Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2010

Ισλανδία: Δημοψήφισμα για αποζημίωση!!!Το δημοψήφισμα για τον αμφιλεγόμενο νόμο σχετικά με την αποζημίωση των βρετανών και ολλανδών πελατών της τράπεζας "Icesave" που πτώχευσε θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαρτίου, ανακοίνωσε τη Τρίτη η κυβέρνηση της Ισλανδίας.
Το ισλανδικό κοινοβούλιο συμφώνησε στις 8 Ιανουαρίου να διεξαχθεί το δημοψήφισμα το αργότερο ως τις 6 Μαρτίου, όμως δεν είχε προσδιοριστεί η ακριβής ημερομηνία. Ο πρόεδρος της Ισλανδίας Όλαφουρ Ραγκνάρ Γκρίμσον είχε προκηρύξει το δημοψήφισμα στις 5 Ιανουαρίου, αφού υπό την πίεση πολλών ισλανδών πολιτών αρνήθηκε να επικυρώσει το νόμο που υιοθετήθηκε από το κοινοβούλιο.

Ο νόμος "Icesave" έχει στόχο να αποδοθούν τα 3,8 δισεκατομμύρια ευρώ που καταβλήθηκαν από τη Βρετανία και την Ολλανδία για να αποζημιωθούν περισσότεροι από 320.000 πολίτες τους οι οποίοι υπέστησαν βλάβη από την πτώχευση αυτής της ον-λάιν ισλανδικής τράπεζας.


Aπό: athinapoli.gr
Σχόλιο:
Υπάρχουν και σοβαρές χώρες που κάνουν δημοψηφίσματα.
Δημοψηφίσματα για οικονομικά θέματα...
Σκεφτείτε τι θα έκαναν αν επρόκειτο να ψηφισθεί, αντίστοιχος με τον "δικό μας" μεταναστευτικός νόμος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.