Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2010

Ίδρυση Παρατηρητήριου Οικογενειακού Προϋπολογισμού.


Από το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας ανακοινώνονται τα ακόλουθα:
Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά συγκροτείται, από τη Νέα Δημοκρατία, Παρατηρητήριο Οικογενειακού Προϋπολογισμού.
Με την ίδια απόφαση, ορίζεται ως συντονιστής του Παρατηρητηρίου ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, με αναπληρωτή του τον πρώην βουλευτή και πρώην υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Γιάννη Μπούγα.
Η απόφαση αυτή εκφράζει τη βούληση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας να αναπτυχθούν από το Κόμμα συγκροτημένες και ολοκληρωμένες πολιτικές δράσεις για τη στήριξη της Ελληνικής οικογένειας, που δοκιμάζεται από τη σημερινή οικονομική κρίση.
Εάν η Ελληνική κοινωνία στέκεται σήμερα όρθια, το οφείλει στο θεσμό της Οικογένειας, που παραμένει ανθεκτικός και ισχυρός. Είναι, ωστόσο, κοινή η πεποίθηση ότι η σημερινή οικονομική κρίση προκαλεί πολλαπλές δυσμενείς συνέπειες, που πλήττουν σοβαρά την Ελληνική οικογένεια και ιδίως την οικονομικά ασθενέστερη.

Τα εντεινόμενα προβλήματα της ανεργίας, της ακρίβειας και της υποβάθμισης της ποιότητας ζωής, καθώς και η λήψη από την κυβέρνηση μιας σειράς μέτρων που μειώνουν το εισόδημα των πολιτών καθιστούν αναγκαία τη συγκρότηση της Επιτροπής αυτής.
Η κυβέρνηση κάνει λάθος να μην υπολογίζει και να μην παρακολουθεί την επίπτωση των αποφάσεών της στην ποιότητα της καθημερινής ζωής των πολιτών.
Είναι προφανές ότι οι συνθήκες στις οποίες ζούμε δίνουν, σε αρκετές περιπτώσεις, μεγαλύτερη αξία στο οικογενειακό εισόδημα, αντί του ατομικού. Σήμερα, υπάρχουν οικογένειες με δυο και τρεις ανέργους, συχνά πτυχιούχους, που ζουν από ένα ή δυο μισθούς άλλων μελών της ίδιας οικογένειας.
Άρα, η προστασία του οικογενειακού εισοδήματος έχει μεγάλη κοινωνική αξία και επιβάλλει αυξημένη πολιτική προσοχή.
Η Νέα Δημοκρατία αισθάνεται ότι μπορεί να προσφέρει πολλά, κάνοντας αυτό που δεν κάνει η κυβέρνηση. Ιδρύοντας, δηλαδή, το Παρατηρητήριο Οικογενειακού Προϋπολογισμού.
Ένα Παρατηρητήριο που θα μετράει διαρκώς και σε τακτική βάση τις διακυμάνσεις του οικογενειακού εισοδήματος. Θα υπολογίζει την όποια επίπτωση, θετική ή αρνητική, των μέτρων της κυβέρνησης και θα προβαίνει σε σχετικές ανακοινώσεις, για την ενημέρωση της κοινής γνώμης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.