Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2010

Κοντοπυράκης: Τον Οκτώβριο το ΠΑΣΟΚ δεν με άφησε να ανακοινώσω έλλειμμα 14,8%!

Σε μια από τις πλέον ενδιαφέρουσες εκπομπές που έχουν προβληθεί τον τελευταίο καιρό στην ελληνική τηλεόραση, οι "Νέοι Φάκελοι" επιχείρησαν να βρουν την άκρη του νήματος στο θέμα της αξιοπιστίας των στοιχείων που οι κατά καιρούς ελληνικές κυβερνήσεις στέλνουν στις αρχές ελέγχου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τόσο ο επικεφαλής της eurostat κος Ραντερμάχερ όσο και η ιδιαιτέρα του Χοακίν Αλμούνια, Αμέλια Τόρες εξέφρασαν στη Σοφία Παπαϊωάννου τη δυσαρέσκειά τους για τα ελληνικά "καμώματα" και αναφέρθηκαν σε πολλές συγκεκριμένες περιπτώσεις στις οποίες η Ελλάδα αποδείχθηκε αφερέγγυα. Στις πιο τρανταχτές από αυτές συγκαταλέγεται η επιλογή του Γιώργου Αλογοσκούφη το 2004 να αλλάξει τον τρόπο υπολογισμού των αμυντικών δαπανών κατά την τότε απογραφή, προκαλώντας έτσι τον έλεγχο σε βάθος χρόνου από την ΕΕ που άφησε την εντύπωση στους Ευρωπαίους πως τους εξαπατήσαμε όταν πήραμε το πράσινο φως για την ΟΝΕ το '99. Πεντέμιση χρόνια μετά, ο πρώην "τσάρος" της οικονομίας παραδέχτηκε μπροστά στην κάμερα ότι "μπήκαμε στην ΟΝΕ με χοντρικά σωστά στοιχεία", αναλαμβάνοντας ουσιαστικά μέρος της ευθύνης για την τότε έντονη αμφισβήτηση αν και σε άλλο σημείο της συνέντευξης ξεκαθάρισε πως δε θα μπορούσε να αποφύγει την απογραφή. Αλλά οι ειδήσεις δεν τελείωσαν στην παραδοχή Αλογοσκούφη. Ο Μανώλης Κοντοπυράκης, πρώην γενικός γραμματέας της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, κατήγγειλε στους "Νέους Φακέλους" ότι τον Οκτώβριο και λίγα λεπτά πριν η ΕΣΥΕ στείλει στις Βρυξέλλες τα στοιχεία για το έλλειμμα, το Υπουργείο οικονομικών τον απέτρεψε από το να στείλει το 14,8% που είχε προκύψει, και ότι το 12,5% που τελικά ανακοινώθηκε ήταν προϊόν πολιτικής απόφασης! Ερωτώμενος σχετικά, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου δε διέψευσε τον κο Κοντοπυράκη αλλά αρκέστηκε στη δήλωση "δεν αφήσαμε τον κο Κοντοπυράκη να στείλει ψευδή στοιχεία". Με αυτές και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις που αφηγήθηκαν διεξοδικά και σφαιρικά, ήταν αρκετές οι στιγμές της εκπομπής που ο τηλεθεατής - πολίτης αναρωτήθηκε για το τί γίνεται πίσω από την πλάτη του αλλά στις πλάτες του.

Παρατίθενται τα σχετικά αποσπάσματα από την εκπομπή "Νέοι Φάκελοι" του ΣΚΑΪ της 18.01.10. 

 

Από: ΝewsΤime

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.