Εμπρός μάρς... Μετααβοληή...


Διαβάστε τι δήλωσε ( Συνέυτεξη στο «REAL» και στις δημοσιογράφους  Κ. Μακρή και Πυργιώτη) ο ΑΝΥΕΘΑ Κος Μπεγλίτηςγια τις δηλώσεις του Κου Λοβέρδου ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Μπεγλίτη να περάσουμε λίγο στο κομμάτι το οποίο αφορά στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Έκανε μια δήλωση ο κ. Βενιζέλος που είπε ότι τα ζητήματα που αφορούν το υπηρεσιακό καθεστώς των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, όλα τα κομμάτια, οι προαγωγές, αποστρατεύσεις κλπ, ανήκουν στην αποκλειστική αρμοδιότητα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, το οποίο εκφράζεται με τις δημόσιες δηλώσεις μόνο του Υπουργού Άμυνας και με τις ταυτόσημες δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού, κοινώς τις δικές σας.

Αυτό πολύ καλά καταλαβαίνετε, όπως πολύ μάλλον καλά καταλαβαίνετε, είναι μία κόντρα με τον κ. Λοβέρδο και τις δηλώσεις του για τις συνταξιοδοτήσεις των 40 φεύγα ετών αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Βέβαια ο κ. Λοβέρδος μας έδωσε την εντύπωση όταν τα έλεγε αυτά ότι είχε συνεννοηθεί και με εσάς και με τον κ. Χρυσοχοϊδη, δηλαδή και με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τον κ. Χρυσοχοϊδη. Φαίνεται ότι δεν υπήρξε τέτοια συνεννόηση. Θέλετε να μας ξεκαθαρίσετε τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή;

Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Αυτό που μπορώ να σας πω κα Πυργιώτη είναι ότι η δήλωση του κ. Βενιζέλου, η δήλωση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, γιατί ουσιαστικά είναι και δική μου δήλωση, λέει το απολύτως αυτονόητο. 

Έχουμε ξεκινήσει, έχουμε βάλει μπροστά μια διαδικασία συζήτησης εσωτερικού διαλόγου με τη στρατιωτική ηγεσία, να συζητήσουμε όλα αυτά τα ζητήματα που αφορούν και το ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό, στο πλαίσιο του νέου νόμου που θα φέρουμε στη Βουλή περί ιεραρχίας και προαγωγών.
Άρα, για σοβαρά ζητήματα χρειάζεται μελέτη, χρειάζεται ο εσωτερικός διάλογος, η καλύτερη δυνατή προετοιμασία για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα.

Μετά απο λίγες ώρες και αφού προφανώς έγινε χαμός και έπεσαν τα σχετικά τηλέφωνα και "γαλλικά", μας προέκυψε Κοινή δήλωση Υπουργών Λοβέρδου- Βενιζέλου  

 Οι Υπουργοί Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Ανδρέας Λοβέρδος έκαναν την ακόλουθη δήλωση:
 «Επειδή κάποιοι κύκλοι επιχειρούν να παρερμηνεύσουν ή να προσδώσουν άλλες διαστάσεις σε πρόσφατες δηλώσεις μας και προκειμένου η δημόσια συζήτηση να εστιάζεται στην ουσία των πραγμάτων, θέλουμε να τονίσουμε από κοινού τα εξής:

"Το κάθε Υπουργείο στο πεδίο της αρμοδιότητας του αγωνίζεται να αντιμετωπίσει μακροχρόνια και πιεστικά προβλήματα με τρόπο κοινωνικά δίκαιο και αναπτυξιακά αποτελεσματικό, λαμβανομένων προφανώς υπόψη των ιδιαιτεροτήτων κάθε χώρου".

Τα διαβάσατε; 
Tι συμπέρασμα βγάλατε; ;  Όλα καλά πλήρης συντονισμός, αλληλεγγύη και αλληλουποστήριξη...
Είδατε τι λέει ο Κος Μπεγλίτης "η δήλωση του κ. Βενιζέλου, η δήλωση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, γιατί ουσιαστικά είναι και δική μου δήλωση, λέει το απολύτως αυτονόητο"
Σου λέει οχι μόνο του υπουργού και δική μου δήλωση.... 
Ποιοί είναι άραγε οι κύκλοι που επιχειρούν να παρερμηνεύσουν ή να προσδώσουν άλλες διαστάσεις στις δηλώσεις των υπουργών;
Mήπως φταίνε οι δημοσιoγράφοι και τα γραπτά-ηχητικά κείμενα που αποτυπώνουν ακριβώς τα όσα λέτε;

Κανονικά θα έπρεπε να έχουν "τεχνητή νοημοσύνη" τα μηχανήματα και να μεταφράζουν-γράφουν κατά το δοκούν......


Με αυτές τις δηλώσεις σας, για τα όρια ηλικίας σε αστυνομικούς, στρατιωτικούς, λιμενικούς και πυροσβέστες, προκαλείτε ανασφάλεια, πανικό και κύμα μαζικής φυγής σε συνταξιοδότηση.

Σχόλια