που αναλογεί θεωρείται προσωρινός. Ο οριστικός υπολογισμός του φόρου αυτού διενεργείται μετά την 1η Μαΐου 2010 με τις διατάξεις που ισχύουν κατά την ημερομηνία αυτή. Μετά τον υπολογισμό αυτό, ενεργείται νέα εκκαθάριση του φόρου και βεβαίωση ή έκπτωση του επιπλέον ή επί έλαττον φόρου που αναλογεί κατά περίπτωση.»
      Σχετικά με την τροπολογία αυτή από την ΠΟΜΙΔΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων) ανακοινώνονται τα εξής.
      Αν η αιφνιδιαστική κατάθεση της τροπολογίας αυτής αφορούσε το «μπλοκάρισμα» δικαιοπραξιών κερδοσκοπικού χαρακτήρα και είχε ως στόχο του τη διαφύλαξη δικαιολογημένου δημόσιου συμφέροντος από κακόβουλους συναλλασσόμενους, θα ήταν απόλυτα επιβεβλημένη η εξεζητημένη αυτή μεθόδευση.
      Στη συγκεκριμένη όμως περίπτωση το αιφνιδιαστικό δικαιοπρακτικό «μπλοκάρισμα» γονιών που θέλουν να μεταβιβάσουν περιουσιακά στοιχεία τους στα παιδιά τους, με βάση ισχύουσες ευνοϊκές φορολογικές διατάξεις, είναι απόλυτα αψυχολόγητο και ατυχές και δεν δικαιολογείται από τις αυξημένες ταμειακές ανάγκες του κράτους, ούτε στέκει στη συνείδηση της κοινής γνώμης, για πολλούς και σοβαρότατους λόγους:

  Θα θελα να είχα 1 και 2 και 3 ....FIR


  Προτάσεις του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ για το θέμα της διακυβέρνησης, διαβίβασε στον πρόεδρο Χριστόφια ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ, όπως δήλωσε ο ίδιος.

   Τη δήλωση επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου , ο οποίος ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος θα ενημερώσει τα κόμματα, που συμμετέχουν στο Εθνικό Συμβούλιο, αναφορικά με το περιεχόμενο αυτών των προτάσεων και θα διαβουλευθεί μαζί τους, καθώς, όπως είπε, οι προτάσεις σχετίζονται με τις εντατικές διαπραγματεύσεις, που ξεκινούν την ερχόμενη Δευτέρα.

  Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο στις προτάσεις, που από τουρκοκυπριακής πλευράς χαρακτηρίζονται ως "άνοιγμα καλής πρόθεσης", συμπεριλαμβάνονται τα εξής:
  Στη νέα διοίκηση ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος θα πρέπει να εκλέγονται από τους δύο "λαούς". Οι Ε/Κ θα δίνουν ψήφο στο "τουρκικό νησί" και οι Τούρκοι στο "ε/κ νησί". Δηλαδή, θα γίνεται διασταυρούμενη ψηφοφορία. Π.χ. ένας υποψήφιος, ο οποίος θα έχει πάρει το 40% των ψήφων στην "τουρκική" πλευρά, θα παίρνει και ένα ποσοστό ψήφων 10% από την ε/κ πλευρά.
  Στο νέο εταιρικό κράτος ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος θα έχουν δικαίωμα βέτο για τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου.
  Το FIR του "τουρκικού" ιδρυτικού κράτους θα συμπεριλαμβάνει τον εναέριο χώρο του Βορρά και το FIR του ε/κ ιδρυτικού κράτους τον εναέριο χώρο του Νότου. Η ε/κ πλευρά είναι υπέρ του να υπάρχει στο νησί μία γραμμή FIR.
  Για την προστασία της ισορροπίας Τούρκων - Ελλήνων στο νησί θα πρέπει και οι Τούρκοι πολίτες να απολαμβάνουν τα δικαιώματα, που απολαμβάνουν και οι Έλληνες πολίτες. Ο Τούρκοι πολίτες θα πρέπει να έχουν στο νέο κράτος δικαίωμα ελεύθερης εγκατάστασης, απόκτησης ακινήτων και εργασίας.


  Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γραμματείας του ΟΗΕ, «ο Γ.Γ. ενθάρρυνε τους δύο ηγέτες να διατηρήσουν τη δέσμευσή τους, επιδεικνύοντας ευελιξία και ηγετικές ικανότητες».
  Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «ο Γ.Γ. του διεθνούς Οργανισμού είναι πεπεισμένος ότι επωφελείς λύσεις για όλους, σε πολλούς διαφορετικούς τομείς, είναι διαθέσιμες και είναι βέβαιος ότι από κοινού οι δύο ηγέτες έχουν πολιτικό θάρρος και όραμα που απαιτούνται για την επίτευξη προόδου».
  Τέλος, σημειώνεται ότι «ο Γενικός Γραμματέας διαβεβαίωσε τους δύο ηγέτες για την υποστήριξη των Ηνωμένων Εθνών, καθώς και την προσωπική του».

  Σχόλιο:


  Καλά πόσα FIR θα έχουν στην Κύπρο ;

  Eίναι στα καλά τους, δεν πιστεύω να αποδεχθούν οι κύπριοι τέτοια "αστεία" πρόταση, η οποία σημαίνει ωμή παραβίαση διεθνών κανόνων, συμβάσεων και θα αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία..

  Εκτός όλων των άλλων τι "σοι" κράτος θα είναι αυτό με 2 FIR;

  Θα θελα να είχα 1 και 2 και 3 FIR....


  Μουσικές από την Μόσχα... μέχρι τη Λισσαβόνα στο " Half Note "


  Μια μουσική αναδρομή και διαδρομή μέσα από τις χώρες, τις γλώσσες και τις κουλτούρες που βίωσε (Μόσχα, Λισσαβόνα, Αθήνα), ετοιμάζει η Mαργαρίτα Zορμπαλά, η τραγουδίστρια με τη μαγευτική φωνή, ειδικά για το Half Note. Και ταυτόχρονα παρουσιάζει μια ξεχωριστή συνάντηση επί σκηνής με τον εξαίρετο τραγουδιστή των fados, Helder Moutinho.
  Η σπουδαία Μαργαρίτα Ζορμπαλά, που έχει ξεχωρίσει με την πορεία της στο σύγχρονο ελληνικό τραγούδι και τις συνεργασίες της με Μίκη Θεοδωράκη, Γιάννη Ρίτσο, Μάνο Χατζιδάκι, Λουκιανό Κηλαηδόνη, Andreas Vollenweider, Λάκη Παπαδόπουλο, καθώς και με την ιδιαίτερη ερμηνεία της στο κλασικό ελαφρό τραγούδι (Κ. Γιαννίδης, Αττίκ κ.ά.), βρίσκεται σε μια διαρκή δημιουργική συνάφεια με τις μουσικές του κόσμου.

  Ζητούν έρευνα για την κήρυξη της Η1Ν1 σε πανδημία


  Τη δημιουργία μίας επιτροπής διερεύνησης που θα εξετάσει "την απειλή για την υγεία των ψευδών πανδημιών", ζητούν μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης, ένα θέμα που θα συζητήσουν στο τέλος Ιανουαρίου στο Στρασβούργο, δήλωσε την Πέμπτη ο Βόλφγκανγκ Βόνταργκ. Ο Βόνταργκ είναι μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης και επιδημιολόγος που έχει επικριθεί σφοδρά για την στάση του όσον αφορά τον ιό Η1Ν1, που σύμφωνα με εκείνον, χαρακτηρίστηκε λανθασμένα πανδημία "υπό την πίεση των εργαστηρίων".
  Ο Γερμανός σοσιαλιστής θέλει το Συμβούλιο της Ευρώπης να ζητήσει από τα μέλη του να διενεργηθούν "έρευνες για τις επιπτώσεις της πανδημίας και του κόστους της σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο". Πρόκειται επίσης να ερευνηθεί πώς και σύμφωνα με ποια επιστημονικά στοιχεία ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έκρινε ότι πρόκειται για μία πανδημία "προκειμένου να αποφευχθούν άλλοι λανθασμένοι συναγερμοί".

