Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2011

Βραβείο ποίησης Γ. Σεφέρη από το Πανεπιστημίο του Χάρβαρντ

Με στόχο την προβολή της σύγχρονης πολιτιστικής δημιουργίας της χώρας μας και την ανάδειξη των επιτευγμάτων του νεότερου ελληνικού πολιτισμού, διανοητές και ερευνητές του Πανεπιστημίου του Harvard, θεσμοθέτησαν «Διεθνές Βραβείο για τον ελληνικό πολιτισμό».
    Το Διεθνές Βραβείο θα απονέμεται σε ετήσια βάση και περιλαμβάνει τρεις κατηγορίες:

    - Το βραβείο Ποίησης της έδρας Σεφέρη του Χάρβαρντ


    - Το βραβείο Πεζογραφίας

    - Το βραβείο Κριτικού Δοκιμίου - Επιστημονικής Μελέτης

    Τα βραβεία θα απονέμονται μετά από διαγωνισμό ή τιμής ένεκεν. Είναι διεθνή και απευθύνονται σε συγγραφείς από όλο τον κόσμο με την προϋπόθεση ότι το έργο των υποψηφίων για τις κατηγορίες ποίησης και πεζογραφίας να είναι γραμμένο στα ελληνικά. Για την κατηγορία κριτικού δοκιμίου-επιστημονικής μελέτης το έργο μπορεί να είναι γραμμένο στα ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά ή ιταλικά όμως θα πρέπει να αφορά στον ελληνικό πολιτισμό.

    Για τα βραβεία της φετινής χρονιάς (2011), οι υποψήφιοι μπορούν να καταθέσουν το έργο τους έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

    Η απονομή του Διεθνούς Βραβείου και στις τρείς κατηγορίες θα γίνει σε επίσημη εκδήλωση τον ερχόμενο Δεκέμβριο στο Μέγαρο Μουσικής, από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.
AΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.