Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2010

Ο Μιχάλης Γιαννάκης για την Ενεργειακή Αναβάθμιση των ΚτιρίωνΟ Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Ν.Δ., βουλευτής Βοιωτίας, κ. Μιχάλης Γιαννάκης, με αφορμή δημοσιεύματα για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων που προωθεί η Κυβέρνηση, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σπατάλησε 100 μέρες, για να αναγκαστεί, τελικά, να προωθήσει μια ακόμη σωστή πρωτοβουλία της Νέας Δημοκρατίας, την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων. Και σε αυτό τον τομέα, στον οποίο υπάρχει ομοθυμία, κατάφερε το ακατόρθωτο: να χάσει χρόνο. Το πρόγραμμα είχε σχεδιαστεί, τα χρήματα σε αυτή την περίπτωση πράγματι υπήρχαν, όπως εξηγήθηκε άλλωστε από τη Νέα Δημοκρατία, αλλά η κυβέρνηση για λόγους ακατανόητους αποφάσισε να το αναβάλει.
Ως προς τις πρόσθετες ρυθμίσεις που προτίθεται να εισάγει η Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, με βάση την υφιστάμενη νομοθεσία για την ενεργειακή αποδοτικότητα των κτηρίων, θα πρέπει να προσέχει ώστε αυτές να μην επηρεάζουν την αγορά ακινήτων, σε μια περίοδο που η οικονομία στενάζει. Το κόστος της ενεργειακής αναβάθμισης δεν θα πρέπει να επιβαρύνει αποκλειστικά τα ακίνητα και τους ιδιοκτήτες.
Από τη λογική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ απουσιάζουν τα κίνητρα. Περισσεύει, όμως, η φόρο-εισπρακτική πρακτική, οι παλινωδίες και οι αντιφάσεις που έχουν καταφέρει να παγώσουν την αγορά ακινήτων. Υπήρξε, άλλωστε, και το θέμα της τροπολογίας για τις γονικές παροχές, η οποία χαρακτηριζόταν από προχειρότητα και αντιφάσεις. Ενώ ήταν σαφώς αντίθετη προς το Σύνταγμα. Γι΄ αυτό και η κυβέρνηση υποχρεώθηκε τελικά να την αποσύρει.
Βασικός στόχος πρέπει να είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απλούστευση των διαδικασιών, γιατί ο γραφειοκρατικός κυκεώνας επιβαρύνει επιπρόσθετα την αγορά ακινήτων.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.