Το δημοσιονομικό πρόβλημα της Ελλάδας είναι αντικείμενο αντιπαραθέσεων μεταξύ των οικονομολόγων. Πολλοί εκτιμούν ότι θα πρέπει η ΕΕ ή η Γερμανία να στηρίξουν την Αθήνα.
Τα μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης που έχει πάρει η ελληνική κυβέρνηση συζητήθηκαν χθες στο Εurogroup και το συμπέρασμα είναι σαφές: τα μέτρα του προγράμματος σταθερότητας κινούνται στη σωστή κατεύθυνση, αλλά δεν επαρκούν. Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει τη στήριξη των χωρών της ευρωζώνης, διευκρινίζοντας ότι αυτό δεν σημαίνει ότι οι εν λόγω χώρες «θα την απαλλάξουν από τη λήψη των απαιτούμενων μέτρων». Και τα μέτρα αυτά θα πρέπει να είναι σκληρά, εκτιμούν οι οικονομολόγοι, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι τόσα χρόνια η ΕΕ άφηνε την Ελλάδα ανεξέλεγκτη. Ένας από αυτούς είναι ο Γιούργκεν Σταρκ, ο οποίος επικρίνει το γεγονός ότι από το 1999 μέχρι το 2008 οι αυξήσεις στον δημόσιο τομέα της Ελλάδας ξεπέρασαν το 100%. Αυτές οι αυξήσεις είχαν δραματικές συνέπειες για τα δημόσια οικονομικά, σύμφωνα με το μέλος του Δ.Σ της ΕΚΤ.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.