Σάββατο, 9 Ιουλίου 2011

Εννέα θρυλικά Ντεσεβό στη Θεσσαλονίκη

Μέσα σε εννέα αυτοκίνητα Ντεσεβό κατέφθασαν στη Θεσσαλονίκη 35 ενθουσιώδεις Γάλλοι φοιτητές ανωτάτων σχολών.
    Οι φίλοι του θρυλικού δικύλινδρου αυτοκινήτου της Cirtroen, ξεκίνησαν από το Παρίσι για να πραγματοποιήσουν ένα ταξίδι «ονείρου» μήκους επτά χιλιάδων χιλιομέτρων, με κατάληξη την Οδησσό.
    Έχουν ήδη διασχίσει δυόμιση χιλιάδες χιλιόμετρα, με πολλές στάσεις, ορισμένες εξ αυτών και αναγκαστικές, αφού τα φημισμένα δικύλινδρα λόγω παλαιότητας δεν είναι πια εκείνα που ήταν.

Πράσινη όαση στα μπαλκόνια της πόλης


   Ο καθένας μπορεί να απολαύσει μία ανάσα δροσιάς μέσα στην πόλη, μετατρέποντας το μπαλκόνι του, μικρό ή μεγάλο, σε έναν «πράσινο παράδεισο».
    Με κατάλληλες πρώτες ύλες, μικρές παρεμβάσεις και μικρό κόστος, το μπαλκόνι του διαμερίσματος μπορεί να μετατραπεί σε έναν κήπο που μπορεί να χαρίσει στιγμές χαλάρωσης και ευχαρίστησης τα απογεύματα και τα βράδια του καλοκαιριού.

Η σούπερ γιαγιά που έβαλε τα γυαλιά στους επιστήμονες..


Οι επιστήμονες για πάρα πολλά χρόνια προσπαθούσαν να λύσουν το μυστήριο του δίσκου της Φαιστού, αλλά τελικά τα κατέφερε μια 84χρονη από τα Χανιά, η οποία έβαλε σκοπό της ζωής της να τον αποκρυπτογραφήσει και τα κατάφερε.

Περισσότερα από είκοσι χρόνια από τη ζωή της αφιέρωσε η Ζαφειρώ Γεωργουλάκη για να λύσει, όπως υποστηρίζει, ένα μυστήριο αιώνων. Η αποκρυπτογράφηση του δίσκου της Φαιστού αποτέλεσε όνειρο ζωής για δεκάδες διεθνούς φήμης επιστήμονες.

Οι μειώσεις μισθών και συντάξεων σε δημόσιο, ένοπλες δυνάμεις και σώματα ασφαλείας

Δείτε στους αναλυτικούς πίνακες, τις ποσοστιαίες μειώσεις - περικοπές που επιβάλλονται στα ατομικά εισοδήματα, είτε μέσω των ειδικών εισφορών (εφάπαξ εισφορά αλληλεγγύης - μηνιαία εισφορά υπέρ ανέργων - ειδική εισφορά υπέρ Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων κ.ο.κ.), είτε από την αύξηση της φορολογίας λόγω της μείωσης του ποσού του αφορολόγητου ατομικού εισοδήματος. 
Οι μειώσεις αυτές θεσμοθετήθηκαν με το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής και ειδικεύθηκαν με τον εφαρμοστικό νόμο, και αφορούν όλους τους εργαζόμενους - συνταξιούχους στον δημόσιο τομέα, στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα σώματα ασφαλείας.

ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ, ΜΙΣΤΕΡ….

ΓΑΠ:«Είμαι περήφανος γι αυτήν την Ελλάδα»

Eγώ δεν είμαι καθόλου υπερήφανος μίστερ, για το «μόρφωμα» που, με κάθε πολιτικά εκτρωματικό τρόπο, επιδιώκεις να μετατρέψεις τη χώρα μου!
Και δεν είμαι καθόλου περήφανος, γιατί δεν πιστεύω στην κρίση σου, στις πολιτικές σου ικανότητες και στις προθέσεις σου…
Γιατί αμφισβητώ κυρίως τον πατριωτισμό σου…
Γιατί διαβλέπω τη σκοπιμότητα πίσω από κάθε απόφαση που σου υπαγορεύουν…
Γιατί σε θεωρώ αθεράπευτα ψεύτη, επικίνδυνο προπαγανδιστή της παγκόσμιας διακυβέρνησης, εχθρό του λαού, της ακεραιότητας και της λαϊκής κυριαρχίας της Πατρίδας μου…

Καταγγελια αναγνώστη για Διόδια

Αφορά τα διόδια στην περιοχή Σπαθοβούνι, από Αθήνα προς Ναύπλιο. 
Από κατασκευής του δρόμου, από την εταιρία ΜΩΡΕΑΣ, στο ρεύμα από Αθήνα προς Ναύπλιο, υπήρχε μια έξοδος προς το επαρχιακό δίκτυο λίγο πριν τα συγκεκριμένα διόδια. Την έξοδο αυτή χρησιμοποιούσαν όσοι είχαν προορισμό το Ναύπλιο/Άργος καθώς και τα ενδιάμεσα χωριά (Νεμέα, άγιος Βασίλειος κ.α ). Όσοι ήθελαν, πλήρωναν τα διόδια και συνέχιζαν προς Τρίπολη. Εχθές που πέρασα από τα συγκεκριμένα διόδια είδα ότι είχαν κλείσει την έξοδο αυτή. Είχαν βάλει μια ΜΠΑΡΑ κάθετα στον δρόμο και είχαν κλείσει την έξοδο.