  Ούτε Έξω πάμε καλά....
  Εμμένει η Kομισιόν στην αρχική άποψή της, σύμφωνα με την οποία οι 27 θα πρέπει να αποφασίσουν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2010, να ορίσουν ημερομηνία έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΠΓΔM, ανεξάρτητα από την επίλυση του προβλήματος της ονομασίας. Είναι μία εισήγηση που έχει καταγραφεί και υποστηριχθεί στο πρόσφατα, στην ετήσια έκθεση προόδου  της FYROM, που παρουσιάσθηκε στο συμβούλιο των YΠEΞ της Ένωσης.

   

  Το έχουμε γράψει και σε παλαιότερα άρθρα μας Τα Πάντα Όλα  και Θαρραλέοι Ηγέτες για την πίεση που ασκείται από την Κομισιόν, για την επίσπευση της επίλυσης του προβλήματος.

  Πίεση που ασκείται από όλους σχεδόν τους εταίρους και σε όλα τα επίπεδα. «Λύση τώρα ζητάνε», θυσίες λένε ότι απαιτούνται από ηγέτες με θάρρος...

  Μάλιστα έχει γραφεί ότι τώρα είναι καλή η συγκυρία για την επίλυση των «ανοικτών», εκκρεμών ζητημάτων με Τουρκία και Σκόπια. Όλοι τα ίδια επαναλαμβάνουν με μικρές παραλλαγές.              

   

  Τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό άραγε, ότι :                                                            

  ·        Είμαστε «χαλαροί» και δεχόμαστε πιέσεις ;

  ·        Δεν πείθουμε με τις θέσεις μας ;

  ·        Έχει αλλάξει η πολιτική μας και «βλέπουμε» τα προβλήματα με διαφορετικό «μάτι»;

  Σε κάθε περίπτωση το κλίμα δεν είναι καλό, για να μην πω εχθρικό, και χρειάζονται άμεσες και δυναμικές παρεμβάσεις, για να καταστήσουμε σαφείς και ξεκάθαρες τις θέσεις μας.

   

  Ο Κος Πρωθυπουργός με την φημολογούμενη «παραίτηση» του από ΥΠΕΞ, προσπαθεί να μας πείσει ότι αποστολή επετεύχθη και αποκαταστάθηκε το κύρος της χώρας διεθνώς. Η πραγματικότητα όμως και τα γεγονότα άλλα δείχνουν, είμαστε στα «μισά του δρόμου» αλλά είμαστε μόνοι μας και θα περιμένουμε για πολύ γιατί δεν πρόκειται να έρθει ΚΑΝΕΙΣ.

   

  Συμπερασματικά και αντικειμενικά  «ΟΥΤΕ ΕΞΩ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ»

  H σημερινή ατζέντα ( 8 Ιαν.10)


 • Συζήτηση για την οικονομία διοργανώνει το Ίδρυμα Ανδρέας Παπανδρέου, με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού, κυβερνητικών στελεχών και διεθνών εμπειρογνωμόνων για θέματα οικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής

 • Ο υπουργός Προστασίς του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοϊδης θα συναντηθεί με την υφυπουργό Υγείας Φώφη Γεννηματά, το νομάρχη Αθηναίων Γ. Σγουρό και 42 δημάρχους της Αττικής (11:00:00, Αθήνα/Υπουργείο)

 • Χάντμπολ-Διεθνές τουρνουά ανδρών (1η ημέρα): Σλοβακία-Ελλάδα - 18:30:00, Μπρατισλάβα (SVK)

 • Βόλεϊ-Α1 γυναικών (13η ημέρα): Μαρκόπουλο-Πανελλήνιος - 19:00:00, Μαρκόπουλο, (Novasports 1)

 • Ποδόσφαιρο-Β' εθνική (16η ημέρα): Εθνικός Αστέρας-ΟΦΗ - 19:00:00, Αθήνα/Καισαριανή (GRC)

 • Η κίνηση ΔΙΚΑΙΩΜΑ διοργανώνει εκδήλωση-ανοιχτή συνέλευση με θέμα "Η γενιά της επισφάλειας και νέες μορφές οργάνωσης" (19:30:00, Θεσσαλονίκη/Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης)

 • Βόλεϊ-Α2 ανδρών (11η ημέρα): Προαγγελία

 • Βόλεϊ-Α1 ανδρών (14η ημέρα): Προαγγελία

 • Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2010

  Matisyahu Feat. Akon - One Day (*New 2010*)

  Akon ft Matisyahu-One Day

  Οι "καυτές" διακοπές του Κριστιάν Βιέρι!


