Και ο Τούρκος θέλει τον Γερμανό του....


Η πρόταση των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών για τον άμεσο τερματισμό των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία δεν μπορεί παρά να προκαλεί αίσθηση, δεδομένου ότι οι υπερσυντηρητικοί Χριστιανοκοινωνιστές δεν έχουν την άνεση της αντιπολίτευσης, αλλά συμμετέχουν πλέον στον κυβερνητικό συνασπισμό υπό την καγκελάριο Μέρκελ.

Η εφημερίδα «Die Welt» του Βερολίνου υποστηρίζει ότι οι Χριστιανοκοινωνιστές επιτίθενται στον υπουργό Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε και μάλιστα σε μία συγκυρία που τον εκθέτει και του δημιουργεί προβλήματα.
«Ασφαλώς, η αντιτουρκική γραμμή αποτελεί ούτως η άλλως ένα από τα πιο αγαπημένα προεκλογικά πυροτεχνήματα των Χριστιανοκοινωνιστών», επισημαίνει ο αρθρογράφος. «Αλλά αυτή τη φορά η τοποθέτησή τους έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, γιατί από την Τετάρτη ο Βεστερβέλε επισκέπτεται την ΄Αγκυρα και την Κωνσταντινούπολη για να συναντήσει εκεί ολόκληρη την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της Τουρκίας: τον πρόεδρο Γκιουλ, τον πρωθυπουργό Ερντογάν, τον υπουργό Εξωτερικών Νταβούτογλου και τον υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Μπαγίς. ΄Ολοι αυτοί ακούνε και επισήμως ότι τουλάχιστον ένα μέρος του κυβερνητικού συνασπισμού στο Βερολίνο βγαίνει εκτός γραμμής»

Από: DEUTSCHE WELLE

Σχόλιο: 
Και ο Τούρκος θέλει τον Γερμανό του.......

Σχόλια