Για καθυστέρηση με δυσάρεστες συνέπειες, κατηγόρησε κυβέρνηση και Eurogroup, o Lorenzo Smaghi

"Adjusting to the Crisis: Policy Choices and Politics in Europe" είναι το θέμα του 8ου Ευρωπαϊκού Σεμιναρίου που διοργανώνει από τις 7-10 Ιουλίου 2011 στο νησί του Πόρου, το ΕΛΙΑΜΕΠ με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Φέτος θα δοθεί έμφαση στις ευρύτερες συνέπειες της οικονομικής κρίσης και τις διαφορετικές πολιτικές επιλογές με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωπες τόσο τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης χωριστά, όσο και η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση στο σύνολό της.
Στο σεμινάριο συμμετέχουν πάνω από 40 κορυφαίοι πανεπιστημιακοί και διαμορφωτές πολιτικής.
Επίσημος Ομιλητής θα είναι ο κ. Lorenzo Bini Smaghi, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. 
Διαβάστε τι δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Lorenzo Bini Smaghi, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Max Keiser : "Υπάρχει πιθανότητα, η Τουρκία να ελέγξει το ελληνικό χρέος ..Όλη η σημερινή κυβέρνηση θα έπρεπε να είναι στη φυλακή .."

Δείτε στο βίντεο στο τέλος του άρθρου, την ομιλία του Max Keiser στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.
Ο Max Keiser τόνισε:
Θέλω να δω τους τραπεζίτες στην φυλακή.
Η Ελλάδα αυτή την στιγμή είναι υπό οικονομική κατοχή...
Δεν βλέπεις όπλα, τάνκς, στρατιώτες, αυτά που βλέπεις είναι όπλα οικονομικής καταστροφής...τα παράγωγα (CDS).
Μια λέξη που φοβίζει τους τραπεζίτες είναι η λέξη RISK...

Γεια σου Θόδωρε με τα ωραία σου...

Και, επειδή για μένα η παραμονή της δεξιάς στην εξουσία είναι αποτρόπαιη εξέλιξη, λέω μήπως μπορούμε να προετοιμαστούμε από τώρα ώστε να επιτύχουμε μια προεκλογική συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ που θα έχει μια αυτοτελή δυναμική. Αν συμβεί αυτό μπορεί να έρθει το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα και να ενισχυθεί σημαντικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η Ελλάδα, το λίκνο της δημοκρατίας, κλονίζει τον πλανήτη

The New York Times 30/06/2011
Μαρκ Μαζάουερ
Βρετανός ιστορικός και συγγραφέας
Kαθηγητής Ιστορίας στο πανεπιστήμιο Κολούμπια των ΗΠΑ
Χθες, όλος ο κόσμος παρακολουθούσε την Ελλάδα καθώς το κοινοβούλιό της ψήφισε ένα διχαστικό πακέτο μέτρων λιτότητας το οποίο θα μπορούσε να έχει κρίσιμες επιπτώσεις στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα. Ισως προκαλεί έκπληξη που αυτή η μικρή άκρη της χερσονήσου των Βαλκανίων συγκεντρώνει τόση προσοχή. Σκεφτόμαστε συνήθως την Ελλάδα ως την πατρίδα του Πλάτωνα και του Περικλή, με την πραγματική της σημασία να βρίσκεται βαθιά στην αρχαιότητα. Αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που για να κατανοήσεις το μέλλον της Ευρώπης χρειάζεται να στραφείς μακριά από τις μεγάλες δυνάμεις στο κέντρο της ηπείρου και να κοιτάξεις προσεκτικά όσα συμβαίνουν στην Αθήνα. Τα τελευταία 200 χρόνια η Ελλάδα ήταν στην πρώτη γραμμή της εξέλιξης της Ευρώπης.

Σε σημείο μηδέν πάλι η Ελλάδα, αμπελοφιλοσοφίες στην Ευρώπη

Σοφία Βούλτεψη

Στην ΕΕ δεν μπορούν να πάρουν καμιά απόφαση
Δυστυχώς τα πράγματα εξελίσσονται σύμφωνα με τις δυσμενέστερες των προβλέψεων. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες κατόρθωσαν να οδηγήσουν σε αδιέξοδο την προσπάθεια αντιμετώπισης της κρίσης χρέους και σύντομα θα παραδεχθούν πως διέπραξαν ένα εγκληματικό λάθος.
Την ώρα που στην Ελλάδα δεν γίνεται καμία επίσημη ενημέρωση όχι μόνο του λαού, αλλά ούτε και του κοινοβουλίου για την πορεία των συζητήσεων που δρομολογήθηκαν από το Eurogroup στις 11 Μαρτίου, σχετικά με την συμμετοχή ιδιωτών στο ελληνικό χρέος, από τις Βρυξέλλες έρχονται τα μαύρα μαντάτα.

Μιναρέδες "ΓΙΟΚ" στην Ελβετία..

Το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων απέρριψε προσφυγές για την απαγόρευση ανέγερσης μιναρέδων στην Ελβετία

Απέρριψε, ως απαράδεκτες, το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τις προσφυγές μουσουλμανικών οργανώσεων, που υποστήριζαν ότι, η απαγόρευση ανέγερσης μιναρέδων στην Ελβετία, είναι αντίθετη με την Σύμβαση προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Με απόφαση του, κατά πλειοψηφία, το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου, απέρριψε, ως απαράδεκτες, τις προσφυγές μουσουλμανικών οργανώσεων της Ελβετίας, στις οποίες υποστηρίζονταν ότι...

Ρε αι Σιχτίρ...

