Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου 2010

Μουσικές από την Μόσχα... μέχρι τη Λισσαβόνα στο " Half Note "


Μια μουσική αναδρομή και διαδρομή μέσα από τις χώρες, τις γλώσσες και τις κουλτούρες που βίωσε (Μόσχα, Λισσαβόνα, Αθήνα), ετοιμάζει η Mαργαρίτα Zορμπαλά, η τραγουδίστρια με τη μαγευτική φωνή, ειδικά για το Half Note. Και ταυτόχρονα παρουσιάζει μια ξεχωριστή συνάντηση επί σκηνής με τον εξαίρετο τραγουδιστή των fados, Helder Moutinho.
Η σπουδαία Μαργαρίτα Ζορμπαλά, που έχει ξεχωρίσει με την πορεία της στο σύγχρονο ελληνικό τραγούδι και τις συνεργασίες της με Μίκη Θεοδωράκη, Γιάννη Ρίτσο, Μάνο Χατζιδάκι, Λουκιανό Κηλαηδόνη, Andreas Vollenweider, Λάκη Παπαδόπουλο, καθώς και με την ιδιαίτερη ερμηνεία της στο κλασικό ελαφρό τραγούδι (Κ. Γιαννίδης, Αττίκ κ.ά.), βρίσκεται σε μια διαρκή δημιουργική συνάφεια με τις μουσικές του κόσμου.

Ο Moutinho απο την άλλη, είναι από τους ξεχωριστούς άνδρες τραγουδιστές του Fado στην Πορτογαλία. Με ισχυρή ερμηνευτική δύναμη και ζέση και συναισθηματικό βάθος στη φωνή του, ο Helder Moutinho βρίσκεται σε διαρκή καλλιτεχνική εξέλιξη και ζήτηση.
Η πορεία του είναι γεμάτη διακρίσεις και η καλλιτεχνική του σύμπραξη με την Μαργαρίτα Ζορμπαλά στο Half Note Jazz Club είναι ένα από τις πιο ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις των ημερών.
Συντελεστές: Μαργαρίτα Ζορμπαλά: τραγούδι, Helder Moutinho: τραγούδι, Ricardo Parreira: πορτουγκέζικη κιθάρα, Pedro Pinhal: κλασσική κιθάρα, Κώστας Ράπτης: μπαγιάν, Μιχάλης Πορφύρης: βιολοντσέλο, Θοδωρής Οικονόμου: πιάνο. Επιμέλεια, ενορχήστρωση, διεύθυνση ορχήστρας: Θοδωρής Οικονόμου.
Tοποθεσία: Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Μετς
Ημερομηνία: 8 έως 14 Ιανουαρίου, Δευτέρα έως Σάββατο ώρα έναρξης 22:30, Κάθε Κυριακή ώρα έναρξης στις 21:00
Πληροφορίες: Τηλ.: 210 9213310
Τιμές εισιτηρίων: Γενική Είσοδος με ποτό: Α' Ζώνη 40 ευρώ, Β' Ζώνη 35 ευρώ, Γ' Ζώνη και Bar 30 ευρώ, Φοιτητικό εισιτήριο με ποτό: Α' και Β' Ζώνη 30 ευρώ Γ' Ζώνη και Bar 20 ευρώ, Ειδικές τιμές κάθε Δευτέρα: Γενική Είσοδος με ποτό (σε τραπέζι): 25 ευρώ, Γενική Είσοδος με ποτό (στο μπαρ): 20 ευρώ, Φοιτητικό: 15 ευρώ
Προπώληση εισιτηρίων: Ticketnet.gr, τηλ.: 210 8840600

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.