Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2010

Ετοιμάζω ταξίδι μοναχά για πάρτη μου....


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

‘Με μια βαλίτσα στο χέρι’…θα βρεθεί το επόμενο διάστημα και ως τα μέσα του Φεβρουαρίου ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με το Βήμα, την ερχόμενη Τρίτη θα μιλήσει στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο Στρασβούργο, ενώ θα ακολουθήσουν η (εκτός απροόπτου) συμμετοχή και ομιλία του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, η επίσκεψη στο Παρίσι στις 10 Φεβρουαρίου και αμέσως μετά στις 11 του μηνός στις Βρυξέλλες για την έκτακτη σύνοδο κορυφής, ενώ στις 16 Φεβρουαρίου θα ταξιδέψει στη Μόσχα.

Από: nooz.gr

Σχόλιο:

Πάει και ο Φεβρουάριος, γεμάτος με ταξίδια για τον Κο Πρωθυπουργό.
Εδώ ποιος θα μείνει;
Τα προβλήματα που "τρέχουν" με ιλιγγιώδη ταχύτητα, ποιος θα τα παρακολουθεί και συντονίζει;
Tι θα γίνει με την Ομάδα "NBA" που είπε ο Κος Πάγκαλος;
Ποιος θα κάνει τον "play maker";
Άραγε είναι απαραίτητο να παρευρίσκεται σε όλες αυτές τις δραστηριότητες,
ο Πρωθυπουργός;
Θα μου πείτε γι αυτό υπάρχουν οι καλοί φίλοι και οι γείτονες, όπως ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός ας πούμε....

Πλεῖστα δὲ καὶ κάλλιστα ἐκεῖνοι ὑπὲρ τῆς τῶν Ἑλλήνων ἐλευθερίας συνεβάλοντο...

Μην δείτε το βίντεο που ακολουθεί γιατί θα κατηγορηθείτε για ρατσιστές - φασίστες - ακροδεξιοί και ότι άλλο μπορεί να φανταστείτε και ο λόγος γιατί όπως λέει και το Σύνταγμα της Ελλάδος: "όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει και το Σύνταγμα"

πλεῖστα δὲ καὶ κάλλιστα ἐκεῖνοι ὑπὲρ τῆς τῶν Ἑλλήνων ἐλευθερίας συνεβάλοντο, στρατηγὸν μὲν Θεμιστοκλέα, ἱκανώτατον εἰπεῖν καὶ γνῶναι καὶ πρᾶξαι, ναῦς δὲ πλείους τῶν ἄλλων συμμάχων, ἄνδρας δ’ ἐμπει- ροτάτους. καὶ γὰρ τίνες ἂν τούτοις τῶν ἄλλων Ἑλλήνων ἤρισαν γνώμῃ καὶ πλήθει καὶ ἀρετῇ;

ΛΥΣΙΑΣ 2.20–42 (Τα πολεμικά κατορθώματα των Αθηναίων κατά τους περσικούς πολέμους) Η εκστρατεία του Ξέρξη στην Ελλάδα – Η ναυμαχία στη Σαλαμίνα

Μετάφραση:
Πάρα πολλά και ωραία πρόσφεραν εκείνοι (οι πρόγονοι) υπέρ της ελευθερίας των Ελλήνων, δηλαδή το στρατηγό Θεμιστοκλή με τεράστιες ικανότητες να μιλά δημόσια και να κρίνει σωστά και να πραγματοποιεί τις αποφάσεις, και (πρόσφεραν) πλοία περισσότερα από όσα είχαν προσφέρει όλοι μαζί οι άλλοι Έλληνες, και άνδρες γενναιότατους. Πράγματι, ποιοι από τους άλλους Έλληνες θα μπορούσαν να συγκριθούν μαζί τους στην κρίση τους, στο πλήθος (των καραβιών) και στην αρετή;

Για τους τολμηρούς το βίντεο ακολουθεί...
Aπό: apneagr

Πληρώστε πρώτοι εσείς, στείλτε τους κλέφτες φυλακή...

Τελικά θα μας τρελάνουν!!!
Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς όλον αυτόν τον τραγέλαφο που εκτυλίσσεται τις τελευταίες μέρες;
“Πληρώστε γιατί χανόμαστε!” Μας λένε οι κυβερνώντες…
“Να γίνει κυβέρνηση εθνικής ενότητας!” Συμβουλεύουν κάποιοι άλλοι…
“Η χώρα και η εθνική μας ανεξαρτησία κινδυνεύουν!” Λέει η κυβέρνηση για να αποσπάσει την απαιτούμενη συναίνεση για αυτά που ετοιμάζει αλλά ακόμα δε μας αποκαλύπτει και αφήνει να ακουστούν μέσω “διαρροών”…
“Πρέπει να καταλάβουμε ότι πρέπει να κάνουν υποχωρήσεις οι εργαζόμενοι…” Επαναλαμβάνουν κάποιοι σα χαλασμένο γραμμόφωνο εκμεταλλευόμενοι την ευκαιρία που βλέπουν να ανοίγεται μπροστά τους, για την επιβολή φτηνού και ευέλικτου εργατικού δυναμικού…

... ί ,χά ... γκτούπατις... βυσσνί και πράσιν άλουγα ...Tηλεφωνική συνομιλία αγρότη με την ηγεσία
του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και ΤροφίμωνΑπο: greki

ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΘΕ ΝΑ ΟΜΙΛΕΙΤΕ ... ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ!!!!


 Έκκληση στον πατριωτισμό των αγροτών, να ανοίξουν τα μπλόκα και να προσέλθουν στον εξαγγελθέντα διάλογο για την νέα αγροτική οικονομία, απηύθυνε χθες από τη Βουλή ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου,

Πιό συγκεκριμένα μεταξύ άλλων ανέφερε
«Δεν επικαλούμαι τον πατριωτισμό για να κρύψω τα προβλήματα, αλλά είναι μια αλήθεια ότι η αξιοπιστία της χώρας μας κρίνεται καθημερινά. Ό,τι λέγεται αποδελτιώνεται και πηγαίνει στα γραφεία του κάθε οικονομικού παράγοντα διεθνώς. Οι εικόνες κάνουν τον γύρο του κόσμου - είναι στο στόχαστρο η Ελλάδα. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να είμαστε ακόμα πιο υπεύθυνοι. Η απουσία πατριωτικής προσπάθειας θα βλάψει όλους - και ιδιαίτερα τους πιο αδύναμους, την αγροτιά».


Ας δούμε όμως φίλοι μου τι είναι ο πατριωτισμός:
Η ανιδιοτελής αγάπη για την πατρίδα, η φιλοπατρία, η συναισθηματική σχέση με τον εθνικό χώρο.
Είναι με άλλα λόγια η αγάπη για την πατρίδα με ενέργειες που δεν αποβλέπουν στο προσωπικό, στο ατομικό συμφέρον.
'Οταν ο ίδιος ο Κος Πρωθυπουργός και οι σημερινοί υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, πήγαιναν επί ΝΔ στα μπλόκα των αγροτών, η κίνηση αυτή τι ήταν;
Tι ακριβώς ήταν;
Ήταν "πατριωτική" κίνηση;
Δεν απέβλεπε σε προσωπικά, πολιτικά και ατομικά συμφέροντα;
Σε τι αποσκοπούσε, μπορεί να μας πει κανείς για να καταλάβουμε δηλαδή...
Όταν "τάζατε" λεφτά και υποσχέσεις, τα κίνητρά σας ήταν ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ;ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΘΕ ΝΑ ΟΜΙΛΕΙΤΕ ... ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ!!!!Ομιλία του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά στη συνεδρίαση της Κ.Ε.


OΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΝ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ
ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες,
Την τελευταία φορά που είχαμε βρεθεί, τον Οκτώβριο, το Κόμμα μας είχε μόλις υποστεί μια βαριά εκλογική ήττα και βρισκόταν σε εσωτερικές διεργασίες για την ανάδειξη νέου Προέδρου.
Στους τρεις μήνες που μεσολάβησαν καταφέραμε κάτι πρωτοφανές: Μετατρέψαμε την κρίση σε ευκαιρία για την αναγέννηση του κόμματός μας. Ανοιχτήκαμε στην κοινωνία, εγγράψαμε εκατοντάδες χιλιάδες νέα μέλη, εκλέξαμε νέο Πρόεδρο με την πρώτη ψηφοφορία και μπήκαμε σε φάση ανασυγκρότησης.
Αυτό που έγινε, μέχρι πριν λίγο έμοιαζε απίστευτο. Μετά από τέτοιας έκτασης ήττα, η Νέα Δημοκρατία έχει σήμερα τα περισσότερα εγγεγραμμένα μέλη που είχε ποτέ! Τα περισσότερα εγγεγραμμένη μέλη που είχε, ή έχει σήμερα, οποιοδήποτε άλλο κόμμα…
Και το σημαντικότερο: Η αυθόρμητη και απρόσμενη μαζική συμμετοχή στις εκλογές εξουδετέρωσε την εσωστρέφεια και γέμισε τις μπαταρίες μας με δύναμη, πίστη και αισιοδοξία. Μας ξανάβαλε σε τροχιά νίκης
Οκτακόσιες χιλιάδες ψηφοφόροι περίπου έδωσαν αδιαμφισβήτητη εντολή Ενότητας.
Το κλίμα στη Νέα Δημοκρατία άλλαξε. Αλλά το κόμμα δεν άλλαξε ακόμα.
Αυτό είναι το επόμενο βήμα μας.
Από την ανασυγκρότηση του κόμματος που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη, πρέπει να περάσουμε στην Αναγέννηση του Κόμματος. Αυτό θα γίνει στο Τακτικό Συνέδριο Θέσεων και Αρχών, τη σύγκλιση του οποίου καλούμαστε να αποφασίσουμε σήμερα. Και που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο. Ενώ και οι προσυνεδριακές του διαδικασίες θα δρομολογηθούν στο αμέσως προσεχές διάστημα.
Δεν πρέπει, όμως, να πέσουμε στην παγίδα της εσωστρέφειας. Κι εσωστρέφεια δεν έχουμε μόνο όταν υπάρχει διαβρωτική εσωτερική γκρίνια.
Εσωστρέφεια έχουμε κι όταν νομίζουμε ότι όλος ο κόσμος είναι ο κομματικός μας μικρόκοσμος. Εσωστρέφεια έχουμε κι όταν δίνουμε μεγαλύτερη έμφαση στα εσωτερικά μας ζητήματα απ’ ό,τι στα προβλήματα της κοινωνίας.

50 χρόνια ελληνικής μετανάστευσης στη Γερμανία


Φέτος κλείνουν 50 χρόνια ελληνικής μετανάστευσης στη Γερμανία, η οποία εγκαινιάστηκε στις 30 Μαρτίου 1960 με την υπογραφή της ελληνογερμανικής σύμβασης «Περί απασχολήσεως Ελλήνων εργατών στη Γερμανία».

Υπολογίζεται ότι από τότε πάνω από ένα εκατομμύριο Έλληνες «Γκασταρμπάιτερ» ήρθαν για να δουλέψουν στις φάμπρικες τις Γερμανίας. Οι περισσότεροι έχουν παλιννοστήσει. Αρκετοί όμως εγκαταστάθηκαν μόνιμα, παντρεύτηκαν και έκαναν παιδιά.
Μισός αιώνας ελληνικής μετανάστευσης είναι το θέμα των εκδηλώσεων που ξεκινούν σήμερα στη Στουτγάρδη με τίτλο: «Καλημέρα – Deutschland».
 Στις εκδηλώσεις παίρνει μέρος ένα μουσικό συγκρότημα από τη Στουτγάρδη οι "Πάντα Ρει". Τα μέλη του συγκροτήματος είναι παιδιά Ελλήνων μεταναστών της πρώτης γενιάς που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στη Στουτγάρδη, αλλά και Γερμανοί.  Η μουσική των «Πάντα Ρει» επηρεάζεται τόσο από ελληνικά και γερμανικά όσο και από μεσογειακά ακούσματα.
Ένα  ίσως χαρακτηριστικό μείγμα που υποδηλώνει τι μπορεί να σημαίνει σήμερα «Ελληνισμός της Γερμανίας», επισημαίνει στο μικρόφωνο της Deutsche Welle ο Δημήτρης Γιανναδάκης και προσθέτει:  «Είναι Έλληνες, σίγουρα και της πρώτης γενιάς, αλλά και της δεύτερης και της τρίτης. Τους βρίσκουμε σε όλες τις βαθμίδες μιας επιχειρησιακής οργάνωσης. Τους βρίσκουμε σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, στο χώρο των ελεύθερων επαγγελματιών, τους βρίσκουμε σε θέσεις διευθυντικές.»
 Οι Έλληνες μετανάστες είναι πια κομμάτι της γερμανικής ιστορίας

Ο Όμηρος στο Πεκίνο!


Η Τουρκία δεν ήταν ευπρόσδεκτη ως τιμώμενη χώρα στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου στη Θεσσαλονίκη. Η Κίνα είναι ευπρόσδεκτη και θα δώσει το "παρών" φέτος. Οι δε Κινέζοι στρέφονται στα αρχαία ελληνικά. Πώς συνδυάζονται όλα αυτά; 

Ένα πολυάριθμο έθνος με μεγάλο πολιτισμό επισκέπτεται ένα ευάριθμο έθνος με εξίσου μεγάλο πολιτισμό. Θα μπορούσαμε και έτσι να περιγράψουμε το γεγονός ότι στα τέλη Απριλίου στην 7η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Θεσσαλονίκης τιμώμενη χώρα είναι η Κίνα. Τα παλαιά έθνη συχνά υποφέρουν από μεγάλα τραύματα. Το δικό μας είναι αναμφίβολα η τετρακοσαετής οθωμανική κατοχή. Και το κινεζικό αναντίρρητα η συντονισμένη επίθεση των ευρωπαϊκών δυνάμεων στα τέλη του 19ου αιώνα κατά της καθυστερημένης αυτοκρατορίας, η εισβολή των δημοκρατικών ιδεών, η κατάλυση της τελευταίας δυναστείας των Τσινγκ. Όλα αυτά συμποσούνται σε ένα βασανιστικό ερώτημα που απασχολεί μέχρι σήμερα την κινεζική διανόηση: είναι η Κίνα σε θέση μόνη της να φέρει εις πέρας τον εκσυγχρονισμό, να γίνει μια πραγματικά μοντέρνα δύναμη; Τα τραύματα, όχι μόνο τα προσωπικά, αλλά και τα συλλογικά ξεπερνιούνται με την εκλογίκευση, με τη συνειδητοποίηση του γιατί συνέβη ό, τι συνέβη. Αλλιώς άνθρωποι και έθνη παραμένουν εσαεί στη φάση των ολολυγμών και κόπτονται και τύπτουν τα στήθη τους με όσα τους συνέβησαν. Η κατανόηση του κακού, του οδυνηρού, του αποτρόπαιου είναι ο καλύτερος τρόπος για την αντιμετώπιση και τον χειρισμό του.
Επιτακτική η μελέτη των αρχαίων ελληνικών

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ!


Η κα Μπιρμπίλη συνέστησε την 4η/ΝΟΕ/2009 μια νέα Επιτροπή για Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τις ΑΠΕ 2010-2020.

Στην επιτροπή συμμετέχει φυσικά ο σύμβουλος κύριος Ν. Βασιλάκος, με την ιδιότητα του….εκπροσώπου της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας παραγωγών ΑΠΕ! (παρ’ το αυγό και κούρευτο). (λινκ προηγούμενο άρθρo)

Μετά από πολλά emails που λάβαμε, αντιληφθήκαμε κι άλλα πράγματα: Από την Επιτροπή απουσιάζουν εντελώς οι σύλλογοι/φορείς Φωτοβολταικών. Και είναι περίεργο, μια που τα φωτοβολταικά έχουν μεγάλη δυναμική και ενδιαφέρον από αμέτρητους μικρομεσαίους επενδυτές, αλλά και συνδέσμους/φορείς (www.helapco.gr κ.λ.π.) με εκατοντάδες μέλη.
Αντιθέτως στην Επιτροπή συμμετέχουν δύο (2) παρακαλώ εκπρόσωποι της ΕΛΕΤΑΕΝ ( Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Αιολικής Ενέργειας):
Ο κος Τσιπουρίδης, που είναι ............
εκδότης περιοδικών (Energypoint & Ανεμολόγια) και σύμβουλος του Υφυπουργού κου Μανιάτη και ο κος Παπασταματίου, που είναι μεγαλομέτοχος και Δ/ντης Ανάπτυξης της κατασκευαστικής εταιρείας ΕΝΤΕΚΑ Α.Ε. http://www.enteka.gr/gr/01_04.htm

Δείτε τώρα, ποιο είναι το σημερινό mega-project ΑΠΕ του κου Παπασταματίου: Τα τεράστια (333ΜW) αιολικά πάρκα της Σκύρου, σε κοινοπραξία με τη Μονή Μεγίστης Λαύρας Αγίου Όρους.

