Έκρηξη βόμβας μπροστά από τη Βουλή

Έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετηθεί σε κάδο απορριμμάτων στο Σύνταγμα μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη, σημειώθηκε λίγο πριν από τις 20:00 το βράδυ του Σαββάτου (09/01). Είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα σε απογευματινή εφημερίδα.

  Στις 07.45 άγνωστος τηλεφώνησε στην Ελευθεροτυπία και είπε ότι σε δέκα λεπτά επρόκειτο να γίνει έκρηξη σε κάδο απορριμμάτων στην πλατεία Συντάγματος, μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη. Η αστυνομία απέκλεισε άμεσα το χώρο και απομάκρυνε τη φρουρά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη γι'αυτό και δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, ο άγνωστος τηλεφώνησε στην εφημερίδα και είπε χαρακτηριστικά: "Άκου προσεκτικά. Σε 17 λεπτά θα εκραγεί βόμβα στη Βουλή. Δεν είναι φάρσα".
Στις 20:00, η βόμβα εξερράγη σε πρασιά πίσω από το φυλάκιο του αρχιλοχία στον προαύλιο χώρο της Βουλής. Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ήταν μέτριας προς μικρής ισχύος. Από την έκρηξη, αντικείμενα εκσφενδονίστηκαν σε απόσταση δεκάδων μέτρων.

Στον τόπο της έκρηξης βρίσκονται κλιμάκια της αντιτρομοκρατικής και της εγκληματολογικής υπηρεσίας που ερευνούν το χώρο. Την ώρα της έκρηξης συνεδρίαζε στη Βουλή ο ΚΤΕ Εσωτερικών του ΠΑΣΟΚ.
Χαρακτηριστικό είναι ότι την ώρα που έγινε το τηλεφώνημα, ξεκινούσαν τα κεντρικά δελτία ειδήσεων, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι δράστες ήθελαν να περάσουν άμεσα το μήνυμά τους.
"Κάποιοι θέλουν να παίξουν με τη δημοκρατία και πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε", δήλωσε ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπουτσής στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.
Όπως μετέδωσε το Mega πίσω από την επίθεση κρύβεται η τρομοκρατική οργάνωση "Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς".

Aπό: NewsTime

Σχόλια