Οι Τράπεζες και ο Λήσταρχος !!


Πέστα Χρυσόστομε !
      Οι τράπεζες θα πρέπει να είναι ο μοχλός ανάπτυξης της οικονομίας μας και όχι η αιτία της καταστροφής της. Στην ουσία δανείζονται τα χρήματα των μικροκαταθετών ( δείτε τη σχέση ιδίων κεφαλαίων, καταθέσεων και χορηγήσεων) .  
      Στην  Ελλάδα,  η σχέση μεταξύ τόκου καταθέσεων και τόκου δανεισμού είναι η μεγαλύτερη της Ευρώπης. Διαφορά μέχρι και 15 μονάδες. Καθαρή κλεψιά !
Αποτέλεσμα τα πολύ μεγάλα κέρδη των Τραπεζών ( δείτε τους ισολογισμούς ).
      Παρερμηνεύουν  κατ εξακολούθηση, τους νόμους και τις αποφάσεις των Δικαστηρίων με μοναδικό σκοπό το κέρδος σε βάρος των δανειοληπτών.
      Και βέβαια οι τράπεζες δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα. Αλλά νισάφι πιά.
      Τι εμπιστοσύνη να έχεις στον Τραπεζικό Διαμεσολαβητή- για την επίλυση των διαφορών σου- όταν ο ανεξάρτητος αυτός θεσμός, όπως αποκαλείται, δημιουργήθηκε από την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και πληρώνεται απ αυτή.
      Το χρήμα πρέπει να γεννά χρήμα. Να χορηγείται κυρίως για παραγωγικούς σκοπούς. Εκμεταλλεύτηκαν άλλοτε την ανάγκη, άλλοτε την επιπολαιότητα του Έλληνα για μία καλύτερη ζωή πέραν των δυνάμεων του, και είπαν : Πάρε , Πάρε !  Και το δόλωμα τσίμπησε.  Έδωσαν ότι έδωσαν και τώρα έκλεισαν τις στρόφιγγες.
       Έχει δημιουργηθεί μία γενιά δανειοληπτών που δεν θα έχει προηγούμενο.
Παρέσυραν τον κόσμο με τα εορτοδάνεια, τα διακοποδάνεια, τις πιστωτικές κάρτες, άλλα τα βάφτιζαν ( χωρίς να είναι ) επισκευαστικά ή στεγαστικά.
        Μέρος της ευθύνης έχουν και οι καταναλωτές, οι οποίοι έμαθαν ή τους έμαθαν να ξοδεύουν τα δανεικά, μη υπολογίζοντας τις δυνατότητες αποπληρωμής.
Αλλά και το ίδιο το κράτος αυτά δεν κάνει. Κράτος διαλυμένο, διεφθαρμένο και καταχρεωμένο. Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι !
       Τα μισά νοικοκυριά είναι καταχρεωμένα και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες τους. Παίρνουν από τη μία τράπεζα για να πληρώσουν τους τόκους της άλλης τράπεζας.
       Οι μικρο επιχειρήσεις, κλείνει η μία μετά την άλλη.
Οι Τράπεζες σαν τις βδέλλες πίνουν το αίμα τους.  

Οι ληστές, κλέβουν συλλαμβάνονται  και τιμωρούνται
Οι Τράπεζες, κλέβουν δεν συλλαμβάνονται  δεν τιμωρούνται και αμείβονται !

       Μετά παρουσιάζονται οι κουκουλοφόροι , οι ληστές,  οι πυρήνες της φωτιάς, οι συλλογικές αντιδράσεις κοινωνικών δυνάμεων  και δεν ξέρω  τι άλλο θα δούμε !
Ο καθένας ας εκτιμήσει τις επιδιώξεις αυτών. Ενεργούν για προσωπική ικανοποίηση ; Εκτελούν εντολές άλλων ; Εκφράζουν ένα μέρος της αγανακτισμένης κοινωνίας μας ;   Ίσως αποκαλυφτεί στο μέλλον!

Aπό:  xrisostomos

Σχόλια