Σκληραίνει τη στάση της για τα μπλόκα η ΝΔ

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά, είχε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, Μπόικο Μπορίσοφ, πριν ξεκινήσει για τη συνάντησή του με την εννιαμελή επιτροπή των αγροτών στο συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα. Λίγο νωρίτερα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, έπειτα από συναντήσεις που είχε με αγρότες της Βόρειας Ελλάδας, είχε εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου. 

Ο Αντώνης Σαμαράς, εδώ και δύο ημέρες, έχει συμπυκνώσει τη γραμμή της Ρηγίλλης αναφορικά με τις αγροτικές κινητοποιήσεις σε μία φράση: “ναι στα αιτήματα των αγροτών, όχι στον αποκλεισμό των δρόμων”. Σήμερα, επιτέθηκε στην κυβέρνηση για “την άρνησή της να προχωρήσει σε ουσιαστικό διάλογο με τους αγρότες”. “Η άρνηση της κυβέρνησης για διάλογο οδηγεί την κατάσταση σε επικίνδυνο αδιέξοδο”, είπε ο κ. Σαμαράς, για να προσθέσει: “Εκφράσαμε από την αρχή την αντίθεσή μας με τον αποκλεισμό των δρόμων, που προκαλεί τεράστια προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών και στην τοπική και διεθνή διακίνηση αγαθών. Πρέπει, όμως, να κατανοήσουμε ως κοινωνία, γιατί αναγκάζονται οι αγρότες να καταφεύγουν σε τέτοιες μεθόδους κινητοποίησης και αγώνα”. 
Επικοινωνιακές φιέστες

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι “δεν έχει ολοκληρωμένη και αποτελεσματική πολιτική στον τομέα της αγροτικής Οικονομίας”, λέγοντας ότι “”.μπορεί, λοιπόν, να διαφωνούμε με τα ‘’μπλόκα’’ στους δρόμους, αλλά καταλαβαίνουμε απόλυτα τα αιτήματα και τον καημό του αγρότη

Ο πρωθυπουργός δεν φαίνεται να έχει αντιληφθεί το πραγματικό μέγεθος των προβλημάτων του αγροτικού κόσμου”, εκτίμησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, που κάλεσε τον Γιώργο Παπανδρέου “να αφήσει τις επικοινωνιακές ‘’φιέστες’’ και να συντονίσει ο ίδιος έναν ουσιαστικό και ειλικρινή διάλογο με τους αγρότες, καλύπτοντας σε βάθος όλα τα προβλήματα που τους αφορούν”. “Αυτός ο διάλογος πρέπει να ξεκινήσει αμέσως, χωρίς προαπαιτούμενα από καμία πλευρά και να καταλήξει σε πρακτικά αποτελέσματα. Γιατί διαφορετικά, το επικίνδυνο αδιέξοδο είναι μπροστά μας”, κατέληξε ο κ. Σαμαράς, εκτιμώντας ότι “ως τώρα οι υπουργοί αναλώνονται σε διαδοχικές τηλεοπτικές εμφανίσεις και σε προσπάθειες ανασκευής της προεκλογικής πλειοδοσίας του κ. Παπανδρέου ότι δήθεν ‘’ θα έδινε ένα δις. ευρώ στους αγρότες’’.

Από: ΝewsΤime

Σχόλια