Πιο ευτυχισμένοι και υγιείς το Σαββατοκύριακο


Οι επιστήμονες απέδειξαν αυτό που όλοι λίγο-πολύ γνωρίζουμε ήδη από την παιδική μας ηλικία: οι άνθρωποι γίνονται πραγματικά πιο χαρούμενοι, αλλά και υγιείς, από το απόγευμα της Παρασκευής έως το απόγευμα της Κυριακής - με άλλα λόγια όταν δεν δουλεύουν, αλλά έχουν όλη τη μέρα "δική τους".

    Η έρευνα, η πρώτη του είδους της που ανέλυσε πώς αλλάζει, από μέρα σε μέρα μέσα στην εβδομάδα, η διάθεση των ενηλίκων, ανδρών και γυναικών ηλικίας 18 έως 62 ετών (που εργάζονται τουλάχιστον 30 ώρες την εβδομάδα), έγινε υπό τον καθηγητή Ρίτσαρντ Ράιαν του πανεπιστημίου του Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης και δημοσιεύτηκε στο "Journal of Social and Clinical Psychology" (Περιοδικό Κοινωνικής και Κλινικής Ψυχολογίας).

Σήμερα στις 11:00 συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ


Συνεδριάζει σήμερα η Κεντρική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας στις 11 το πρωί υπό τον Αντώνη Σαμαρά.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, μετά τις διαδοχικές συναντήσεις του χθες με εκπρόσωπους του αγροτικού κόσμου, δήλωσε ότι «η άρνηση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε ουσιαστικό διάλογο με τους αγρότες οδηγεί, ήδη, την κατάσταση σε επικίνδυνο αδιέξοδο».

    Ο κ. Σαμαράς πρόσθεσε ότι «εκφράσαμε από την αρχή την αντίθεσή μας με τον αποκλεισμό των δρόμων, που προκαλεί τεράστια προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών και στην τοπική και διεθνή διακίνηση αγαθών», αλλά σημείωσε ότι «πρέπει, όμως, να κατανοήσουμε ως κοινωνία, γιατί αναγκάζονται οι αγρότες να καταφεύγουν σε τέτοιες μεθόδους κινητοποίησης και αγώνα».

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά «η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση δεν έχει ολοκληρωμένη και αποτελεσματική πολιτική στον τομέα της αγροτικής οικονομίας».

    Και συμπλήρωσε:

    «Μπορεί, λοιπόν, να διαφωνούμε με τα "μπλόκα" στους δρόμους, αλλά καταλαβαίνουμε απόλυτα τα αιτήματα και τον καημό του αγρότη. Ο πρωθυπουργός δεν φαίνεται να έχει αντιληφθεί το πραγματικό μέγεθος των προβλημάτων του αγροτικού κόσμου. Γι’ αυτό και οι υπουργοί του αναλώνονται σε διαδοχικές τηλεοπτικές εμφανίσεις και σε προσπάθειες ανασκευής της προεκλογικής πλειοδοσίας του κ. Παπανδρέου ότι δήθεν "θα έδινε ένα δισ. ευρώ στους αγρότες". Καλώ τον πρωθυπουργό να αφήσει τις επικοινωνιακές "φιέστες" και να συντονίσει ο ίδιος έναν ουσιαστικό και ειλικρινή διάλογο με τους αγρότες, καλύπτοντας σε βάθος όλα τα προβλήματα που τους αφορούν. Αυτός ο διάλογος πρέπει να ξεκινήσει αμέσως, χωρίς προαπαιτούμενα από καμία πλευρά και να καταλήξει σε πρακτικά αποτελέσματα. Γιατί διαφορετικά, το επικίνδυνο αδιέξοδο είναι μπροστά μας».

Δήλωση του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά μετά τις διαδοχικές συναντήσεις του με εκπρόσωπους του αγροτικού κόσμου (22/01/10)ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010
Δελτίο Τύπου
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, μετά τις διαδοχικές συναντήσεις του με εκπρόσωπους του αγροτικού κόσμου, έκανε την ακόλουθη δήλωση
«Η άρνηση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε ουσιαστικό διάλογο με τους αγρότες οδηγεί, ήδη, την κατάσταση σε επικίνδυνο αδιέξοδο.
Εκφράσαμε από την αρχή την αντίθεσή μας με τον αποκλεισμό των δρόμων, που προκαλεί τεράστια προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών και στην τοπική και διεθνή διακίνηση αγαθών.
Πρέπει, όμως, να κατανοήσουμε ως Κοινωνία, γιατί αναγκάζονται οι αγρότες να καταφεύγουν σε τέτοιες μεθόδους κινητοποίησης και αγώνα.
Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση δεν έχει ολοκληρωμένη και αποτελεσματική πολιτική στον τομέα της αγροτικής Οικονομίας.
Μπορεί, λοιπόν, να διαφωνούμε με τα ‘’μπλόκα’’ στους δρόμους, αλλά καταλαβαίνουμε απόλυτα τα αιτήματα και τον καημό του αγρότη.
Ο πρωθυπουργός δεν φαίνεται να έχει αντιληφθεί το πραγματικό μέγεθος των προβλημάτων του αγροτικού κόσμου.
Γι’ αυτό και οι υπουργοί του αναλώνονται σε διαδοχικές τηλεοπτικές εμφανίσεις και σε προσπάθειες ανασκευής της προεκλογικής πλειοδοσίας του κ. Παπανδρέου ότι δήθεν ‘’ θα έδινε ένα δις. ευρώ στους αγρότες’’.
Καλώ τον πρωθυπουργό να αφήσει τις επικοινωνιακές ‘’φιέστες’’ και να συντονίσει ο ίδιος έναν ουσιαστικό και ειλικρινή διάλογο με τους αγρότες, καλύπτοντας σε βάθος όλα τα προβλήματα που τους αφορούν.
Αυτός ο διάλογος πρέπει να ξεκινήσει αμέσως, χωρίς προαπαιτούμενα από καμία πλευρά και να καταλήξει σε πρακτικά αποτελέσματα. Γιατί διαφορετικά, το επικίνδυνο αδιέξοδο είναι μπροστά μας».

Αρχές Φεβρουαρίου η εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας
Σύμφωνα με το people's daily online η εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, θα γίνει άρχες Φεβρουαρίου.
Αυτό φέρεται ότι δήλωσε ο πρόεδρος της βουλής κ. Πετσάλνικος, στη δεξίωση προς τιμήν του διπλωματικού σώματος, στο προεδρικό μέγαρο.


Ο κ. Πετσάλνικος δεν έδωσε ακριβή ημερομηνία για την ψηφοφορία, αλλά ως πλέον πιθανή θεωρείται αυτή της 10ης Φεβρουαρίου. 

H ατζέντα της 23ης Ιαν.10


 • Συνεδρίαση Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ - 11:00:00, Αθήνα/Συγγρού 103-105, Συνεδριακό Κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής.

 • Συλλαλητήριο ΟΛΜΕ - 12:00:00, Αθήνα/Προπύλαια.

 • Συλλαλητήριο της ΟΛΜΕ στο Άγαλμα Βενιζέλου. - 12:00:00, Θεσσαλονίκη/πλ. Αριστοτέλους.

 • Η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, στη Λάρισα.

 • Αγροτικές κινητοποιήσεις, Θεσσαλονίκη. Αθλητική ατζέντα

 • Έλλη Κοκκίνου : 'Οντως (New Single 2010 High Quality)

  Έλλη Κοκκίνου : 'Οντως  (New Single 2010 High Quality)

  Music-Lyrics : Φοίβος. 
  To νέο κομμάτι της Έλλης με την συμμετοχή του "Υποχθόνιου",  είναι όντως γεγονός άκουσέ το..

  Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2010

  Νέο μέτωπο υπουργείου Παιδείας -κολλεγίων


  Νέο μέτωπο του υπουργείου Παιδείας με τα κολλέγια ανοίγει απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών η οποία δικαιώνει το Κολλέγιο ITEF και επιβάλλει όχι μόνο την επαγγελματική, αλλά και την ακαδημαϊκή αναγνώριση των πτυχίων που παρέχει το συγκεκριμένο κολέγιο, σε συνεργασία με το δημόσιο γαλλικό Πανεπιστήμιο PARIS 13. Από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμία αντίδραση και παράγοντες του δήλωσαν ότι περιμένουν να λάβουν την δικαστική απόφαση και στη συνέχεια θα τοποθετηθούν.
  Προάγγελος μεγάλων προβλημάτων και αντιδράσεων η απόφαση του Δικαστηρίου για τα κολέγια, εάν ανταποκρίνονται τα δημοσιεύματα σ' αυτή Με αφορμή τα δημοσιεύματα τα οποία αναφέρονται σε απόφαση του Διοικητικού Εφετείου σχετικά με τα ακαδημαϊκά και επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων ιδιωτικών κολεγίων, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ και ο Πρύτανης του ΕΜΠ, έχουν να παρατηρήσουν τα εξής: Τυχόν αναγνώριση ακαδημαϊκών ισοτιμιών σε πτυχιούχους ιδιωτικών Κολεγίων, συνιστά πλήρη παράκαμψη του άρθρου 16 του Συντάγματος, της ελληνικής νομοθεσίας, συνθηκών και Οδηγιών της Ε.Ε.
  Σε κάθε περίπτωση το ζήτημα θα κριθεί, πλέον, σε νομικό επίπεδο από το ΣτΕ και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Το ουσιαστικό θέμα, βέβαια, είναι ότι η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου, όπως τουλάχιστον δημοσιοποιείται, οδηγεί σε ευθεία υποβάθμιση τα Πανεπιστήμια και τους αποφοίτους τους. Και αποτελεί παραβίαση της κοινής λογικής, του δικαίου και της ασφάλειας των έργων που ανατίθενται στους επιστήμονες.

  Σκληραίνει τη στάση της για τα μπλόκα η ΝΔ

  Τηλεφωνική επικοινωνία με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά, είχε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, Μπόικο Μπορίσοφ, πριν ξεκινήσει για τη συνάντησή του με την εννιαμελή επιτροπή των αγροτών στο συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα. Λίγο νωρίτερα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, έπειτα από συναντήσεις που είχε με αγρότες της Βόρειας Ελλάδας, είχε εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου. 

  Ο Αντώνης Σαμαράς, εδώ και δύο ημέρες, έχει συμπυκνώσει τη γραμμή της Ρηγίλλης αναφορικά με τις αγροτικές κινητοποιήσεις σε μία φράση: “ναι στα αιτήματα των αγροτών, όχι στον αποκλεισμό των δρόμων”. Σήμερα, επιτέθηκε στην κυβέρνηση για “την άρνησή της να προχωρήσει σε ουσιαστικό διάλογο με τους αγρότες”. “Η άρνηση της κυβέρνησης για διάλογο οδηγεί την κατάσταση σε επικίνδυνο αδιέξοδο”, είπε ο κ. Σαμαράς, για να προσθέσει: “Εκφράσαμε από την αρχή την αντίθεσή μας με τον αποκλεισμό των δρόμων, που προκαλεί τεράστια προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών και στην τοπική και διεθνή διακίνηση αγαθών. Πρέπει, όμως, να κατανοήσουμε ως κοινωνία, γιατί αναγκάζονται οι αγρότες να καταφεύγουν σε τέτοιες μεθόδους κινητοποίησης και αγώνα”. 

  Don’t cry for me Athens

  Είναι μία επιστολή που θα ήθελα να σας γράψω, αν είχα ήδη αποσυρθεί από τη δημοσιογραφία και ασχολιόμουν αποκλειστικά και μόνο με τον κόσμο των επενδύσεων. Θα ήθελα να σας έλεγα όλα όσα θα έκρυβα μέσα μου και θα τα εμπιστευόμουνα μόνο σε έναν φίλο. Η επιστολή θα ξεκινούσε κάπως έτσι: «Είμαι ένας μοναχικός πολεμιστής που αναμετράται καθημερινά στην αρένα των αγορών. Έχω συνηθίσει να βλέπω το αίμα να ρέει άφθονο στην οθόνη. Ξέρω τι συμβαίνει, ξέρω τι πρέπει να κάνω»...

  Και η επιστολή θα συνέχιζε κάπως έτσι:

  «Έχω χάσει πολλά χρήματα μέχρι σήμερα, επειδή δεν έκανα πάντα αυτό που ήθελα. Παρασυρόμουνα από το συναίσθημα ή ακόμη χειρότερα από τις επιθυμίες μου. Ξέρω, όμως, ότι στο τέλος μετράει μόνο το αποτέλεσμα. Οι κερδισμένοι έχουν το δικαίωμα να προετοιμαστούν για την επόμενη μάχη, όπου και όταν αυτή οριστεί. Για τους χαμένους δεν υπάρχει έλεος και η λησμονιά στο χάος της ανυπαρξίας είναι η τιμωρία τους. Ο κόσμος των αγορών είναι σκληρός, απάνθρωπος, κυνικός. Μην ψάχνετε ευγενικά συναισθήματα στην αρένα με τα λιοντάρια.

  Αγαπώ τη χώρα μου και θα ήθελα αυτή τη στιγμή τα πράγματα να εξελίσσονται διαφορετικά. Να μην είναι η κατάντια μας πρωτοσέλιδο στο διεθνή Τύπο, να μην είμαστε υποχρεωμένοι να απολογούμαστε στον κάθε Ευρωπαίο γραφειοκράτη, να μην φοβόμαστε για το μέλλον των παιδιών μας. Από την άλλη, ζούμε στην απόλυτη παράνοια. Το πλοίο κινδυνεύει να βυθιστεί αύτανδρο και όλοι οι επιβάτες κάνουμε σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας.

  Μοιάζει σαν να δραπετεύουμε, σαν να αφήνουμε τους άλλους στη μοίρα τους. Μοιάζει με μία άνανδρη πράξη. Αλλά μήπως τελικά αυτή είναι η λύση; Μήπως δεν έχει πλέον νόημα να προσπαθούμε να πείσουμε όλους τους άλλους ότι απέχουμε λίγα μόλις μέτρα από το παγόβουνο που θα μας πάρει όλους στο βυθό; Μήπως πρέπει να προσπαθήσουμε για την προσωπική μας επιβίωση;

  Λυπάμαι βαθιά για όλα αυτά που θα συμβούν. Για τις ορδές των άνεργων, των απελπισμένων ανθρώπων. Δεν θέλω, όμως, να δω το έργο μέχρι το τέλος. Δεν θέλω να είμαι μέλος ενός θιάσου που τα μέλη του έχουν επιλέξει την αυτοχειρία. Το καλό είναι ότι έχω διέξοδο. Μπορεί να μη θέλω ή να μη μπορώ να φύγω, αλλά μπορώ να επιλέξω άλλες σκηνές για να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου. Σκηνές πιο χαρούμενες, σκηνές που να μου δίνουν και μένα ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

  Το κακό είναι ότι δεν έχουμε όλοι τη δυνατότητα να βρούμε την ίδια πόρτα διαφυγής. Δεν έχουμε όλοι τη δυνατότητα να πληρώσουμε τα διόδια της εξόδου. Αυτό με λυπεί περισσότερο απ’ όλα. Don’t cry for me Athens».

  Αυτά πάνω – κάτω θα έγραφα. Αλλά δεν ασχολούμαι αποκλειστικά και μόνο με τον κόσμο των επενδύσεων. Έχω μια δουλειά, οι καθημερινές επαγγελματικές μου σχέσεις εξαρτώνται από τα όσα λέω και γράφω. Γι’ αυτό λοιπόν, αποσύρω την επιστολή που μόλις διαβάσατε και θα ήθελα πολύ να σας έχω γράψει. Κρατήστε μόνο τα ρεπορτάζ για τις πιθανότητες εξόδου από την κρίση, για τη μάχη που πρέπει να δώσουμε όλοι μαζί και για τα άδικα πυρά που μας ρίχνονται από τους κακότροπους αλλοδαπούς συμπαίκτες μας.


  Από :  apneagr

  Εμπρός μάρς... Μετααβοληή...


  Διαβάστε τι δήλωσε ( Συνέυτεξη στο «REAL» και στις δημοσιογράφους  Κ. Μακρή και Πυργιώτη) ο ΑΝΥΕΘΑ Κος Μπεγλίτηςγια τις δηλώσεις του Κου Λοβέρδου ...

  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Μπεγλίτη να περάσουμε λίγο στο κομμάτι το οποίο αφορά στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Έκανε μια δήλωση ο κ. Βενιζέλος που είπε ότι τα ζητήματα που αφορούν το υπηρεσιακό καθεστώς των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, όλα τα κομμάτια, οι προαγωγές, αποστρατεύσεις κλπ, ανήκουν στην αποκλειστική αρμοδιότητα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, το οποίο εκφράζεται με τις δημόσιες δηλώσεις μόνο του Υπουργού Άμυνας και με τις ταυτόσημες δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού, κοινώς τις δικές σας.

