Ο θαυμαστός κόσμος των media 17/01/10

Σύμφωνα με άρθρο της Ντέπυς Γκολεμά και Ναταλίας Ανδρικοπούλου, δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι ήταν και διορισμένοι στην ΕΡΤ, τρεις μήνες μετά την εκλογή τους δεν έχουν φροντίσει να πάρουν άδεια άνευ αποδοχών από την κρατική τηλεόραση με αποτέλεσμα κάθε μήνα να λαμβάνουν δύο μισθούς, και αυτόν του βουλευτή αλλά και τον μισθό τους από την ΕΡΤ. Άμεση, ωστόσο, ήταν η απάντηση του Παντελή Ασπραδάκη στα δημοσιεύματα.

Βουλευτές στην ΕΡΤ

Συνεχίζονται τα σκάνδαλα με τους υψηλούς μισθούς στην ΕΡΤ. Αυτή τη φορά, στο στόχαστρο βρίσκονται οι δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ- και υπάλληλοι της ΕΡΤ-, Παντελής Ασπραδάκης και Άρια Αγάτσα, οι οποίο σύμφωνα με άρθρο της “Realnews” έπειτα από την εκλογή τους δεν φρόντισαν να τακτοποιήσουν το ζήτημα της μισθοδοσίας τους με αποτέλεσμα να λαμβάνουν μηνιαίως δύο μισθούς. Όπως διαβάζουμε στην “Realnews”: «Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες στην κατάσταση μισθοδοσίας της κρατικής τηλεόρασης παραμένουν μέχρι αυτή τη στιγμή ο μέχρι πρότινος διευθυντής Λειτουργίας της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Παντελής Ασπραδάκης και η αθλητικογράφος Άρια Αγάτσα. Αμφότεροι εργάζονταν στην ΕΡΤ μέχρι την προκήρυξη των βουλευτικών εκλογών τον Οκτώβριο του 2009, οπότε και αποφάσισαν να κατέβουν στη... μάχη του σταυρού, που απέβη και για τους δύο επιτυχής. Έκτοτε, ο βουλευτής Περιφέρειας Αττικής και η βουλευτής Βοιωτίας αφοσιώθηκαν στα καθήκοντα τους στη Βουλή, χωρίς ωστόσο να παραβλέψουν να ρυθμίσουν την υπόθεση της μισθοδοσίας τους από την ΕΡΤ.


Έτσι, μετά τις εκλογές, ο Παντελής Ασπραδάκης μετατέθηκε από τη θέση του διευθυντή Λειτουργίας του κρατικού ραδιοφώνου που κατείχε στην υπηρεσία Επιθεώρησης Κτιρίων, μία θέση που δεν απαιτεί παρουσία, αλλά συνοδεύεται από μισθό 3.000 ευρώ. Τη μετάθεση του νυν βουλευτή και υπαλλήλου της ΕΡΤ υπέγραψαν ο γενικός διευθυντής Ραδιοφωνίας Αντώνης Ανδρικάκης και ο γενικός διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών Μιχάλης Πορτοκάλης. Ωστόσο, ο Γενικός Κανονισμός Προσωπικού της ΕΡΤ προβλέπει ότι η απόφαση για τη μετάθεση ενός διευθυντή όπως ήταν ο Παντελής Ασπραδάκης περνά από το Πρωτοβάθμιο Υπηρεσιακό Σύμβουλο, πράγμα που στην προκειμένη περίπτωση δεν έγινε. Παράλληλα, η Άρια Αγάτσα σταμάτησε τις on air εμφανίσεις της στην εκφώνηση των αθλητικών ειδήσεων και την κάλυψη μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων, αλλά παρέμεινε στην κατάσταση μισθοδοσίας της ΕΡΤ μεταφερόμενη, σύμφωνα με πληροφορίες, στο ραδιόφωνο της ΕΡΑ, όπου αμείβεται μετά προβλεπόμενα βάσει της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Με την περίπτωση των δύο έμμισθων στην ΕΡΤ βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ασχολήθηκαν, μάλιστα, επισταμένως οι νομικές υπηρεσίες της κρατικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης από τις οποίες ζητήθηκε να γνωμοδοτήσουν για τη νομιμότητα της απασχόλησης των δύο βουλευτών. Σύμφωνα με τη γνωμοδότηση, λοιπόν, βάσει του ισχύοντος νομικού πλαισίου, οι δύο βουλευτές καλύπτονται τυπικά από τον νόμο περί ασυμβίβαστου που επιτρέπει στους «υπηρέτες του λαού» να μην καταθέτουν την επαγγελματική τους ταυτότητα, αλλά να διατηρούν το δικαίωμα της εξάσκησης του επαγγέλματός τους παρά τη βουλευτική τους ιδιότητα. ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ διπλό μισθό και να προκαλούντο δημόσιο αίσθημα, οι βουλευτές Παντελής Ασπραδάκης και Άρια Αγάτσα, που ανήκουν στο μόνιμο προσωπικό της κρατικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης, θα μπορούσαν κάλλιστα να ζητήσουν άδεια άνευ αποδοχών από την ΕΡΤ, όπως προβλέπει ο Γενικός Κανονισμός Προσωπικού της εταιρείας για εργαζόμενους που εκλέγονται σε δήμους και κοινότητες, πολλώ δε μάλλον για όσους εκλέγονται βουλευτές. Επίσης, να σημειωθεί ότι η επιλογή αυτή δεν θίγει τα δικαιώματα και τα κεκτημένα τους ως μόνιμων υπαλλήλων, αλλά ούτε ανακόπτει τη μετέπειτα μισθολογική ή άλλη εξέλιξη τους μέσα στην εταιρεία.» Την Κυριακή το μεσημέρι ο Παντελής Ασπραδάκης δίνει την απάντησή του στα σημερινά δημοσιεύματα λέγοντας: «Κατόπιν σημερινού δημοσιεύματος της Real News που αφορά το άτομό μου θα ήθελα να ενημερώσω ότι έχω υποβάλλει αίτηση παγώματος μισθού όσο διαρκεί η βουλευτική μου ιδιότητα στο Δ.Σ. της ΕΡΤ Α.Ε. και την έχω κοινοποιήσει στο αρμόδιο Υπουργείο Πολιτισμού κατά ημερομηνία πριν την κυκλοφορία της εν λόγω εφημερίδας για λόγους δεοντολογίας. Ενημερώνω επίσης ότι η υποβολή της παραίτησής μου από Διευθυντή Λειτουργίας της ΕΡΤ έγινε αμέσως μετά την ορκωμοσία μου στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.»
Aπό:  NewsTime

Σχόλια