Kε Πρωθυπουργέ, έχουν όμως και οι Έλληνες πολίτες δικαιώματα



Όταν ο κ. Παπανδρέου και το κόμμα του εξέφρασαν την πρόθεσή τους να χρησιμοποιήσει την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας για να προκαλέσουν εκλογές, χρησιμοποίησαν ως επιχείρημα το γεγονός ότι η κυβέρνηση Καραμανλή δεν εξέφραζε πλέον τη βούληση του εκλογικού σώματος. Τώρα που υπάρχει αναμφίβολη αναντιστοιχία απόψεων κυβέρνησης και ελληνικού λαού στο θέμα της χορήγησης ελληνικής ιθαγένειας στους μετανάστες, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ απλά αγνοεί προκλητικά τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, ακόμη κι εκείνων που την ψήφισαν, χωρίς φυσικά να γνωρίζουν τι μας ετοίμαζε.

Εξαπάτησε τον ελληνικό λαό, γιατί όσο αγανακτισμένος και να ήταν με τη ΝΔ, θα το σκεφτόταν πολύ καλά πριν να δώσει μια τόσο άνετη πλειοψηφία σε μια κυβέρνηση με τέτοιες προθέσεις. Και ας μην προσπαθούν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις λέγοντάς μας ότι όσοι είμαστε αντίθετοι με το νομοσχέδιο αυτό, είμαστε ρατσιστές, ακροδεξιοί και οπαδοί του Καρατζαφέρη… Ορδές ρατσιστές και ακροδεξιών θα φτιάξουν αυτοί με τους νόμους που θέλουν να ψηφίσουν, θα μετατρέψουν φιλήσυχους και φιλόξενους ανθρώπους σε πρόθυμους ακροατές κάθε ακροδεξιάς ρητορείας.
Νομίζω ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων σέβεται το... ανθρώπινο πρόσωπο και επιθυμεί να διασφαλιστούν απόλυτα τα κάθε είδους ανθρώπινα δικαιώματα των μεταναστών. Έχουν όμως και οι Έλληνες πολίτες δικαιώματα, τα οποία η κυβέρνηση αγνοεί επιδεικτικά. Χωρίς κανένα σχεδιασμό στη μεταναστευτική πολιτική, με τεράστια αύξηση της εγκληματικότητας και της ανεργίας, η πατρίδα των Ελλήνων που δε βρίσκουν δουλειά και που φοβούνται να κυκλοφορήσουν και να κοιμηθούν στα σπίτια τους το τελευταίο που χρειάζεται είναι νομοσχέδια σαν αυτό που θέλει να περάσει ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος μάλλον δεν έχει δοκιμάσει να περπατήσει στους δρόμους της Αθήνας σκοντάφτοντας κυριολεκτικά πάνω στους λαθραίους υπαίθριους πωλητές, ούτε πίνει τον πιο ακριβό καφέ της Ευρώπης περιτριγυρισμένος από αμέτρητους ζητιάνους που του τρυπούν τα αυτιά. Όχι, ο κ. Παπανδρέου και οι συν αυτό δε βιώνουν αυτή την τρομακτική υποβάθμιση της ποιότητας ζωής τους, δεν κυκλοφορούν με τις συγκοινωνίες βασανιζόμενοι από την απλυσιά των νεόκοπων συμπολιτών μας.

Αυτοί που γράφουν για άλλες χώρες και για δήθεν μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ, καλά θα κάνουν να ενημερωθούν καλύτερα. Σε καμιά χώρα της ΕΕ ή άλλων παραδοσιακών χωρών υποδοχής δε γίνονται αυτά που θέλει να εφαρμόσει ο κ. Παπανδρέου. Κι αν μέχρι τώρα είχαμε την ελπίδα και την ψευδαίσθηση ότι πίσω από τις αστοχίες του μπορεί να κρύβονται καλές προθέσεις, τώρα πια έχουμε τη βεβαιότητα ότι είναι ικανός να υπονομεύσει το μέλλον των Ελλήνων για να εξασφαλίσει την παραμονή του στην εξουσία (αφού μετά τον κόλαφο της υποτιθέμενης αναδιανομής του πλούτου δεν θα του έμεναν και πολλοί οπαδοί). Αν όμως αυτός ελπίζει να κερδίσει ψηφοφόρους στις τάξεις των αλλοδαπών, να είναι σίγουρος ότι ο Καρατζαφέρης θα κερδίσει πολύ περισσότερους. Εσείς θα κάνετε τους Έλληνες ρατσιστές και ακροδεξιούς, κ. Παπανδρέου.

Γιατί, αλήθεια, τέτοια σπουδή να περάσει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο; Γιατί η διαβούλευση αυτή διαρκεί τόσο λίγο;

Αν έχετε μια στοιχειώδη δημοκρατική ευαισθησία και όλα αυτά που λέτε περί σεβασμού δημοκρατικών διαδικασιών και διαφάνειας δεν είναι λόγια του αέρα, κάντε δημοψήφισμα… Αλλά δεν τολμάτε…
Ν.Π.

Σχόλιο apneagr: Αγαπητέ μου φίλε μην πλανάστε, δημοψήφισμα (παρόλο που φωνάζουμε όλοι) δεν πρόκειται να γίνει, εδώ δεν έγινε για την αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες, παρόλο που ο μακαριστός Χριστόδουλος πάλεψε για αυτό μαζεύοντας υπογραφές και κάνοντας συλλαλητήρια, τώρα θα γίνει;


Από: apneagr

Σχόλια