Δεν φτάνει που μας έχουν τρελάνει με τα απίστευτα και απαράδεκτα τουρκικά σήριαλ, σε όλα σχεδόν τα κανάλια...
Τώρα μας παρακαλάνε να μάθουμε και τούρκικα..
Δείτε το βίντεο

Αυτό το χρέος ποιος θα το πάρει;

Λίγες μέρες πριν την συνάντηση του Eurogroup η ζώνη του ευρώ αναζητεί φόρμουλα μετακύλισης του ελληνικού χρέους μέσα σε ένα κλίμα απροθυμίας από πλευράς ιδιωτών επενδυτών. Για παιγνίδι με τη φωτιά κάνει λόγο, ο Τρισέ.

Εντείνονται οι ζυμώσεις στη ευρωζώνη για την εξεύρεση κατάλληλου μοντέλου για την μετακύλιση του ελληνικού χρέους που δεν θα προκαλούσε πιστωτικό επεισόδιο.
Σε αυτό το πλαίσιο έγινε χθες το βράδυ στο Βερολίνο συνάντηση γνωριμίας μεταξύ του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και του νέου Γάλλου ομόλογό του Φρανσουά Μπαρουάν.

Η έγκριση του ΔΝΤ για την 5η δόση

Δελτίο Τύπου 273/11
ΠΡΟΣ ΑΜΕΣΗ ΔΙΑΘΕΣΗ
                                                       
Διεθνές Νομισματικό Ταμείο 
Ουάσιγκτον, Η.Π.Α
8 Ιουλίου 2011
Το ΔΝΤ Ολοκληρώνει τον Τέταρτο Έλεγχο Σύμφωνα με την Διευθέτηση Ετοιμότητας Διάθεσης με την Ελλάδα και Εγκρίνει την Εκταμίευση 3,2 Δισεκατομμυρίων Ευρώ.

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) ολοκλήρωσε σήμερα τον τέταρτο έλεγχο της απόδοσης της Ελλάδος σύμφωνα με το οικονομικό πρόγραμμα που στηρίζεται σε μια τριετή Διευθέτηση Ετοιμότητας Διάθεσης (ΔΕΔ) για την
Ελλάδα. Η ολοκλήρωση της εξέτασης επιτρέπει την άμεση εκταμίευση ποσού ύψους 2,16 δισεκατομμυρίων μονάδων Ειδικού Δικαιώματος Ανάληψης (περίπου 3,2 δισεκατομμύρια Ευρώ), φέρνοντας τις μέχρι σήμερα εκταμιεύσεις της ΔΕΔ στο ύψος των 15,6 δισεκατομμυρίων μονάδων Ειδικού Δικαιώματος Ανάληψης (περίπου 17,4 δισεκατομμύρια Ευρώ).

e-Επιλογές της 08/07/2011

Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2011

Γίγαντες... "Νάνοι"

Εγκαινιάζεται το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη το πρώτο επιχειρηματικό, ακαδημαϊκό και εκθεσιακό πολυγεγονός νανοτεχνολογίας στη νοτιοανατολική Ευρώπη, Nanotechnology 2011.
    Επί πολλές δεκαετίες ο κόσμος επένδυε στις εντυπωσιακές διαστάσεις του «μάκρο». Ωστόσο, το πρώτο μισό του αιώνα που διανύουμε, ανήκει στο «νάνο».
    Εξάλλου, αυτό μαρτυρούν και οι αριθμοί. Η παγκόσμια αγορά των προϊόντων που βασίζονται στις νανοτεχνολογίες εκτιμάται ότι θα προσεγγίσει τα 2,6 τρισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2014, σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian.

Special Olympics: Ξέχασαν στην Αθήνα αθλητή από τη Ρουάντα!

Κι όμως δεν πρόκειται για πλάκα: Η αποστολή της Ρουάντας μετά το τέλος των Special Olympics ξέχασε στην Αθήνα μαραθωνοδρόμο αθλητή της (που μάλιστα κέρδισε και χάλκινο μετάλλιο!), ο οποίος από την Κυριακή μέχρι την Τετάρτη περιφέρονταν στον περιβάλλοντα χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου. Η Χριστίνα Άνθη, υπεύθυνη αποστολών της διοργάνωσης, επιβεβαίωσε στο enet.gr το συμβάν και τόνισε ότι ο 27χρονος αθλητής είναι καλά στην υγεία του.

Ασφάλεια στο διαδίκτυο


   Με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών στους κινδύνους που «εγκυμονεί» η χρήση και περιήγηση στο διαδίκτυο, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διοργάνωσαν ημερίδες και εξέδωσαν ηλεκτρονικό και έντυπο υλικό. Αφορμή στάθηκε το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι Έλληνες μπαίνουν πλέον στο διαδίκτυο, με τους πιο έμπειρους να είναι υποψιασμένοι για τη «σκοτεινή πλευρά του», όμως οι περισσότεροι δεν έχουν ιδέα, καθώς το ηλεκτρονικό έγκλημα έχει μπει για τα καλά στη ζωή των πολιτών και αυξάνεται ραγδαία.

Συνελήφθη Τουρκάλα, καταζητούμενη για τρομοκρατία στην Γερμανία

Συνελήφθησαν, σήμερα (8-7-2011) το πρωί στη Θεσσαλονίκη, από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας Βορείου Ελλάδος (Υ.Α.Ε.Ε.Β.Β.Ε.), δύο (2) άτομα τουρκικής υπηκοότητας, ένας 50χρονος και μία 42χρονη, γιατί σε έρευνα που έγινε, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, σε δύο (2) οικίες όπου διέμεναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλαστά διαβατήρια και έγγραφα αλλοδαπών Αρχών.
Επιπλέον, όπως διαπιστώθηκε από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα, σε βάρος της 42χρονης αλλοδαπής εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης από τις Γερμανικές Αρχές, για συμμετοχή σε τρομοκρατική δραστηριότητα.