  Αυτό πολύ καλά καταλαβαίνετε, όπως πολύ μάλλον καλά καταλαβαίνετε, είναι μία κόντρα με τον κ. Λοβέρδο και τις δηλώσεις του για τις συνταξιοδοτήσεις των 40 φεύγα ετών αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

  Βέβαια ο κ. Λοβέρδος μας έδωσε την εντύπωση όταν τα έλεγε αυτά ότι είχε συνεννοηθεί και με εσάς και με τον κ. Χρυσοχοϊδη, δηλαδή και με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τον κ. Χρυσοχοϊδη. Φαίνεται ότι δεν υπήρξε τέτοια συνεννόηση. Θέλετε να μας ξεκαθαρίσετε τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή;

  Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Αυτό που μπορώ να σας πω κα Πυργιώτη είναι ότι η δήλωση του κ. Βενιζέλου, η δήλωση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, γιατί ουσιαστικά είναι και δική μου δήλωση, λέει το απολύτως αυτονόητο. 

  Αφού δεν πάει ο Έλληνας πρωθυπουργός πήγε ο ….Βούλγαρος στα μπλόκα (!)


  Με επιτροπή ελλήνων αγροτών που έχουν αποκλείσει τον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα συναντήθηκε το απόγευμα ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ.
  Η συνάντηση έγινε επί βουλγαρικού εδάφους, στις 4 περίπου το απόγευμα.
  Ο βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ συναντήθηκε με 9μελη αντιπροσωπεία αγροτών από το μπλόκο του Προμαχώνα
  Οι αγρότες του έδωσαν φάκελο με τα αιτήματα τους προς ενημέρωση του. Ο Μπορίσοφ τους ζήτησε να ανοίξουν τα σύνορα και οι ίδιοι σε ένδειξη καλής θέλησης άνοιξαν τα σύνορα και το βράδυ συνεδριάζουν για να αποφασίσουν τι θα κάνουν.

  Αποσύρεται φάρμακο για απώλεια βάρους


  Την απόσυρση ενός από τα πλέον γνωστά φάρμακα που χρησιμοποιείται για την απώλεια σωματικού βάρους σε ασθενείς που χαρακτηρίζονται υπέρβαροι ή παχύσαρκοι, αποφάσισε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων.
  Οπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός, αφού ολοκλήρωσε την ανασκόπηση της ασφάλειας των φαρμάκων που περιέχουν την ουσία Sibutramine, έκρινε ότι τα φάρμακα αυτά έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από το όφελός τους, καθώς σχετίζονται με αυξημένα καρδιαγγειακά περιστατικά. Ετσι, αποφασίστηκε η αναστολή των αδειών κυκλοφορίας των συγκεκριμένων φαρμάκων σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
  Η ουσία αυτή περιέχεται και στο φάρμακο με την εμπορική ονομασία Reductil, το οποίο κυκλοφορεί και στη χώρα μας και χρησιμοποιείται κυρίως από υπέρβαρους και παχύσαρκους ασθενείς που έχουν και άλλους παράγοντες κινδύνου όπως σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 ή αυξημένα λιπίδια στο αίμα.
  Το φάρμακο συνέστηναν γιατροί μαζί με δίαιτα και άσκηση, με στόχο την απώλεια βάρους στις συγκεκριμένες κατηγορίες πληθυσμού.

  Τι είπε για τη Δημοσκόπηση του ARGONAFPLIA.gr υπέρ της ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ - η Αν. Γραμματέας Περιβάλλοντος της Νέας Δημοκρατίας Λιάνα ΓΟΥΤΑ

  Τι είπε 
  για τη Δημοσκόπηση του ARGONAFPLIA.gr υπέρ την ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ
  H  Αν. Γραμματέας Περιβάλλοντος της Νέας Δημοκρατίας Λιάνα ΓΟΥΤΑ

  Λίγο πριν το κλείσιμο της Δημοσκόπησης που διεξάγεται από το www.argonafplia.gr, μέσω της ομάδας του στο Facebook ΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑ.gr - ARGONAFPLIA.gr, ήρθε σήμερα η παρέμβαση της Αν. Γραμματέως Περιβάλλοντος του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας κας Λιάνας Γούτα να δώσει νέο ενδιαφέρον στο θέμα της Δημοσκόπησης για την Ανακύκλωση. H κα Λιάνα Γούτα μας μίλησε για Ολοκληρωμένη Πολιτική Διαχείρησης Αποβλήτων. Συγκεκριμένα το στέλεχος της ΝΔ αναφορικά με την επιδίωξη της δημοσκόπησης για "Να ΔΕΣΜΕΥΤΟΥΝ οι ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ για την ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ στην ΑΡΓΟΛΙΔΑ" μας είπε...

  Ανακύκλωση τώρα, αλλά όχι μόνο!


  Λιάνα Γούτα
  www.lianagouta.gr
  Χημικός Μηχανικός
  Σύμβουλος Ενέργειας, Περιβάλλοντος&Ανάπτυξης
  Αν. Γραμματέας Περιβάλλοντος ΝΔ  Εύστοχο το αίτημα του «Αργοναυπλία.gr» για δέσμευση των υποψηφίων δημοτικών αρχόντων για ανακύκλωση τώρα! Αλλά θα πρόσθετα «και όχι μόνο»!
  Ναι στην ανακύκλωση, αλλά κυρίως απαίτηση για μια Ολοκληρωμένη Πολιτική Διαχείρισης Αποβλήτων. Γιατί σε μια τέτοια ολοκληρωμένη πολιτική η ανακύκλωση αποτελεί μία μόνο παράμετρο.
  Στην Ελλάδα, παράγουμε 4.8 εκατομμύρια τόνους απορριμμάτων το χρόνο ή αλλιώς ο κάθε κάτοικος ευθύνεται για περίπου 480 κιλά αστικά απορρίμματα το χρόνο κατά μέσο όρο. Η αύξηση του όγκου των αποβλήτων είναι συνεχής και κατά κύριο λόγο συνδέεται με την οικονομική ανάπτυξη και η ευημερία.
  Ωστόσο, στην πραγματικότητα πρόκειται για μια αλόγιστη σπατάλη φυσικών πόρων που καταλήγουν σε απορρίμματα, κάτι που σήμερα αποτελεί πρόκληση. Ο στόχος όλης της ΕΕ είναι να μειώσει την παραγωγή αποβλήτων αλλά και να χρησιμοποιήσει ως πόρους τα εναπομένοντα. 
  Έτσι κατά προτεραιότητα και με την ακόλουθη σειρά η έμφαση πρέπει να δοθεί  

  Φωτεινό παράδειγμα για την Ανακύκλωση στην Αργολίδα, το παράδειγμα των δήμων Επιδαύρου και Ασκληπιείου. Αποτελεί ένα πρώτο ξεκίνημα στη διαδικασία μιας Ολοκληρωμένης Πολιτικής Διαχείρισης Αποβλήτων.
  1)  Στην Πρόληψη και τον περιορισμό δημιουργίας αποβλήτων
  2)  Στην Επαναχρησιμοποίηση
  3)  Στην Ανακύκλωση
  4)  Στην Τελική Διάθεση των αποβλήτων με τρόπο ώστε να τα αξιοποιούμε κι αυτά ως πόρους (πχ μέσω της παραγωγής ενέργειας).
  Οι τοπικοί άρχοντες οφείλουν να κατανοήσουν το πρόβλημα και να ιεραρχήσουν τις προτεραιότητες, να συντονιστούν με τους ευρωπαϊκούς στόχους και να σχεδιάσουν με όρους μέλλοντος. 
  Στην Ελλάδα ακόμα ψάχνουμε να βρούμε μέρη να χωροθετήσουμε τους ΧΥΤΑ, όταν σε άλλες χώρες οι τεχνολογίες διάθεσης των τελικών αποβλήτων έχουν προχωρήσει πολύ περισσότερο, αποδίδοντας οφέλη στις τοπικές κοινωνίες, πχ μέσω της παραγωγής ενέργειας, θέρμανσης, αερίου κλπ. Καιρός οι νέοι δημοτικοί άρχοντες να μας δείξουν πόσο μπροστά θέλουν και μπορούν να μας πάνε, με όρους ευρωπαϊκούς και με όρους μέλλοντος! Πρέπει να το απαιτήσουμε!


  Πηγές:
  Αργο ναυπλία , www.lianagouta.gr

  "ΚΛΕΙΣΑΜΕ, ΕΔΩ ΚΛΕΙΣΑΜΕ.."

  Στα περσυνά μπλόκα είχα περάσει. Φέτος δεν πήγα, γιατί έχω άλλο θεσμό....

  Αυτό απάντησε η Κα Μπατζελή σε απάντηση δημοσιογράφου στη ΝΕΤ.

