Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2010

Στο ΣτΕ το σχέδιο για την αναγνώριση επαγγελματικών πτυχίων

Στο Ε’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας κατατέθηκε για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο εναρμονίζεται η χώρα μας σε ευρωπαϊκές οδηγίες γα την αναγνώριση των επαγγελματικών πτυχίων.

 Ειδικότερα, με το σχέδιο ΠΔ εναρμονίζεται η εθνική μας νομοθεσία: 1) Στην οδηγία 2005/36/ΕΚ για την αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων και 2) Στην οδηγία 2006/100/ΕΚ για την προσαρμογή ορισμένων οδηγιών στον τομέα της ελεύθερης κυκλοφορίας των προσώπων, λόγω προσχωρήσεως της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας. Το εν λόγω σχέδιο ΠΔ εφαρμόζεται σε κάθε υπήκοο κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο οποίος επιθυμεί να ασκήσει επάγγελμα στην Ελλάδα, έχοντας αποκτήσει τα επαγγελματικά του προσόντα σε άλλα κράτος μέλος της ΕΕ είτε ως αυτοαπασχολούμενος, είτε ως μισθωτός συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που ασκούν ελεύθερα επαγγέλματα.
Aπό: ΝewsΤime

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.