Δήλωση του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά μετά τις διαδοχικές συναντήσεις του με εκπρόσωπους του αγροτικού κόσμου (22/01/10)ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010
Δελτίο Τύπου
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, μετά τις διαδοχικές συναντήσεις του με εκπρόσωπους του αγροτικού κόσμου, έκανε την ακόλουθη δήλωση
«Η άρνηση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε ουσιαστικό διάλογο με τους αγρότες οδηγεί, ήδη, την κατάσταση σε επικίνδυνο αδιέξοδο.
Εκφράσαμε από την αρχή την αντίθεσή μας με τον αποκλεισμό των δρόμων, που προκαλεί τεράστια προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών και στην τοπική και διεθνή διακίνηση αγαθών.
Πρέπει, όμως, να κατανοήσουμε ως Κοινωνία, γιατί αναγκάζονται οι αγρότες να καταφεύγουν σε τέτοιες μεθόδους κινητοποίησης και αγώνα.
Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση δεν έχει ολοκληρωμένη και αποτελεσματική πολιτική στον τομέα της αγροτικής Οικονομίας.
Μπορεί, λοιπόν, να διαφωνούμε με τα ‘’μπλόκα’’ στους δρόμους, αλλά καταλαβαίνουμε απόλυτα τα αιτήματα και τον καημό του αγρότη.
Ο πρωθυπουργός δεν φαίνεται να έχει αντιληφθεί το πραγματικό μέγεθος των προβλημάτων του αγροτικού κόσμου.
Γι’ αυτό και οι υπουργοί του αναλώνονται σε διαδοχικές τηλεοπτικές εμφανίσεις και σε προσπάθειες ανασκευής της προεκλογικής πλειοδοσίας του κ. Παπανδρέου ότι δήθεν ‘’ θα έδινε ένα δις. ευρώ στους αγρότες’’.
Καλώ τον πρωθυπουργό να αφήσει τις επικοινωνιακές ‘’φιέστες’’ και να συντονίσει ο ίδιος έναν ουσιαστικό και ειλικρινή διάλογο με τους αγρότες, καλύπτοντας σε βάθος όλα τα προβλήματα που τους αφορούν.
Αυτός ο διάλογος πρέπει να ξεκινήσει αμέσως, χωρίς προαπαιτούμενα από καμία πλευρά και να καταλήξει σε πρακτικά αποτελέσματα. Γιατί διαφορετικά, το επικίνδυνο αδιέξοδο είναι μπροστά μας».

Σχόλια