Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2010

Πήδα Βάτραχε.....


Λίγο πολύ είναι γνωστή η ιστορία του Olivier Clerc, συγγραφέας και φιλόσοφος,  μέσω της αλληγορίας, εμφανίζει τα καταστροφικά αποτελέσματα της μη συνειδητοποιήσεως των αλλαγών, που επηρεάζουν δυσμενώς την υγεία μας, τις μεταξύ μας σχέσεις, την κοινωνική εξέλιξη και το περιβάλλον.

Είναι η ιστορία με το  βατραχάκι που δεν ήξερε ότι θα βραζόταν …
Στην μια περίπτωση με τη σταδιακή αύξηση της θερμοκρασίας του νερού  το βατραχάκι θα καταλήξει να βράσει και ως εκ τούτου, να πεθάνει.

Εάν έριχναν το ίδιο βατραχάκι κατ’ ευθείαν σε νερό θερμοκρασίας 50 βαθμών, με μια εκτίναξη των ποδιών του, θα είχε πηδήξει αμέσως έξω από την κατσαρόλα.
Μήπως αυτό έκανε ο Καραμανλής λέγοντας μας, έστω και με υστέρηση, τα πράγματα ωμά. 
Μήπως μας πέταξε στο καζάνι στο καυτό νερό και όλοι πηδήσανε έξω...
Για να πάμε στον άλλο, που μας έχει βάλει στο καζάνι και με τα μεγάλα λόγια και το "χρυσωμένο χάπι" μας σιγοψήνει..
Μας σιγοψήνει έχοντας κατά νου ότι όταν μια αλλαγή γίνει με έναν τρόπο επαρκώς αργό, διαφεύγει της συνειδήσεως και στην πλειονότητα των περιπτώσεων, δεν προκαλεί καμία αντίδραση, καμία αντίσταση, καμία επανάσταση.

Σκεφτείτε τα όλα αυτά και κάντε το ΣΑΛΤΟ!!!
Κάντε το ΣΑΛΤΟ, πριν είναι αργά, πριν φάμε την "παραμύθα" και πριν μας τελειώσουν..
Για αυτό σας λέω φίλοι μου:

                                      ΠΗΔΑ ΒΑΤΡΑΧΕ !!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.