  Ο διάλογος θα πρέπει να γίνεται στο επίπεδο που είναι ο καθένας... Δηλαδή Κα Μπατζελή Ο Υπουργός θα συνομιλεί με υπουργούς, και οι αγρότες θα συνομιλούν με ποιόν; μεταξύ τους;

  Εμείς στο ΠΑΣΟΚ, είπε η Κα Μπατζελή, έχουμε και διχασμένες προσωπικότητες, μισές  είναι πάνω στο ένα το πεζοδρόμιο και μισές κάτω.....

  Δεν μπορεί ο διάλογος με τον Πρωθυπουργό είπε η Κα Μπατζελή να θεωρηθεί φιέστα.. και στη συνέχεια τόνισε εμφατικά "ΚΛΕΙΣΑΜΕ,  ΕΔΩ ΚΛΕΙΣΑΜΕ.."

  Και εμείς ΕΔΩ ΚΛΕΙΣΑΜΕ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ..

  Δείτε και ακούστε όλα τα πιό πάνω και άλλα τινά στο VIDEO του NewsTime που ακολουθεί, από την εκπομπή της Άννας Παναγιωταρέα "Ουδείς Αναμάρτητος"   

  Η ατζέντα: της 22ας Ιαν.10


 • Συνάντηση του προέδρου της ΝΔ Αντ. Σαμαρά με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ Ν. Αναστασιάδη - 10:00:00, Αθήνα/Ρηγίλλης.

 • Συνάντηση του προέδρου της ΝΔ Αντ. Σαμαρά με εκπροσώπους αγροτών από την Κ. & Δ. Μακεδονία - 11:00:00, Αθήνα/Ρηγίλλης.

 • Συνάντηση του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ Ν. Αναστασιάδη - 12:00:00, Αθήνα/Βουλή.

 • Εορταστική δεξίωση γραφείου Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Αθήνας - 13:00:00, Αθήνα/Αμαλίας 8.

 • Διάλεξη του διεθνούς φήμης Βρετανού αρχιτέκτονα Neil Spiller, στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. - 19:00:00, Θεσσαλονίκη.

 • Υπό την προεδρία του Αντώνη Σαμαρά, θα συνεδριάσουν οι πρόεδροι ΝΟΔΕ με αντικείμενο "Προγραμματισμός Δράσης και Οργανωτικά θέματα" - 19:00:00, Γραφεία Ρηγίλλης.

 • Συνέδριο με θέμα «Νέες Τάσεις στον Τουρισμό: Οφέλη και Προοπτικές για τις Γυναίκες», διοργανώνει στο ξενοδοχείο Grand Hotel Palace, η TOWER, Οργάνωση Γυναικών Θεσσαλονίκης Επαγγελματικής Ενημέρωσης και Υποστήριξης, Θεσσαλονίκη/Μοναστηρίου.

 • Κοινοβουλευτικό έργο, Αθήνα/Βουλή. 10:00 (ολομέλεια) Επίκαιρες ερωτήσεις.
  11:00 (ολομέλεια) Επερώτηση 12 βουλευτών της ΝΔ σχετικά με την κατολίσθηση στην κοιλάδα των Τεμπών.
  Αθλητική ατζέντα

 • Ποδόσφαιρο-Κλήρωση 6ης και 7ης φάσης Κυπέλλου Ελλάδας - 12:00.

 • Μπάσκετ-Α2 Ανδρών (14η ημέρα), 17.00 Δάφνη-Παγκράτι

 • Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2010

  Rihanna - "Redemption Song" for Haiti Relief

  To τραγούδι της Rihanna - "Redemption Song" για την υποστήριξη της Αϊτής.

   

  Σχέδιο άμεσης στήριξης των αγροτών

  Δείτε το VIDEO και Ακούστε το Σχέδιο άμεσης στήριξης των αγροτών...
  Για να μην "ξεχνιόμαστε"


  Τρέμε FBI... Ο Σαϊνης 'Ερχεται


  Σύμφωνα με προκύρηξη  του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
  ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ  πρόσληξη αξιωματικών ειδικών καθηκόντων
  Θα προσληφθούν 100 εξειδικευμένοι επιστήμονες ως εξής:
  - Οικονομικοί, (Με βαθμό Υπαστυνόμου Α΄), εξήντα πέντε (65) :

     Ειδικότητες:
    (i) Δεκαπέντε (15) με ειδικότητα Χρηματοοικονομικής.
    (ii) Δεκαπέντε (15) με ειδικότητα Φοροτεχνικών Εφαρμογών.
    (iii) Δεκαέξι (16) με ειδικότητα Τραπεζικών Εφαρμογών.
    (iv) Δεκατρείς (13) με ειδικότητα Λογιστικής.
    (v) Έξι (6) με ειδικότητα Οικονομικός Υγείας.
  - Πληροφορικής, (Με βαθμό Υπαστυνόμου Α΄), τριάντα πέντε (35):

    Ειδικότητες:
    (i) Επτά (7) με ειδικότητα Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί – Μηχανικοί Υπολογιστών.
    (ii) Επτά (7) με ειδικότητα Μηχανικοί Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και
     Πληροφορικής.
    (iii) Επτά (7) με ειδικότητα Μηχανικοί Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων.
    (iv) Δεκατέσσερις (14) με ειδικότητα διερεύνησης Ψηφιακών Πειστηρίων.

  Καλά τι θα κάνουν οι 65 τον αριθμό εξειδικευμένοι οικονονομολόγοι,  με μεταπτυχιακό στην ΕΛΑΣ;
  Τόσοι δεν υπάρχουν αναλογικά ούτε στο υπουργείο οικονομικών..
  Αμ οι μηχανικοί υπολογιστών και δικτύων;
  Μήπως θα επισκευάζουν ή κατασκευάζουν υπολογιστές;
  Θα μου πείτε επίκειται σύμφωνα με δηλώσεις του Κου Χρυσοχοϊδη, ο μετασχηματισμός και μετάλλαξη της EΛΑΣ σε FBI.
  Ρε τι πλάκα έχουμε...
  Η αντιγραφή της αντιγραφής, ξένων προτύπων με άλλες δομές, άλλο υπόβαθρο 
  και άλλες ιδιαιτερότητες και απαιτήσεις.

  Θα συσταθεί ειδικό σώμα αντιμετώπισης του ηλεκτρονικού εγκλήματος, προβλήματος λαθρεμπορίας καυσίμων αλλά και παράνομων προμηθειών στα νοσοκομεία.
  Για τις "παράνομες" προμήθειες στο Δημόσιο θα δημιουργηθεί άλλο σώμα;
  Η αστυνομία που θα γίνει "FBI" και αυτή άλλο σώμα;
  Έχει εξαγγελθεί και Οικονομική Αστυνομία :"Το νέο σώμα θα λειτουργεί ως οικονομική αστυνομία, στα πρότυπα της αντίστοιχης ιταλικής και θα έχει δικαίωμα ελέγχου σε όλων των ειδών τις επιχειρήσεις, ακόμα και σε φυσικά πρόσωπα, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, σε οποιοδήποτε σημείο επιλέξει. Γι’ αυτό θα χρειαστεί να «εξοπλιστεί» με νομοθετικά κατοχυρωμένες αρμοδιότητες".
  Κόψτε τις πλάκες και σοβαρευτείτε, γιατί όσα σώματα και να φτιάξετε το κεφάλι είναι ένα.
  Ένα είναι το κεφάλι και αν "βρωμάει" η δεν δουλεύει τα σώματα θα γίνουν "ασώματα"...
  Για το "αντίγραφο" του FBI, έχουμε ασχοληθεί και στο παρελθόν στα άρθρα μαςFBI KAI ΑΣΤΥΝΟΜΟΣ ΣΑΙΝΗΣ    και Το Κεφάλι με τα Πολλά σώματα....

  Άντε και φτιάξαμε το Ελληνικό FBI, λέμε τώρα, την δουλεία της Πραγματικής Αστυνομίας ποιος θα την αναλάβει;;    O αστυνόμος Σαΐνης ή το LAPD (Lekanopedio Atikis Police Department)  
  Κάντε τα απλά ΜΙΚΕ, πιάστε κανένα βομβιστή-τρομοκράτη, συλλάβετε κανένα κακοποιό, γιατί έχουμε γίνει Καμπούλ.

  Και Έλεγα να σου στείλω ένα γράμμα.....  Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ερντογάν, είχε μια ολιγόλεπτη διμερή συνάντηση με τον πρόεδρο της δημοκρατίας Κο Κάρολο Παπούλια, την Δευτέρα στο Abu Dhabi στο περιθώριο του "World Future Energy Summit 2010 (WFES)".