  To Μαϊάμι αποδεικνύεται τελικά αγαπημένος προορισμός των άσων της "στρογγυλής Θεάς"... Και αυτό γιατί πέρα από τον Αντρέι Βορονίν, ο οποίος συγκέντρωσε πάνω του τα φλας της δημοσιότητας τις ημέρες των εορτών χάρη στα σέξι μπικίνι με τα οποία έκανε την εμφάνισή της στις παραλίες της Φλόριντα η σύζυγός του Γιούλια, ένα ακόμα ζευγάρι ήρθε να τραβήξει πάνω του σαν... μαγνήτη τα σκανδαλοθηρικά ΜΜΕ.

   Ο λόγος για τον Κριστιάν Βιέρι και τη Μελίσα Σάτα, με τον "Μπόμπο" να βρίσκει ένα ιδανικό μέρος για να χαλαρώσει μετά την αποτυχημένη αναζήτηση ομάδας το τελευταίο εξάμηνο, και τη σύντροφό του να αναγκάζει τους παπαράτσι να την ακολουθούν συνέχεια σε κάθε της κίνηση για να την πετύχουν σε "καυτές" φωτογραφήσεις.


  Οι δυο τους επισκέφτηκαν για αρκετές ημέρες στη σειρά παραλίες του Μαϊάμι, και όπως ήταν λογικό έγιναν το αγαπημένο θέμα συζήτησης των κουτσομπολίστικων μέσων, ελέω των τολμηρών αθώων ποζών της Ιταλίδας καλλονής στον φακό.
  Aπό: SPORT 24

  Κομματικά "μαγειρέματα" με τον εκλογικό νόμο


  Ύστερα από την ολοκλήρωση του έργου της αρμόδιας επιστημονικής περιγραφής και μετά από μακροσκελή συζήτηση του Γ. Παπανδρέου με το Γ. Ραγκούση, δόθηκε το πράσινο φως στο υπουργείο εσωτερικών, να ξεκινήσει τη διαβούλευση για το νέο εκλογικό νόμο. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, θα υπάρχουν 180 μονοεδρικές περιφέρειες, ενώ οι υπόλοιποι βουλευτές θα εκλέγονται σε ολιγοεδρικές. 

  Βάσει των λεγόμενων εκπροσώπων της κυβέρνησης, με το νέο νόμο ενισχύεται η αυτονομία των υποψηφίων και περιορίζονται οι πελατειακές σχέσεις και οι πολυδάπανες προεκλογικές εκστρατείες. Ωστόσο, ο Α. Σαμαράς φαίνεται να διαφωνεί με το νέο νόμο και να ετοιμάζεται να παρουσιάσει δικό του προσχέδιο. 

  Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, στη Νέα Δημοκρατία, φοβούνται ότι η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να αλλοιώσει τη σύνθεση των "μπλε" δήμων. Ενστάσεις υπάρχουν και από στελέχη του ΠΑΣΟΚ, εφόσον με τον νέο εκλογικό νόμο, δίνονται αυξημένες αρμοδιότητες στον αρχηγό του κόμματος. Μια εκδοχή που συζητείται, είναι ο συνδυασμός λίστας και σταυρού σε κάθε περιφέρεια. Αν η κυβέρνηση δε βρει υποστήριξη από την αντιπολίτευση, ο νόμος θα ισχύσει από τις μεθεπόμενες εκλογές, ενώ οι επόμενες θα γίνουν βάσει του σχεδίου Παυλόπουλου.

  Από: NewsTime

  "ΠΡΑΚΤΩΡ 000"....