Βαλίτσες για τις ΗΠΑ ετοιμάζει ο Σαμαράς

Αρης Ραβανός
Υπερατλαντικές γέφυρες ρίχνει ο αρχηγός της Ν.Δ.
Ταξίδι-έκπληξη στις ΗΠΑ σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα προετοιμάζει ο κ. Αντ. Σαμαράς, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Βήματος. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα επιδιώξει μέσω του υπερατλαντικού ταξιδιού του να ρίξει υπερατλαντικές γέφυρες στις ΗΠΑ και ταυτόχρονα με τις σημαντικές επαφές που προγραμματίζει να αναβαθμίσει και το αρχηγικό του προφίλ.
Ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί ο ακριβής χρόνος της επίσκεψής του και βρίσκονται σε εξέλιξη διαβουλεύσεις για να διαμορφωθεί το πρόγραμμα και η ατζέντα των επαφών του.
Ως εκ τούτου, συγκεκριμένη ημερομηνία για το ταξίδι δεν υπάρχει ακόμα, αλλά καλά πληροφορημένες διπλωματικές πηγές αναφέρουν, ότι δεν θα αργήσει να επισκεφθεί τις ΗΠΑ και μάλιστα μιλάνε για μια κίνηση που θα γίνει σε βραχυπρόθεσμο χρονικό διάστημα.

Γεώργιος Νούλας: Γιατί δικαιώθηκα από τις εξελίξεις στη μήνυση κατά του μνημονίου

Επίκαιρη όσο ποτέ μετά από 15 μήνες, η μήνυση από τον δικηγόρο – διεθνολόγο Γεώργιο Νούλα κατά των οίκων αξιολόγησης, των κερδοσκόπων και όλων όσων μας οδήγησαν στο μνημόνιο.
Παρακάτω ακολουθούν οι σύνδεσμοι με ολόκληρη την ομιλία – μηνυτήρια αναφορά του κ. Νούλα στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, στις 15-6-2011.


Καλύτερη στον κόσμο η ελληνική ρίγανη


«Στην Ελλάδα φύεται η καλύτερη ρίγανη στον κόσμο από πλευράς ποιότητας, καθώς το ποσοστό του αιθέριου ελαίου με την πολύ σημαντική βιολογική του δράση (οριγανέλαιο) που περιέχει η ξηρά ρίγανη, αν και συνήθως κυμαίνεται στο 3-5%, ωστόσο μπορεί να φθάσει και πάνω από 7%, αλλά αυτό συμβαίνει μόνο στην ελληνική ρίγανη!!! Σημειώνουμε δε πως ανήκει στα φυτά με το μεγαλύτερο περιεχόμενο βιταμίνης C, έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και, μεταξύ άλλων, διευκολύνει την πέψη, έχει αποχρεμπτικές, αντιδιαρροϊκές, αντιφλεγμονώδεις, βακτηριοκτόνες και αντιαιμορραγικές ικανότητες, αυξάνει την ούρηση και το ίδρωμα και διεγείρει τη μήτρα

Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στη "μαύρη" εργασία

Τα πρωτεία στην αδήλωτη εργασία κρατάει η χώρα μας μαζί με τη Βουλγαρία σε ολόκληρη τη Γηραιά Ηπειρο, σύμφωνα με έρευνα της Κομισιόν που διεξήχθη σε όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Οπως προκύπτει από τα πλέον επίσημα στοιχεία της κεντρικής υπηρεσίας των Βρυξελλών, η «μαύρη» εργασία στην Ελλάδα αντιστοιχεί στο 20% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος, κάτι που μεταφράζεται σε 500.000 εργαζομένους που δεν έχουν δηλωθεί σε κανέναν ασφαλιστικό φορέα!
Σύμφωνα με την έρευνα, η αδήλωτη εργασία αφορά κυρίως δύο κατηγορίες εργαζομένων:

ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Αργά το βράδυ της Πέμπτης πληροφορήθηκα από τα ΜΜΕ ότι ο αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κ. Δημήτρης Αλεξόπουλος προέβη σε μια κίνηση η οποία αφενός δεν συνάδει με την πολιτική φιλοσοφία και τη φιλοσοφία περί ηθικής της αιρετής Περιφέρειας Θεσσαλίας και ειδικότερα του συνδυασμού μας «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ» και αφετέρου έρχεται σε αντίθεση με το κοινό περί δικαίου αίσθημα, αφήνοντας ταυτόχρονα αναπάντητα ερωτήματα.

Σε παλάτια σε τσαντήρια ...

"Άλλο η ειρηνική διαδήλωση και άλλο τα τσαντίρια που έχουν στηθεί στο Σύνταγμα και σήμερα πεθαίνει μία πόλη", είπε χαρακτηριστικά χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Μ. Παπαϊωάννου.
Εμείς αφιερώνουμε στον κ. Παπαϊωάννου το τραγούδι της Σωτηρίας Μπέλλου, "Σε παλάτια σε τσαντήρια" που έγραψε το 1953 ο Βασίλης Τσιτσάνης.