   Σύμφωνα με το πρακτορείο Anatolia ο Κος Παπούλιας φέρεται να είπε ότι, τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα αποσταλεί η  επιστολή-απάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, στην επιστολή που είχε στείλει ο Τούρκος πρωθυπουργός .

  Επίσης ο  Ερντογάν ανέφερε ότι προτίθεται να επισκεφθεί την Αθήνα.


  Σχόλιο:
  Αμάν πιά κι αυτή η επιστολή, 3 μήνες περάσανε...
  Μήπως στέγνωσε το μελάνι..

  Περιμένει με αγωνία ο άνθρωπος.
  Και έλεγα να σου στείλω ένα γράμμα.

  "Τραγωδία" ή "πρόσχημα" τα ελληνικά δημοσιονομικά για το ευρώ;  Αναλύσεων συνέχεια και σήμερα. Αυτή τη φορά αξιολογείται ο ρόλος των ελληνικών δημοσιονομικών για το ευρώ. Αιχμηροί τίτλοι, νηφάλια σχόλια.

  «Το ευρώ στη δίνη της ελληνικής τραγωδίας», είναι ο τίτλος σημερινής ανάλυσης της γερμανικής Die Welt για το ευρώ:
  «Από χθες έπεσε το ευρώ: η ισοτιμία του με το δολάριο έφθασε το 1,43….αυτό ασφαλώς δεν σημαίνει ‘αδυναμία του ευρώ’, διότι πριν από ένα χρόνο η ισοτιμία ευρώ – δολαρίου ήταν 1,30.
  Όμως οι ανησυχίες και η νευρικότητα είναι οι αιτίες της διαγραφόμενης πτωτικής τάσης του ευρώ. ‘Το ευρώ μετά από την πρόσφατη κρίση στην Ελλάδα, δεν είναι αυτό που ήταν’, επισημαίνει ο Ούλριχ Λόιχτμαν, ειδικός στις επενδύσεις συναλλάγματος της Comerzbak.
  Και αυτό διότι η κατάσταση στην Ελλάδα άρχισε να ξυπνάει στους επενδυτές τη γενική αμφισβήτηση της δομής και της λειτουργίας της ΟΝΕ. Τα ερωτηματικά τους αυξάνονται και αναρωτιούνται πως μπορεί να λειτουργεί η ενιαία οικονομική και νομισματική ένωση, εφ’ όσον υπάρχουν τόσο διαφορετικές ποιότητες στην οικονομική ανάπτυξη; Από τη μια η Ελλάδα, η Ισπανία και η Πορτογαλία και από την άλλη η Γερμανία και η Γαλλία.»

  «Βλέπουν» Μεγάλη Αλβανία μέχρι την... Πρέβεζα


  Αλβανικά εθνικά εδάφη» τα Ιωάννινα, η Ηγουμενίτσα, η Άρτα και η Πρέβεζα … «Αλβανοί» ο Μάρκος Μπότσαρης και ο Πύρρος Δήμας. Αυτά και άλλα πολλά … «ανέκδοτα» περιλαμβάνει η νέα έκδοση του Αλβανικού Εγκυκλοπαιδικού Λεξικού, που κυκλοφόρησε πρόσφατα η Ακαδημία Επιστημών των Τιράνων, με κρατική χρηματοδότηση.
  Πρόκειται για τη «βελτιωμένη» επανέκδοση του  Αλβανικού Εγκυκλοπαιδικού Λεξικού, που είχε κυκλοφορήσει το 1985 επι καθεστώτος του Ενβέρ Χότζα.
  Στη νέα έκδοση, αφαιρέθηκαν τα «φιλοχοτζικά» λήμματα τα οποία αντικαταστάθηκαν με αναφορές που τονώνουν το αλβανικό εθνικό μεγαλείο, όπως η «απελευθέρωση» του Κοσσυφοπεδίου κλπ .
  Στην  εισαγωγή υπογραμμίζεται πως το συγκεκριμένο λεξικό είναι «εθνικού χαρακτήρα» και  το περιεχόμενό του «αφορά το αλβανικό έθνος και την πατρίδα του».
  «ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ» Η Β.Δ ΕΛΛΑΔΑ
  Για την  Αλβανική Ακαδημία Επιστημών, τη πνευματική και επιστημονική «ελίτ» της χώρας  ουσιαστικά, η περιοχή της Ηπείρου, θεωρείται «αλβανικό εθνικό έδαφος», το οποίο κατέλαβε στρατιωτικά η Ελλάδα το 1912 – 1913.
  «Τα Ιωάννινα μαζί με ένα  μεγάλο κομμάτι της  Τσαμουριάς και άλλα αλβανικά εδάφη εδόθησαν στην Ελλάδα από τις  Μεγάλες Δυνάμεις η οποία τα κατέλαβε στρατιωτικά» γράφει συγκεκριμένα το Εγκυκλοπαιδικό Λεξικό, που «βλέπει» Τσάμηδες σε Θεσπρωτία και Πρέβεζα. «Η Τσαμουριά είναι μεγάλη γεωγραφική και εθνολογική περιοχή στο νοτιότερο τμήμα των εδαφών που κατοικούνται από Αλβανούς» αναφέρει συγκεκριμένα, κάνοντας λόγο για «γενοκτονία» που υπέστησαν οι Τσάμηδες μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, από τις ελληνικές αρχές, που τους εκδίωξαν από την περιοχή. 

  H Υπουργός Kα Τίνα Μπιρμπίλη συναντήθηκε με τους κ. Γ. Βαρδινογιάννη και Ε. Μυτιληναίο


  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

  Αθήνα, 20 Ιανουαρίου 2010

     
  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  Σήμερα, Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, η Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, (ΥΠΕΚΑ) Τίνα Μπιρμπίλη και ο Υφυπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης συναντήθηκαν με τους κ. κ. Γ. Βαρδινογιάννη και Ε. Μυτιληναίο και συζήτησαν θέματα ενεργειακής αγοράς.

      Η συνάντηση έγινε στις 09.00, στο ΥΠΕΚΑ Αμαλιάδος 17.

       Από το Γραφείο Τύπου

  Σχόλιο:
  Μήπως μπορείτε να μας πείτε σε γενικές γραμμές, τα αντικείμενα των συζητήσεων επι θεμάτων ενεργειακής αγοράς.
  Θα ακολουθήσουν άραγε συζητήσεις και με άλλους επιχειρηματίες;

  O "Rommel" της ΚΩΠΑΪΔΑΣ...  Που είναι ο Βάγκνερ...
  Που είναι ο Πουτσίνι...
  που πήγαν
  Οι Καμπουράκηδες ... οι Μπατζελήδες ...
  και όλοι ΕΚΕΙΝΟΙ...


  Αχ Μήτσουμ  θμασαν κι πέρς όργουνες ούλη τη Κουπαΐδα καβάλα στου τρακτέρ

                            Ούι ... Μήτσουμ ψεύτσες  κι σύ …

  Ο Θαπατέρο ελπίζει σε σύντομη λύση του "Σκοπιανού"


  "I have great confidence in the [Greek] Government of George Papandreou, and of course we cooperate on the issue with the Former Yugoslav Republic of Macedonia”, Zapatero was quoted by the local MIA news agency as saying.
  “I hope we will soon reach a solution, for which both sides have demonstrated a will,” he added while visiting the European Parliament in Strasbourg.

  Αυτά είπε, μεταξύ άλλων, ο Θαπατέρο σύμφωνα με το balkaninsight.com.
  Έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στον Παπανδρέου και ελπίζει σε σύντομη λύση......
  Λέτε να ξέρει κάτι που εμείς δεν ξέρουμε;;

  Διάλογος επιπέδου "τηλεκαφενείου" της Μπατζελή με τους αγρότες (video) - MEGA

  Παρατίθεται το σχετικό απόσπασμα από το κεντρικό δελτίο του MEGA της 20.01.10  Η υπουργός δεν πήγε στα μπλόκα, οι αγρότες δεν κατέβηκαν στην Αθήνα κι όμως διάλογος έγινε! Πού; Στο δελτίο του MEGA που με περηφάνια και αψηφώντας τα όποια προσχήματα για σεβασμό των θεσμών, έγραψε στο super του "Διάλογος υπουργού - Αγροτών στο MEGA".

