Ξεστήνουμε ένα Δέντρο και στήνουμε ένα Δάσος




afisa-dentrofiteusi.jpg
Ευτυχισμένο και καταπράσινο το 2010 !
Tην Κυριακή 10 Ιανουαρίου στις 10 το πρωί, τα 250 φυσικά έλατα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου του Δήμου Αθηναίων, ταξιδεύουν από την πλατεία Συντάγματος στο όρος της Πεντέλης, για να ξεκινήσουν μια νέα ζωή, ένα νέο δάσος!
Τα ελατάκια που συνέθεταν το υπέροχο Χριστουγεννιάτικο Δέντρο της Αθήνας και έδωσαν λάμψη στην καθημερινότητα μας τις μέρες των γιορτών δεν είναι «μίας χρήσης» αλλά ζωντανοί οργανισμοί που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του περιβάλλοντος.
Με το σκεπτικό αυτό ο Δήμος Αθηναίων συμμετέχει στην δεντροφύτευση, που διοργανώνει ο Σύνδεσμος για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού Όρους (ΣΠΑΠ) με τη στήριξη του ΣΚΑΙ και- όπως είχε ανακοινώσει στην έναρξη των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων- θα μεταφέρει τα 250 έλατα για να φυτευτούν στην πρόσφατα καμένη περιοχή του περιβάλλοντα χώρου του Μεγάρου Δουκίσσης Πλακεντίας στην Πεντέλη.
Ως σημείο συνάντησης έχει ορισθεί η πλατεία Χαραυγής στην Παλαιά Πεντέλη.

Πληροφορίες: Στο χώρο της δεντροφύτευσης μπορείτε να φτάσετε από τον ηλεκτρικό σταθμό του Αμαρουσίου με το λεωφορείο 446, από τον σταθμό του Μετρό της Δ. Πλακεντίας με το λεωφορείο 426 και από το Χαλάνδρι με το λεωφορείο 451.

Aπό: athinapoli.gr

Σχόλια