Που είναι ο Καμίνης;;;;

Τσαντίρια στο Σύνταγμα. Βρωμιά στις πλατείες. Ζέχνει ακόμα και η πλατεία Κολωνακίου! Τριτοκοσμική κατάσταση στα πεζοδρόμια. Η δημοτική αστυνομία δημιουργήθηκε για να κόβει βόλτες και κλήσεις των 80 ευρώ(!) στα ΙΧ; Ξεφτίλα!
Καλή σας ημέρα
Είδαν κι έπαθαν οι Αθηναίοι να απαλλαγούν από τους δημάρχους της βιτρίνας και του ρουσφετιού και έπεσαν…στον Καμίνη!...
…Υπάρχει ο Δήμαρχος; Είναι ένα ερώτημα. Όπως, ερώτημα είναι και αν υπάρχει δημοτικό συμβούλιο που να ασχολείται με το αντικείμενό του…

Ποιος ο στόχος και ποιο το νόημα ;

Ναούμης Νικόλαος
Πολιτικός επιστήμονας
Παρατηρώντας κανείς γύρω του προσεκτικά, ειδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα, με θλίψη θα διαπιστώσει, ότι κάτι δεν πάει καλά. Έχουν αλήθεια αλλάξει οι άνθρωποι; Η απάντηση είναι δυστυχώς καταφατική.
Τι είναι όμως αυτό που μας άλλαξε; Βάζω και τον εαυτό μου μέσα σ’ αυτούς που άλλαξαν. Παρατηρώντας με τρόμο τον εαυτό μου, διαπίστωσα, ότι έχω χάσει την όρεξη και το κέφι μου για τα πάντα γύρω μου. Αδιαφορώ. Τίποτα πλέον δεν μου προκαλεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Οι ώρες κυλάνε μονότονα. Κάνω πράγματα μηχανικά – προγραμματισμένα. Έχω γίνει ρομποτάκι. Θα μου πείτε, τι μας αφορά εμάς αυτό ρε φίλε, δικό σου πρόβλημα. Αναμφίβολα, έτσι είναι. Τι γίνεται όμως, όταν στην ίδια κατάσταση

Των Ελλήνων η παιδεία

Η συμπεριφορά ενός λαού εμπρός στις ευτυχείς και τις δυστυχείς στιγμές του Έθνους είναι πάντοτε απόρροια της παιδείας που λαμβάνει αυτός από τα πρώτα κιόλας χρόνια της προετοιμασίας για την ένταξη στο κοινωνικό σύνολο. Η δε βαθιά και αληθής έννοια της Παιδείας με την αρχέτυπη ελληνική σημασία του όρου και της διεργασίας συμπεριλαμβάνει με ισάξιο τρόπο την εθνική αυτογνωσία, τις εθνικές αξίες, τα επιτεύγματα, τα παθήματα και τις επιλογές που ακολούθησε η Ελληνική Φυλή στο διάβα των αιώνων και της ιστορίας της....

Διαδικτυακή επίθεση στην ιστοσελίδα της Βουλής

Untitled Διαδικτυακή επίθεση στην ιστοσελίδα της ΒουλήςΕπίθεση από άγνωστο hacker δέχτηκε η ιστοσελίδα της Βουλής των Ελλήνων. Η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα την δημοσιοποίηση κωδικών πρόσβασης και δεδομένων της ιστοσελίδας του Κοινοβουλίου, που κοινοποιήθηκαν σε ιστοσελίδες ελεύθερης διανομής κειμένου όπως φαίνεται και στα παρακάτω urls:

Βασική αρχή είναι ότι δεν μας ενδιαφέρει η ιδιοκτησία των Γλυπτών αλλά ο τόπος όπου θα εκτίθενται ( Ποιος υπουργός πολιτισμού τα είπε αυτά και όχι μόνο !!!!!)

Ο υπουργός Πολιτισμού μιλάει στο «Βήμα» για τα σχέδιά του και για τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει στο υπουργείο του
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ
Η Πολιτιστική Ολυμπιάδα, τα Ελγίνεια, ο αρχαιολογικός νόμος και οι κίνδυνοι για την κουλτούρα μας
 «Τι θα κάνω για τα ανοιχτά μέτωπα του πολιτισμού»
18/06/2000
Η αλήθεια είναι ότι στο υπουργείο Πολιτισμού υπάλληλοι και κοινό είναι ασυνήθιστοι στα ερευνητικά βλέμματα των φρουρών αλλά και στις ερωτήσεις τους, ευγενικές πλην αποφασιστικές, που έχουν σκοπό την ασφάλεια του κτιρίου, ιδίως όταν ο υπουργός βρίσκεται εκεί.

Τέλος στην «πράσινη» ανάπτυξη

Την λογική του «καρότου και μαστιγίου» επέλεξε να ακολουθήσει στο θέμα των αυθαιρέτων -κατά δήλωσή του- ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος, Γ. Παπακωνσταντίνου, επιβάλλοντας ρυθμίσεις για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων με βάση το μοντέλο των ημιυπαίθριων. Είναι προφανές ότι, στην πραγματικότητα, η μόνη λογική που επικράτησε και στην περίπτωση αυτή από την κυβέρνηση είναι η καθαρά εισπρακτική: Μειώνουμε τα πρόστιμα για να πληρώνονται ευκολότερα και νομιμοποιούμε τα αυθαίρετα τα οποία θα αντιμετωπίζονται και φορολογικά ως νόμιμα, ώστε να καταβάλλονται και μεγαλύτεροι φόροι. Οι πομπώδεις προεκλογικές εξαγγελίες για την προστασία του περιβάλλοντος...

Η «ΚΡΥΦΗ ΑΤΖΕΝΤΑ» ΤΗΣ κας ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ ΑΕΙ

Η βιασύνη της Υπουργού Παιδείας κας Διαμαντοπούλου να ψηφίσει το νέο νόμο πλαίσιο μέχρι το τέλος Αυγούστου οφείλεται στη κρυφή συμφωνία της με τους απερχόμενους Πρυτάνεις να παρατείνει την θητεία τους , με αντάλλαγμα να αρχίσουν αδιαμαρτύρητα την εφαρμογή του.  Απώτερος σκοπός του σχεδίου αυτού της Υπουργού είναι να μην αναλάβουν καθόλου καθήκοντα οι καινούργιες εκλεγείσες Πρυτανικές Αρχές την 1η Σεπτεμβρίου, εφόσον τότε θα έχει ήδη αλλάξει ο νόμος. Έτσι,  με την συμπαιγνία

