Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2010

Επιφυλάξεις για τα Τέμπη


Ομάδα επιστημόνων που μετέβη στη Λάρισα, εξέφρασε χθες επιφυλάξεις αν το διάστημα των 16 εβδομάδων, που προτείνει η κατασκευάστρια εταιρεία, είναι αρκετό.
Συγκεκριμένα, ομάδα επιστημόνων που κλήθηκε από το ΓΕΩΤΕΕ Κεντρικής Ελλάδας, προκειμένου να γνωματεύσει για το συγκεκριμένο ζήτημα, θεωρεί ως οριακό και ελάχιστο το χρονικό διάστημα των 16 εβδομάδων -δηλαδή μέχρι τον Μάιο- που προκύπτει από χρονοδιάγραμμα της "Αυτοκινητόδρομος Αιγαίο", για την αποκατάσταση όλων των απαιτούμενων έργων και μέτρων ασφαλείας στα Τέμπη.
Οι τέσσερις επιστήμονες, που βρέθηκαν στην κοιλάδα των Τεμπών, εξέφρασαν επιφυλάξεις διότι η περιοχή είναι χαρακτηρισμένη ως "Natura", γεγονός που επιβάλλει τα όποια έργα αποκατάστασης να εκτελούνται με συγκεκριμένο τρόπο και προδιαγραφές.
Στην περιοχή βρέθηκαν προσκεκλημένοι του ΓΕΩΤΕΕ Κεντρικής Ελλάδας οι Γεώργιος Δημόπουλος, καθηγητής Τεχνικής Γεωλογίας του ΑΠΘ, Γεώργιος Σούλιος καθηγητής Υδρογεωλογίας του ΑΠΘ, Χρήστος Νεοφύτου καθηγητής της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Γεώργιος Μιγγίρος καθηγητής Γεωλογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, οι οποίοι απέδωσαν σε συνδυασμό παραγόντων τη φονική κατολίσθηση, χωρίς να πάρουν θέση για τις εκρήξεις στο πλαίσιο των έργων διάνοιξης, κάνοντας λόγο για ένδειξη και όχι για απόδειξη, η οποία προαπαιτεί την ύπαρξη μετρήσεων.

Από: http://www.ana.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.