  Κι όμως! Πολίτες "συνέλαβαν" και κατέθεσαν μήνυση σε αστυνομικό επειδή παρακολουθούσε τις κινήσεις ενός φίλου τους. Ο αστυνομικός ανήκε στην Αντιτρομοκρατική και τώρα πλέον στην ΕΥΠ, επομένως φορούσε πολιτικά ρούχα, και σύμφωνα με την Αστυνομία και το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 ακολουθούσε τον άντρα αυτόν επειδή θεωρείται ύποπτος για σχέση με το "επαναστατικό ταμείο". 

  Και τίθεται το ερώτημα: Αν τα συγκεκριμένα ατομα ή ο παρακολουθούμενος φίλος τους έχουν κάτι να κρύψουν, θα επέλεγαν να εμπλακούν σε δίκη με την ίδια την Αστυνομία;

   

  Πηγή: NewsTime

   ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

  Άλμα στην αγορά εφαρμογών για κινητά


  Οι εφαρμογές για τα κινητά τηλέφωνα (App) έχουν εξελιχτεί σε έναν ξεχωριστό και ιδιαίτερα κερδοφόρο κλάδο με τζίρο πάνω από 700 εκ. ευρώ το 2009. Η τάση είναι σταθερά ανοδική

  Η ιδέα για τις εφαρμογές (Αpp) των κινητών είναι απλή. Για ένα παιχνίδι π.χ. ένας χρήστης πληρώνει μόνο 15 λεπτά, αλλά αν το παιχνίδι το κατεβάσουν εκατομμύρια χρήστες αθροίζεται ένα αντίστοιχα σεβαστό ποσό. Με τον τρόπο αυτό η εταιρία software Ζynga κερδίζει περίπου 100 εκ. δολ. το χρόνο, μία εταιρία που έχει ιδρυθεί μόλις το 2007. Για τις εφαρμογές αυτές ο όρος App (Application) έχει καθιερωθεί για τα πακέτα προγραμμάτων που φτιάχνονται ειδικά για τα κινητά τηλέφωνα που ο χρήστης δεν θα έχει μόνο για τηλέφωνο. «Αυτά τα προγράμματα διευρύνουν τις λειτουργίες του κινητού με παιχνίδια, συστήματα πλοήγησης, φωνητικής αναγνώρισης και πάει λέγοντας, με ό,τι είναι πέραν της τηλεφωνικής συσκευής που μπορεί επιπρόσθετα να εξοπλιστεί με εφαρμογές», λέει ο Αχίμ Μπάρτσοκ, ειδικός στον τομέα των εφαρμογών. Περίπου 200 εκατομμύρια χρήστες το χρόνο αγοράζουν ένα σύγχρονο κινητό με πολλές εφαρμογές.

  Ακυβέρνητο το πλοίο "Βασιλική Τ"  Ακυβέρνητο, λόγω μηχανικής βλάβης, έπλεε το πρωί το φορτηγό πλοίο "Βασιλική Τ", πέντε ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της νησίδας Αγίου Γεωργίου. Στο πλοίο, που είναι ελληνικής σημαίας και εκτελούσε δρομολόγιο Πειραιάς-Μήλος, επιβαίνουν οκτώ Έλληνες ναυτικοί. Στο σημείο αναμένεται να φτάσει ρυμουλκό. Το πλήρωμα είναι καλά στην υγεία του, ενώ στην περιοχή πνέουν άνεμοι έντασης 5 με 6 Μποφόρ.
  Απαγόρευση απόπλου των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας. Στο λιμάνι της Ραφήνας επέστρεψε το επιβατικό πλοίο Super Ferry 2, καθώς διαπιστώθηκε βλάβη στο πηδάλιο, ενώ έπλεε κοντά στην Κάρυστο. Η εταιρία αποφάσισε με έξοδα της να μεταφέρει τους επιβάτες σε Αθήνα και Πειραιά ενώ γνωστοποίησε τη δυνατότητα εξαργύρωσης των εισιτηρίων.
  Πηγή: ΝΕΤ 105,8


  Σχόλιο: 
  Το "Βασιλικη Τ",  όπως φαίνεται  στην φωτογραφία, τον Αυγ. 09 και ανοικτά της θαλάσσιας περιοχής Φάσα της Άνδρου, στο στενό Καφηρέα, είχε συγκρουσθεί με το "JIN ZHOU", σημαίας Χονγκ Κονγκ.