H Eλλάδα, ανήκει στους Έλληνες ;;

Η διαφορά Καραμανλή και Παπανδρέου

Η δημοσίευση απορρήτων εγγράφων της ΕΥΠ, δημοσιογραφική επιτυχία του περιοδικού ΕΠΙΚΑΙΡΑ και του Διευθυντή του, Σπύρου Τρίψα, φέρνει στο φως της δημοσιότητας μια άλλη πτυχή της πολιτικής ζωής του τόπου, το 2009. Όταν οδηγήθηκε σε, αρκετά πρόωρες, εκλογές τον Οκτώβριο του ιδίου έτους, χωρίς καμία εμφανή αιτιολογία, πλην της οικονομικής συγκυρίας στην Ευρώπη και την Ελλάδα. Μια κατάσταση που απαιτούσε σκληρά μέτρα λιτότητας, αδύνατον να εφαρμοσθούν, τότε, λόγω της αρνητικής στάσης του ΠΑΣΟΚ να συναινέσει, θέτοντας ως πολιτικό εκβιασμό, το θέμα της εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας.
Πολλοί Νεοδημοκράτες απογοητεύτηκαν από την απόφαση αυτή του Κώστα Καραμανλή, θεωρώντας ότι η κυβέρνηση...

Τώρα ανακάλυψαν τις επενδύσεις...

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών επισκέφθηκε την BDI
Ο πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Σύνδεσμου Γερμανών Βιομηχάνων (BDI), συνομίλησε με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών σχετικά με την πιθανή υποστήριξη της Ελλάδας από τη γερμανική βιομηχανία.
Η Ελλάδα χρειάζεται τη γνώμη της BDI για ένα άμεσο επιχειρηματικό σχέδιο. Μόνο με ένα ανταγωνιστικό ιδιωτικό τομέα, η χώρα θα επιτύχει και πάλι έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό σε μακροπρόθεσμη βάση. 
Στις 6 Ιούλιου ο Keitel, Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Markus Kerber  συνομίλησε με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, σχετικά με τους τρόπους για την κινητοποίηση ιδιωτικών κεφαλαίων για να γίνει η χώρα ελκυστική για τους επενδυτές.

Θα εφαρμόσουμε πιστά το μεσοπρόθεσμο..Σας παρακαλούμε ελάτε να επενδύσετε

Το κάναμε το μάθημα μας...είμαστε καλοί μαθητές..

Πόσο πιο κάτω θα πέσουμε..Δεν υπάρχει περηφάνια και αξιοπρέπεια ;;

Τη διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα θα εφαρμόσει το μεσοπρόθεσμο μέχρι κεραίας έδωσαν στο Βερολίνο οι υπουργοί Οικονομικών και Εξωτερικών. Ζήτησαν να έρθουν γερμανοί επειχειρηματίες και να επενδύσουν

Το σαφές μήνυμα ότι η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα και έχει μπει ανεπιστρεπτί στην μετά μεσοπρόθεσμο εποχή έδωσαν χθες στο Βερολίνο οι υπ. Εξωτερικών και Οικονομικών Λαμπρινίδης και Βενιζέλος σε μια συντονισμένη «επίθεση» επικοινωνιακής πολιτικής. Οι δύο υπουργοί έκαναν έκκληση προς το βιομηχανικό κατεστημένο να κάνει επενδύσεις στην Ελλάδα.

e-Επιλογές της 07/07/2011

Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2011

Λύση για οικονομικές διακοπές

Εν μέσω οικονομικής κρίσης και λόγω του περιορισμένου προϋπολογισμού για θερινές διακοπές, το οργανωμένο κάμπινγκ ξεπροβάλλει όλο και περισσότερο ως μία έξυπνη και φθηνή λύση, για ξεκούραση μέσα στη φύση. Φαίνεται μάλιστα πως το κάμπινγκ κερδίζει όλο και περισσότερους υποστηρικτές από το εσωτερικό, αλλά κυρίως το εξωτερικό, καθώς η ελληνική χλωρίδα είναι απαράμιλλου κάλλους και ο οργανωμένος χαρακτήρας των εγκαταστάσεων επιτρέπει ασφαλείς, φθηνές και ποιοτικές διακοπές ακόμα και για οικογένειες.
    Το ενδιαφέρον των Ελλήνων για το οργανωμένο κάμπινγκ φαίνεται πως σταδιακά παρουσιάζει μία μικρή αυξητική τάση, της τάξης του 3%, την τελευταία διετία, γεγονός που αποδίδεται κυρίως σε οικονομικούς λόγους.

Βραβείο ποίησης Γ. Σεφέρη από το Πανεπιστημίο του Χάρβαρντ

Με στόχο την προβολή της σύγχρονης πολιτιστικής δημιουργίας της χώρας μας και την ανάδειξη των επιτευγμάτων του νεότερου ελληνικού πολιτισμού, διανοητές και ερευνητές του Πανεπιστημίου του Harvard, θεσμοθέτησαν «Διεθνές Βραβείο για τον ελληνικό πολιτισμό».
    Το Διεθνές Βραβείο θα απονέμεται σε ετήσια βάση και περιλαμβάνει τρεις κατηγορίες:

    - Το βραβείο Ποίησης της έδρας Σεφέρη του Χάρβαρντ

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΝΙΑΙΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

του Άνθου Λυκαύγη*
Η Κύπρος απεφάσισε και προχωρεί οριστικά όχι πλέον σε νέες έρευνες για κοιτάσματα υδρογονανθράκων στα όρια της ΑΟΖ που έχει οριοθετήσει, αλλά σε τελικές διαδικασίες εξόρυξης φυσικού αερίου από συγκεκριμένη περιοχή. Και πριν από το τέλος αυτού του χρόνου (μέσα, δηλαδή, στους επόμενους έξι μήνες το πολύ) θα υπάρξουν τα πρώτα πρακτικά εν προκειμένω αποτελέσματα. Κι αυτό παρά τις εκβιαστικές απειλές και τις προειδοποιήσεις της Άγκυρας.
Η Τουρκία πνέει μένεα γιατί, εφόσον υλοποιηθούν οι αποφάσεις της Λευκωσίας –η κυβέρνηση της οποίας τις χαρακτηρίζει μη αναστρέψιμες– θα δημιουργηθεί αυτομάτως γεωπολιτικό τετελεσμένο μείζονος σημασίας.