  Η ψηφιακή βιβλιοθήκη του ΚΘΒΕ


  Προσβάσιμη και ψηφιακά για τους μελετητές αλλά και τους απλούς ενδιαφερόμενους πολίτες είναι από σήμερα η ιστορία 50 σχεδόν χρόνων θεατρικής παραγωγής και δημιουργίας του Κρατικού Θεάτρου Βόρειας Ελλάδας.
  Η νέα ψηφιακή βιβλιοθήκη του ΚΘΒΕ είναι εγκαταστημένη στους χώρους του Βασιλικού Θεάτρου και θα μπορεί να δέχεται καθημερινά (9-3 μ.μ) επισκέπτες- ερευνητές.
  Η πρόσβαση στα τεκμήρια του θεάτρου (αρχείο παραστάσεων, φωτογραφιών, δημοσιευμάτων, εικόνων και ήχων) γίνεται από δύο υπολογιστές οι οποίοι επιτρέπουν την πλοήγηση σε 776 παραγωγές και συμπαραγωγές της δεύτερης κρατικής σκηνής από το 1961 (έτος ίδρυσης του θεάτρου) μέχρι σήμερα και σε 67.985 ψηφιακά αρχεία.
  Ειδικότερα η ψηφιακή βιβλιοθήκη του ΚΘΒΕ περιλαμβάνει:

  H ατζέντα: της 21/1/2010


 • Συνέδριο της εφημερίδας Financial Times "The Future of Banking in Greece" με ομιλητές μεταξύ άλλων τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, την υπουργό Οικονομίας Λ.Κατσέλη ,την υποδιοικητή της ΤτΕ κ.Λουρή, τραπεζίτες και επιχειρηματίες - 09:20:00, Αθήνα/ Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.

 • Σεμινάριο, με θέμα: "Η προστασία των προϊόντων από την αντιγραφή", διοργανώνει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, στο ξενοδοχείο Nikopolis. - 10:00:00, Θεσσαλονίκη/Πυλαία.

 • Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Γ. Κασιμάτης διοργανώνει συνέντευξη τύπου με θέμα: "Χρηματοπιστωτική Πολιτική" στην αίθουσα Συνεδριάσεων της ΚΕΕΕ. - 11:00:00, Αθήνα/Ακαδημιας 6. 

 • Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς στο econews για το περιβάλλον  Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς απάντησε στις ερωτήσεις που του έθεσε το www.econews.gr σχετικά με το περιβάλλον.
  Εconews: Η οικονομική κρίση ως φαινόμενο των ημερών μας πιστεύετε πως θα επηρεάσει αρνητικά τις προσπάθειες για την εφαρμογή στρατηγικών βιώσιμης ανάπτυξης και προστασίας του περιβάλλοντος?
  Αντώνης Σαμαράς: Φοβάμαι ότι αυτό ισχύει σε παγκόσμια κλίμακα, όχι μόνο στην Ευρώπη  ή στην Ελλάδα. Άλλωστε, η κρίση οδήγησε και σε μια – πρόσκαιρη, ίσως – μείωση της τιμής του πετρελαίου, γεγονός που ασφαλώς ανέστειλε μακροχρόνιες επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές. Πάντως, το κλειδί είναι η Αειφορία. Δηλαδή το «πάντρεμα» της προστασίας του περιβάλλοντος με την ανταγωνιστικότητα.
  Κλειδί για την Αειφορία είναι οι συνέργειες. Δηλαδή η μεγιστοποίηση αποδόσεων που προκύπτει από «βέλτιστους συνδυασμούς» επενδύσεων. Ό,τι μόνο του μπορεί να μην είναι ανταγωνιστικό, σε συνεργασία με άλλα μπορεί να γίνει εξαιρετικά ανταγωνιστικό.

  Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2010

  Μεγάλα τα Έσοδα απο τα Tέλη Κυκλοφορίας.....


  Η Kylie Minogue στο «Vogue»
  Για το ισπανικό περιοδικό «Vogue» φωτογραφήθηκε η τραγουδίστρια Kylie Minogue για τον Φεβρουάριο του 2010.
  Η μικροκαμωμένη Αυστραλή τραγουδίστρια πόζαρε αισθησιακά στο φακό , επιλέγοντας εσώρουχα, μεταξωτές κάλτσες και ζαρτιέρες, ενώ σε κάποιες φωτογραφίες εμφανίζεται ελαφρώς «βρεγμένη» αφού η φωτογράφιση έγινε στο νερό.
  Με τη εν λόγω φωτογράφιση η Kylie αποδεικνύει για ακόμα μια φορά πως παρά τα 41 χρόνια της, αποτελεί σύμβολο αισθησιακής γυναίκας.


  Από:  i-live.gr  Α.Κοντούλη  Προσοχή στην Πόρτα.....

  Automatic door-man WITH SOUND!

  ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ

  Συνομιλια Εβραίου με τον Θεό.....   
  • Eβραίος:  Θεέ μου?

  •  ΘΕΟΣ:  Ναι παιδί μου?

  •  Eβραίος : Μπορω να σε ρωτήσω κάτι?

  •  ΘΕΟΣ: Βεβαίως παιδί μου!

  • Eβραίος : Τι ειναι για σένα Θεέ μου 1 εκατομμύριο χρόνια?

  •  ΘΕΟΣ: Μισό λεπτο χρόνου παιδί μου.

  • Eβραίος : Κι ένα δισεκατομμύριο δολλάρια?

  •  ΘΕΟΣ: Ενα δολλάριο παιδί μου.

  •  Eβραίος :Ωραία...τοτε Θεε μου μπορείς να μου δώσεις ενα δολλάριό σου?

  • ΘΕΟΣ: Βεβαίως...περίμενε μισο λεπτό παιδί μου να δω.

  Θα "Μπούν" τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ;;


  Σύμφωνα με ξένο δημοσίευμα της  FOCUS , η Ελλάδα δεν θα περιμένει την απόφαση του διεθνούς δικαστηρίου της Χάγης και  πιθανότατα θα ζητήσει "μη νομική" επίλυση της διαφοράς της ονομασίας, κατά παράβαση της προσωρινής συμφωνίας.


  Αυτό, σύμφωνα με το δημοσίευμα,  σημαίνει ότι η Ελλάδα θα μπορούσε κάτω από προϋποθέσεις, να δεχτεί τα Σκόπια να γίνουν μέλος του ΝΑΤΟ, με το όνομα FYROM και η χώρα να χάσει την διαδικασία.

  «Χαλινάρι στην Αθήνα»


  Θέμα του γερμανόφωνου τύπου σήμερα ο απόηχος των συνόδων του Eurogroup και του ECOFIN για την Ελλάδα. Το συμπέρασμα; "Καλή η εμπιστοσύνη, αλλά καλύτερος ο έλεγχος".

  «Τηλεκατευθυνόμενη - η ΕΕ παίρνει αυστηρότερα μέτρα κατά της Ελλάδας» (SZ), «Χαλινάρι στην Αθήνα» (Presse), «Η Ελλάδα δεν έπεισε ακόμη την ΕΕ» (Handelsblatt), «Καλή η εμπιστοσύνη, αλλά καλύτερος ο έλεγχος» (FR). Με αυτούς τους τίτλους αναφέρονται σήμερα οι μεγάλες γερμανόφωνες εφημερίδες στο διήμερο των κρίσιμων συνόδων του Eurogroup και του Ecofin. 

  Süddeutsche Zeitung: «Το Ecofin απαίτησε χθες από την Ελλάδα να μεταρρυθμίσει το λογιστικό της σύστημα και τη στατιστική της υπηρεσία. Σύμφωνα με κύκλους της Κομισιόν το ελληνικό λογιστικό σύστημα είναι απαρχαιωμένο.»

  «Τώρα η Ελλάδα και η ελληνική κυβέρνηση νιώθουν με επώδυνο τρόπο τις συνέπειες των παρατυπιών και των πλαστών στοιχείων που έδωσαν στην ΕΕ.
  Παρά τη διακήρυξη της ελληνικής κυβέρνησης ότι αυτή τη φορά θα λάβει όντως αυστηρά μέτρα λιτότητας για την εξυγίανση των δημοσιονομικών και της ελληνικής οικονομίας, οι επενδυτές και οι αγορές αντιδρούν με σκεπτικισμό. Έτσι το καπέλο κινδύνου των ελληνικών κρατικών ομολόγων άγγιξε νέο ρεκόρ…
  Παράλληλα τα ελληνικά συνδικάτα εξήγγειλαν κινητοποιήσεις κατά του προγράμματος εξυγίανσης του κ. Παπανδρέου. Στις 10 Φεβρουαρίου ανακοινώθηκαν μαζικές διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις, ενώ ήδη έχουν αρχίσει τα μπλόκα των αγροτών που διαμαρτύρονται για τις περικοπές στις αγροτικές επιδοτήσεις.»

  «Στην ανάγκη θα δοθούν και λεφτά»