  Επιστολών Συνέχεια...

  Ο Προέδρος της Ν.Δ Αντώνης Σαμαράς με επιστολή του, την οποία απέστειλε προς τον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Φίλιππο Πετσάλνικο, ζητάει τη διεξαγωγή, προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης σε επίπεδο Αρχηγών Κομμάτων, με αποκλειστικό θέμα την καταπολέμηση της διαφθοράς και την επιβολή συνθηκών Διαφάνειας στη δημόσια ζωή.


  Δήλωση του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά για τη διενέργεια προ ημερησίας διάταξης συζήτησης στη Βουλή για τα θέματα της Διαφάνειας και για τον εκλογικό νόμο  ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Πέμπτη, 07 Ιανουαρίου 2010
  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
  « Ενεργοποίησα, σήμερα, με επιστολή μου προς τον Πρόεδρο της Βουλής, τη σχετική πρωτοβουλία που είχα αναλάβει κατά τη Σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για τη διενέργεια προ ημερησίας διάταξης συζήτησης στη Βουλή για τα θέματα της Διαφάνειας.
  Ταυτόχρονα, του ζήτησα να προχωρήσει σε άμεση συγκρότηση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής που, μέχρι τον Ιούνιο, θα καταρτίσει νομοσχέδια για την πάταξη της Διαφθοράς, σε όλους τους τομείς του δημόσιου βίου…
  Όμως, σήμερα, ανέλαβα και μια δεύτερη πρωτοβουλία:
  Επειδή δεν φαίνεται να υπάρχει συμφωνία για την αλλαγή του εκλογικού νόμου, ζητώ διακομματική διαβούλευση απ’ όλα τα κόμματα. Από μηδενική βάση.
  Αποστέλλω σχετική επιστολή στον Πρωθυπουργό και στους αρχηγούς των υπολοίπων κομμάτων, με την οποία ζητώ να προηγηθεί διακομματική διαβούλευση πάνω στις αρχές που θέλουμε να διέπουν τον εκλογικό νόμο. Ώστε να καταγραφούν οι συμφωνίες εκεί που είναι δυνατές κι οι διαφωνίες εκεί που είναι αγεφύρωτες.
  Και στη συνέχεια να διαμορφωθεί συγκεκριμένο νομοσχέδιο βάσει των αρχών επί των οποίων προκύπτει ευρύτερη συμφωνία. Ώστε να μη συγχέονται οι διαφωνίες επί τεχνικών λεπτομερειών, με τις διαφωνίες αρχών.
  Προτείνω, λοιπόν, διακομματική συζήτηση από μηδενική βάση με εκπροσώπους όλων των πολιτικών κομμάτων.
  Γιατί με το υπάρχον νομοσχέδιο, προκύπτει διαπιστωμένη διαφωνία απ’ όλες τις πλευρές.
  Αν και θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε σε κάποια σημεία του, όπως στη διαίρεση των πολύ μεγάλων περιφερειών, δεν μπορούμε να δεχθούμε, ούτε βουλευτές ‘’δύο ταχυτήτων’’, ούτε γενική εφαρμογή των μονοεδρικών περιφερειών.
  Η διαβούλευση αποτελεί διέξοδο, αλλά και ‘’πρόκληση’’ για να φανεί η συναινετική διάθεση όλων, σε ένα μείζον ζήτημα, που μόνο συναινετικά μπορεί να αντιμετωπιστεί ».

  H Eλλάδα 25η καλύτερη χώρα στον κόσμο !!


  Μήπως είμαστε παράδεισος και δεν το ξέραμε.
  Σύμφωνα με ετήσια έκθεση των Ηνωμένων Εθνών η Ελλάδα είναι η 25η καλύερη χώρα στον κόσμο.
  Η μελέτη   http://hdrstats.undp.org/en/countries/country_fact_sheets/cty_fs_GRC.html 
  λαμβάνει υπόψη της διάφορα στοιχεία (οικονομία, εκπαίδευση, μετανάστευση, δημογραφικό, συμπεριφορά στις γυναίκες κλπ).