Έστω και τώρα, καλούμε την Υπουργό να συζητήσει με την ακαδημαϊκή κοινότητα το μέλλον της ανώτατης εκπαίδευσης

Το γεγονός πως η ανώτατη εκπαίδευση χρειάζεται αλλαγές εδώ και τώρα δε χωράει καμία αμφισβήτηση. Χρόνια προβλήματα έχουν διογκωθεί συνθέτοντας ένα μείγμα αποσύνθεσης, από το οποίο χρειάζεται να απαλλαγεί άμεσα.
Ως ενεργά μέλη της φοιτητικής κοινότητας έχουμε εδώ και αρκετό καιρό επισημάνει πως οι λύσεις πρέπει να προκύψουν από αυτούς που ζουν και αντιμετωπίζουν τα προβλήματα, ενώ παράλληλα έχουμε αναδείξει μια συγκεκριμένη λογική πάνω στην οποία οφείλει να κινηθεί το φοιτητικό κίνημα. Προς αυτή την κατεύθυνση καταθέσαμε στις 21 φεβρουαρίου 2011 την Πρόταση Παιδείας. Ένα συγκροτημένο σχέδιο θέσεων και προτάσεων, μέσα από το οποίο θα μπορέσουν τα ελληνικά ΑΕΙ να ανταγωνιστούν τα αντίστοιχα ιδρύματα του εξωτερικού.

Ο Όλι Ρεν Υπουργός; Πρωθυπουργός; Τότε γιατί σας πληρώνουμε κύριοι της κυβέρνησης;

Είναι δυνατόν να συμβαίνουν τέτοια πράγματα σε μια "ευνομούμενη" χώρα;;

Δεν έχουμε πρωθυπουργό, 2 αντιπρόεδρους, υπουργό οικονομικών, υπουργό  Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας..

Άν δεν μπορούν όλοι αυτοί να αναλάβει ο Σαμαράς που εδώ και 20 μήνες μιλάει για ανάπτυξη.

Διαβάστε τι γράφει η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ σε σημερινό της Άρθρο..

Μπαρόζο προς Παπανδρέου: Ολοταχώς για ανάπτυξη, με “ομαδάρχη” τον Ολι Ρεν

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο σε απαντητική επιστολή προς τον Παπανδρέου, αναφέρει την πρόθεση του να συστήσει ομάδα εργασίας που θα στρέψει τη χώρα “ολοταχώς στην ανάπτυξη” υπό την διεύθυνση του Όλι Ρεν .
Την πρόθεσή του να συστήσει ειδική ομάδα εργασίας («task force»), εντός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που θα έχει στόχο

Ο Αυτιάς, η οικονομία και η θάλασσα..

Γεια σου Γιώργο Αυτιά με τα ωραία σου...

Για να μην ξεχνάμε...

Αφού όπως ισχυρίζεται ο ΓΑΠ βρήκε χάος και άδεια ταμεία, γιατί το έπαιζε Άγιο-Βασίλης ένα μήνα μετά τις εκλογές ;; (4-11-2009)

Αρχίζει να αναγνωρίζεται και διεθνώς το δίκαιο των θέσεών μας

Σημεία συνέντευξη του Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ,
Βουλευτή Λαρίσης κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου
στο Ραδιοφωνικό Σταθμό ΣΚΑΙ
Δημοσιογράφοι: Λυριτζής – Οικονόμου

Αθήνα, 7 Ιουλίου 2011

Αρχίζει να αναγνωρίζεται και διεθνώς το δίκαιο των θέσεών μας
«Αργά αλλά σταθερά όλο και περισσότεροι αναγνωρίζουν το δίκιο των θέσεων του Αντώνη Σαμαρά και της ΝΔ. Θυμίζω την ετήσια έκθεση του ΟΗΕ με ονομαστικές αναφορές στην Ελλάδα και την αδιέξοδη πολιτική που ακολουθείται -καθώς είναι λάθος η επιβολή φόρων σε μια οικονομία που είναι σε βαθιά ύφεση- τα δημοσιεύματα στη Guardian και τώρα το δημοσίευμα στη Wall Street Journal. Νομίζω ότι αρχίζει να ακούγεται ο ρεαλιστικός λόγος, η διαφορετική πρόταση που παρουσιάζει η ΝΔ για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Ένα χρόνο μετά το Μνημόνιο φαίνεται πια σε κάθε νηφάλιο αναλυτή ότι η πολιτική αυτή είναι αδιέξοδη. Ο δρόμος αυτός δεν βγαίνει, το λένε πια αυτό εντός και εκτός Ελλάδας.»
Επιβάλλονται φόροι αλλά… δεν εισπράττονται

Η Ελλάδα ανήκει στους δανειστές της;

