Σε λίγο δεν θα υπάρχει υπουργός ή υφυπουργός για δείγμα !



Όταν δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχεία με την πελατειακή ψηφοθηρική συναλλαγή του πρώην υφυπουργού Εσωτερικών κ. Ρόβλια, εκείνος έσπευσε αμέσως να θέσει στη διάθεση του πρωθυπουργού την παραίτησή του.

Τότε εκφράστηκε η άποψη ότι δεν μπορεί να υπάρχει καμίακηλίδα (sic!) στο κυβερνητικό σχήμα !
Επιπροσθέτως, η απόφαση για την απομάκρυνση του κ. Ρόβλια από την κυβέρνηση συνοδεύτηκε και από την εντολή προς τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλο να συντάξει... ένανκώδικα δεοντολογίας για τα μέλη της κυβέρνησης.

Καθώς φαίνεται ο (χωρίς υπουργικό αντικείμενο) κ. Πάγκαλοςκαι το 20μελες γραφείο του (που θα μας στοιχίσει περί το 1 δισ. παλαιές δραχμούλες), δεν έδειξαν την πρέπουσα προσοχή με αποτέλεσμα το πελατειακό κράτος να κυριαρχεί σε κάθε επίπεδο και γραφείο αυτής της κυβέρνησης.

Χθες το «ΘΕΜΑ» δημοσιοποίησε έγγραφα μέσα από το γραφείο του υφυπουργού Υποδομών κ.Μαγκριώτη, από τα οποία φαίνεται όχι μόνο ότι το γραφείο του δέχτηκε αιτήματα για ρουσφέτια, αλλά και ότι τουλάχιστον σε μία περίπτωση έχει υποδειχθεί ο τρόπος που θα ικανοποιηθεί.

Μέσα από τα ντοκουμέντα αποδεικνύεται ότι ο κ. Μαγκριώτης δεν αποθαρρύνει κατηγορηματικά τονκομματικό μηχανισμό να αναπτύξει στενές σχέσεις και να συμπλεύσει με το κράτος, παρά τις περί του αντιθέτου ....διακηρύξεις του πρωθυπουργού.

Αντίθετα τα αιτήματα για ρουσφέτια καταγράφονται το ένα μετά το άλλο στο γραφείο του , το οποίο δείχνει να μην αρνείται να ικανοποιήσει τις επιθυμίες των ψηφοφόρων και να προωθεί τα ...αιτήματα τους στα αντίστοιχα υπουργεία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, ενώ ο κ. Ντίνος Ρόβλιας παραιτήθηκε από τη θέση του υφυπουργού Εσωτερικών στις 15 Δεκεμβρίου, μόλις ...μία ημέρα μετά ...ο κομματικός μηχανισμός χτύπησε την πόρτα του υπουργείου Υποδομών αποδεικνύοντας ότι τα περί διαφάνειας είναι πλάνα λόγια με σκοπό την εξαπάτηση της κοινής γνώμης.

Την ίδια ημέρα με το δημοσίευμα της εφημερίδας (χθες) ο κ. Μαγκριώτης αποδεικνύει ότι εκτός από Φυσικός, επιχειρηματίας, «πολιτικός» είναι και ....ειδικευμένος γραφολόγος(....?). Εγκαλεί λοιπόν την εφημερίδα ότι τα ντοκουμέντα είναι πλαστά σημειώνοντας ότι ...ο γραφικός χαρακτήρας δεν αντιστοιχεί σε κανέναν εκ των συνεργατών του.

Ο κ. Παπανδρέου έχει στο γραφείο του την σχετική καταγγελία και τα ντοκουμέντα από την επομένη των Χριστουγέννων. Ακόμα ....τα μελετά!!!
Και όμως, τα πράγματα είναι πολύ απλά! Θα μπορούσε να καλέσει τους καταγγέλλοντες (Κίνηση Πολιτών) και να εξετάσει με την πρέπουσα προσοχή τα όσα του καταθέσουν.
Η εύκολη λύση , την οποία υιοθετεί μέχρι στιγμής, είναι να αποδεχθεί το πόρισμα της ....γραφολογικής εξέτασης από τον ...επιχειρηματία εξαγωγών κ. Μαγκριώτη.

Σκέφτεται ότι με τους ρυθμούς που ακολουθούνται τα μονοπάτια της διαφάνειας από τους υπουργούς του ΠαΣοΚ, σε λίγο δεν θα υπάρχει υπουργός ή υφυπουργός για δείγμα !


Από: http://apolitik.pblogs.gr/2010/01/563345.html

Σχόλια