  Δεν είναι λοιπόν όλα τόσο τραγικά στη χώρα μας και πολλά απ αυτά τα επιτεύγματα των στοιχείων, όπως θα διαπιστώσετε έχουν γίνει από τις κυβερνήσεις της Ν.Δ.
  Άντε, γιατί πολύ απαξίωση και μηδενισμός στη Ν.Δ και το έργο της "πέφτει" τώρα τελευταία ....

  Στο ΣτΕ για τα διόδια η Νομαρχία Ανατ. Αττικής


  Με αίτημα την ακύρωση των αποφάσεων σχετικά με την κατασκευή σταθμών διοδίων στις παράπλευρες οδούς της Αθηνών- Θεσσαλονίκης κατέφυγε στη Συμβούλιο της Επικρατείας η Νομαρχία Ανατολικής Αττικής.
  Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις περιοχές Αφιδνών, Καπανδριτίου, Μαλακάσας και Οινοφύτων, καθώς και για τα διόδια στο τμήμα Μεταμόρφωση – Υλίκη.
  Η απουσία Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία) είναι ο λόγος για τον οποίο η Νομαρχία χαρακτηρίζει τις αποφάσεις ως παράνομες, ενώ στην προσφυγή αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι πολλοί πολίτες χρειάζεται να πληρώσουν τέλη διοδίων για τις μετακινήσεις τους από και προς τους χώρους εργασίας τους.


  Από: kathimerini.gr

  Αλλαγή πλεύσης από το "Βήμα"; Για διαβάστε:

  Του Δημήτρη Καστριώτη

  Το πολιτικό ύφος της συζήτησης για τα δικαιώματα των μεταναστών δικαιολογεί την επιφύλαξη ότι η αντιπαράθεση θα εξαντληθεί σε «μία από τα ίδια». Κέντρο και Αριστερά διστάζουν να παραδεχθούν ότι η μετανάστευση προκαλεί προβλήματα, φοβούμενοι μήπως έτσι διολισθήσουν στην ξενοφοβία.

  Η δική τους σιωπή αφήνει ελεύθερο το έδαφος στην Ακροδεξιά, που αναδεικνύεται σε κύριο εκφραστή των σχετικών ανησυχιών με αποτέλεσμα να τις απαξιώνει διττά. Πρώτον, επειδή ακόμη και οι εύλογες παρατηρήσεις της φέρουν τη σφραγίδα της ακραίας τοποθέτησης εκείνων από τους οποίους εκπορεύονται. Δεύτερον, επειδή αυτές οι βάσιμες επισημάνσεις πνίγονται συνήθως μέσα σε σαχλαμάρες περί ελληνικού DΝΑ.
  Η μετανάστευση όμως δεν είναι «δεξιό» πρόβλημα- είναι μεγάλο πρόβλημα, τελεία. Και δεν έχει να κάνει μόνο με την αλλοίωση της πολιτιστικής και θρησκευτικής φυσιογνωμίας της κοινωνίας. Στην Ελλάδα δεν έχουμε φτάσει σε τέτοια «λεπτά» θέματα. Δεν έχουμε ακόμη αντιμετωπίσει το μείζον. Τον περιορισμό του αριθμού των μεταναστών, ώστε να διατηρεί το κράτος έναν «κλειστό αριθμό» κατοίκων, τους οποίους να μπορεί να συντηρήσει αξιοπρεπώς η υποδομή του. Ο,τι και να λέμε, η χώρα δεν μπορεί να φιλοξενήσει απεριόριστο αριθμό Ασιατών και Αφρικανών (δεν έχει ούτε δουλειές, ούτε σχολεία ή νοσοκομεία για κάτι τέτοιο), ούτε την κολακεύει να τους βλέπει «δραστηριοποιούμενους» στα φανάρια των δρόμων, στο λαθρεμπόριο και στα έκνομα γκέτο.

  Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς ως προς τη βασική προϋπόθεση επίλυσης του μεταναστευτικού, πρέπει να σταθούμε σε αυτό. Οσο δεν σταματά το κύμα λαθραίας εισόδου ανθρώπων στη χώρα (και μάλιστα ανθρώπων που επιθυμούν απλώς να διέλθουν με προορισμό τη Δυτική Ευρώπη αλλά ξεμένουν εδώ επειδή εμποδίζεται η συνέχεια του ταξιδιού τους), δεν πρόκειται να τεθεί φραγμός στην εξαθλίωση και στην εγκληματικότητα, ούτε στην εκμετάλλευση των μεταναστών από τους γηγενείς (εν οις και οι παλαιότεροι μετανάστες).

  Η σύνδεση δεν είναι ρατσιστική, αλλά αυτονόητη. Καθώς οι μετανάστες διεκδικούν θέσεις εργασίας χαμηλής ειδίκευσης, η αθρόα εισδοχή παρανόμων λειτουργεί ως ανταγωνισμός στους νομίμους πολύ περισσότερο απ΄ όσο στους ντόπιους. Στο δε επίπεδο της αντιμετώπισης, το πλήθος των παρανόμων επιτείνει την καχυποψία και έναντι των νομίμων, «χρωματίζει» τον ξένο με την υποψία ότι δεν έχει ταυτότητα, διεύθυνση, αξιοπιστία.

  Αυτό είναι το σημαντικό ζήτημα- και δεν θα λυθεί με σαρωτικές απονομές ιθαγένειας, ούτε με δικαίωμα ψήφου. Οχι ότι αυτά δεν είναι σωστά- και μάλιστα όχι μόνο για όσους γεννήθηκαν εδώ (αν ένας αλλοδαπός, που ήρθε έξι ετών και είναι τριάντα, το θέλει, γιατί να μην μπορεί να πολιτογραφηθεί σχετικά εύκολα;). Δεν πρέπει όμως να γίνουν «αυτόματα», αλλά υπό εξατομικευμένες προϋποθέσειςκαι κυρίως δεν πρέπει να έχουμε ψευδαισθήσεις ότι έτσι λύνουμε το πρόβλημα. Λύση με σύνορα-σουρωτήρι δεν υπάρχει. Οι δε νόμιμοι μετανάστες αξιώνουν πρωτίστως τον σεβασμό. Η ιθαγένεια έπεται.  Aπό: dhmopshfisma

  Και ο Τούρκος θέλει τον Γερμανό του....


  Η πρόταση των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών για τον άμεσο τερματισμό των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία δεν μπορεί παρά να προκαλεί αίσθηση, δεδομένου ότι οι υπερσυντηρητικοί Χριστιανοκοινωνιστές δεν έχουν την άνεση της αντιπολίτευσης, αλλά συμμετέχουν πλέον στον κυβερνητικό συνασπισμό υπό την καγκελάριο Μέρκελ.

  Η εφημερίδα «Die Welt» του Βερολίνου υποστηρίζει ότι οι Χριστιανοκοινωνιστές επιτίθενται στον υπουργό Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε και μάλιστα σε μία συγκυρία που τον εκθέτει και του δημιουργεί προβλήματα.
  «Ασφαλώς, η αντιτουρκική γραμμή αποτελεί ούτως η άλλως ένα από τα πιο αγαπημένα προεκλογικά πυροτεχνήματα των Χριστιανοκοινωνιστών», επισημαίνει ο αρθρογράφος. «Αλλά αυτή τη φορά η τοποθέτησή τους έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, γιατί από την Τετάρτη ο Βεστερβέλε επισκέπτεται την ΄Αγκυρα και την Κωνσταντινούπολη για να συναντήσει εκεί ολόκληρη την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της Τουρκίας: τον πρόεδρο Γκιουλ, τον πρωθυπουργό Ερντογάν, τον υπουργό Εξωτερικών Νταβούτογλου και τον υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Μπαγίς. ΄Ολοι αυτοί ακούνε και επισήμως ότι τουλάχιστον ένα μέρος του κυβερνητικού συνασπισμού στο Βερολίνο βγαίνει εκτός γραμμής»

  Από: DEUTSCHE WELLE

  Σχόλιο: 
  Και ο Τούρκος θέλει τον Γερμανό του.......