Η παραδοχή από το εξωτερικό, για τον περιορισμό της Εθνικής Ανεξαρτησίας της χώρας μας, εξ αιτίας των νέων μέτρων και των υποχρεώσεων που ανέλαβε η Κυβέρνηση, αποτελεί την επιβεβαίωση του αυτονόητου.
Δυστυχώς για άλλη μια φορά οι φόβοι μας αποδεικνύονται αληθινοί και αποδεικνύουν την επικινδυνότητα του δρόμου που ακολουθείται.
Στην περίπτωση της Ελλάδας η οικονομική εξάρτηση μετατρέπεται με γρήγορους ρυθμούς σε πολιτική, ακυρώνοντας μια πορεία χρόνων αλλά και τη φυσιογνωμία του ίδιου του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΤΑΛΥΣΕΩΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η Ευρώπη της δημοκρατίας, των αρχών και της προστασίας των ελευθεριών, έγινε Ευρώπη των παρεμβάσεων στα εσωτερικά των κρατών. Το όνειρο εκείνων, που είχαν πιστεύσει στο ιδεώδες της ενωμένης Ευρώπης, καθημερινώς διαψεύδεται. Αδικαιολόγητη η επιμονή των ηγετών και άλλων αξιωματούχων των χωρών της Ευρωζώνης να συναινέσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα της κυβερνήσεως.
Η σημερινή κυβέρνηση, έχουσα την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας του Κοινοβουλίου, εκπροσωπεί τυπικώς τη χώρα και επομένως, οι νομίμως αναλαμβανόμενες από αυτήν υποχρεώσεις δεσμεύουν αυτή, σε οιαδήποτε κυβερνητική μεταβολή. Κατά συνέπεια, δεν είναι νοητή η επιμονή των Ευρωπαίων, να συναινέσει και η Ν.Δ. στο άνω πρόγραμμα της κυβερνήσεως.

Κύριε Μιχελάκη, μια πρόταση….Διαβάζοντας το τελευταίο briefing, έπαθα πλάκα με τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Είναι λες και υπερασπίζονται την «κυβέρνηση». Αντί για ερωτήσεις προβάλλουν τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ ως πανάκεια. Ειδικά στο τέλος ο δημοσιογράφος γίνεται απόλυτος λες και γνωρίζει τα πάντα!!!
Μήπως να στέλνατε στα δελτία τύπου, το όνομα του κάθε δημοσιογράφου

Ουφφφφ Ησύχασα !!! Τουλάχιστον συμφώνησαν !!!


Χθές έφαγαν μαζί και συζήτησαν για τα Ελληνικά "θέματα"...
Μετά την συνάντηση εκδόθηκε ΓΡΑΠΤΗ (!!!) δήλωση Σόϊμπλε για τη συνάντηση :
"Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν πως τα οικονομικά μέτρα που πάρθηκαν (το μεσοπρόθεσμο σχέδιο λιτότητας που υπερψηφίστηκε από τη Βουλή) πρέπει να τεθούν άμεσα σε εφαρμογή, ώστε η Ελλάδα να επανέλθει σύντομα σε υγιή οικονομική κατάσταση"...

Τελικά ποιος λέει αλήθεια, κύριε Αθανασιάδη;

Ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, κ. Μιχάλης Καρχιμάκης, εξέθεσε ανεπανόρθωτα για άλλη μια φορά τον βουλευτή Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ, κ. Αλέκο Αθανασιάδη, με τη δήλωση του, ότι σε συνομιλία που είχε μαζί του τον διαβεβαίωσε ότι δεν δέχθηκε απειλές από κανένα για την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και ήταν μια συνειδητή επιλογή του.
Υπενθυμίζουμε ότι σε τοπικό δίκτυο

Ντροπή: Μειώνουν κι άλλο τους μισθούς των βουλευτών


Νέα μείωση των αποδοχών τους θα υποστούν οι βουλευτές, καθώς μετά τις περικοπές κατά 25% σε μηνιαία βάση, ο πρόεδρος της Βουλής -σύμφωνα με πληροφορίες- πρόκειται να εισηγηθεί μείωση της αποζημίωσης που λαμβάνουν τα μέλη των επιτροπών για την συμμετοχή τους σε αυτές.
Έτσι, η αποζημίωση των βουλευτών για την συμμετοχή τους σε καθε συνεδρίαση κοινοβουλευτικής επιτροπής αναμένεται να «πέσει» ....

Μη γιουχάρετε τους πολιτικούς (θα μπλέξετε). Εγκωμιάστε τους

Απορώ πως έχουν το θράσος και μιλάνε τώρα για την “βία” κατά των πολιτικών, εννοώντας τα γιουχαρίσματα και τα γιαούρτια, και κάνουν πως αγνοούν τον Κυπραίο που έχασε την ακοή του από κρότου-λάμψης, που κάνουν πως αγνοούν τα ανοιγμένα κεφάλια των αθώων και αμάχων, και τα ασφυξιογόνα στο μετρό.
Ούτε μια συγγνώμη δεν ψέλισαν στους ανθρώπους
Και τώρα εκτοξεύουν απειλές και ετοιμάζονται και μαγειρεύουν την αντίδρασή τους απέναντι στην αυθόρμητη έκφραση της αηδίας ενός λαού που πληρώνει τα κρυφά τους δάνεια και την ανικανότητά τους να κάνουν το δημόσιο να λειτουργήσει στοιχειωδώ, και που την βαφτίζουν οργανωμένη.
Οκ λοιπόν, όπου συναντάμε πολιτικούς θα βάζουμε τις φωνές (για να μαζεύονται και άλλοι και να ‘χουμε και ακροατήριο). Αλλά ΔΕΝ θα βρίζουμε.
Θα τους φωνάζουμε ενθαρρυντικές εκφράσεις τους στυλ:
-Ρίξε κι άλλο φόρο τιτανο-τεράστιε
-Γίγα της καταπολέμησης της διαπλοκής
-Αδάμαντα ηθικής, εσένα θέλουμε