Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2011

Γίγαντες... "Νάνοι"

Εγκαινιάζεται το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη το πρώτο επιχειρηματικό, ακαδημαϊκό και εκθεσιακό πολυγεγονός νανοτεχνολογίας στη νοτιοανατολική Ευρώπη, Nanotechnology 2011.
    Επί πολλές δεκαετίες ο κόσμος επένδυε στις εντυπωσιακές διαστάσεις του «μάκρο». Ωστόσο, το πρώτο μισό του αιώνα που διανύουμε, ανήκει στο «νάνο».
    Εξάλλου, αυτό μαρτυρούν και οι αριθμοί. Η παγκόσμια αγορά των προϊόντων που βασίζονται στις νανοτεχνολογίες εκτιμάται ότι θα προσεγγίσει τα 2,6 τρισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2014, σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian.

    Παράλληλα, ζήτηση για εξειδικευμένες θέσεις εργασίας στον κλάδο υπολογίζεται ότι θα φτάσει παγκοσμίως σε τουλάχιστον 2.000.000 εργαζόμενους, εντός τετραετίας, σύμφωνα με την Εθνική Πρωτοβουλία Νανοτεχνολογίας των ΗΠΑ (NNI).

    Οι εφαρμογές των προϊόντων της νανοτεχνολογίας "πατάνε" σε όλους τους τομείς, από τα δομικά υλικά νέας γενιάς μέχρι τα ηλεκτρονικά, τα τρόφιμα, την ενέργεια, τα έξυπνα υφάσματα, τα φωτοβολταϊκά που... εκτυπώνονται και, φυσικά, τα φάρμακα.

    Εκδηλώσεις στο "Ι. Βελλίδης"

    "Παράθυρο" στις τελευταίες εξελίξεις του κλάδου - διεθνώς - θα ανοίξει στη Θεσσαλονίκη από το Σάββατο μέχρι και τις 16 Ιουλίου, στο πλαίσιο του πρώτου επιχειρηματικού, ακαδημαϊκού και εκθεσιακού πολυγεγονότος νανοτεχνολογίας στη νοτιοανατολική Ευρώπη, Nanotechnology 2011.

    Τις εκδηλώσεις, που θα φιλοξενηθούν στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης", και περιλαμβάνουν - μεταξύ άλλων - μία έκθεση και δύο μεγάλα συνέδρια διεθνούς εμβέλειας, με 600 εισηγήσεις και τη συμμετοχή 2.000 ειδικών από 50 χώρες της υφηλίου, διοργανώνουν η Helexpo και το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.