Μας πήραν χαμπάρι!

Οι "κουτόφραγκοι" όχι μόνο μας πήραν χαμπάρι, αλλά και μας έμαθαν πληρέστερα από όσο γνωρίζουμε εμείς τους εαυτούς μας. Οχι, βέβαια, ότι δεν μας γνώριζαν και από παλαιότερα, αλλά τώρα, λόγω του γεγονότος ότι η Ελλάδα αποτελεί καθημερινά πρώτη είδηση στα Διεθνή ΜΜΕ, ξεσκάλισαν αναδρομικά τα πεπραγμένα μας και μόρφωσαν γνώμη για όλα.
Οποιος Ελληνας διαβάσει το άρθρο υπό τον τίτλο "Φεουδαρχικοί Δημοκράτες" στο τελευταίο τεύχος του γερμανικού περιοδικού "Σπίγκελ" και έχει μια σταγόνα εθνικής και δημοκρατικής τσίπας, θα κοκκινίσει για λογαριασμό όσων τον κυβέρνησαν από τη Μεταπολίτευση και ύστερα και -ειδικά- από το 1981 μέχρι σήμερα, αλλά και θα ντραπεί για τους κομματικούς στρατούς που ίδρυσαν οι πολιτικοί και δήωσαν τη χώρα, ιδιαίτερα για τον πράσινο κομματικό στρατό των δεκαετιών του ’80, του ’90 και των αρχών του 2000.

Ολες οι δυσπλασίες μας αναφέρονται στο άρθρο του "Σπίγκελ":
Οι ουρές που σχηματίζονται στα συσσίτια της Εκκλησίας, οι άνεργοι που καθημερινά αυξάνονται ραγδαία, οι καταγγελίες των ανέργων ότι "χωρίς μέσον κανείς δεν βρίσκει δουλειά στην Ελλάδα", οι πελατειακές σχέσεις και η πελατειακή οικονομία που δημιούργησαν οι Αρχηγοί των κομμάτων εξουσίας, η λογική και πρακτική της ήσσονος προσπάθειας, ο καταστροφικός ρόλος που διαδραμάτισαν οι τρεις οικογένειες (και οι παραφυάδες αυτών) που κυβέρνησαν εναλλάξ την Ελλάδα μετά τη χούντα, η «κοινωνική πολιτική» που άσκησε ο Ανδρέας Παπανδρέου με δανεικά ή με τα αποθεματικά των Ασφαλιστικών Ταμείων, τα σκάνδαλα με το υψηλό οικονομικό κόστος, τα οποία έμειναν, στο σύνολό τους, ατιμώρητα, η εγκατάλειψη της πολιτικής και η αντικατάστασή της με τη ρουσφετολογία, η συνειδητή διόγκωση ενός αντιπαραγωγικού και αναποτελεσματικού κράτους για λόγους ψηφοθηρίας, η εμμονή των πολιτικών φεουδαρχών στο να δαπανά η χώρα περισσότερα από όσα παράγει, η εγκατάλειψη του παραγωγικού ιστού, η απαξίωση των δημοσίων επιχειρήσεων και η παράδοσή τους στον "κυβερνητικό συνδικαλισμό"- είναι μερικές μόνο από τις διεισδυτικές τομές του άρθρου...
Εν συνεχεία, ο αρθρογράφος του "Σπίγκελ" υιοθετεί τις απόψεις δύο καθηγητών της οικονομίας: Του Ελληνα Γιάννη Βαρουφάκη και του Αμερικανού Κένεθ Ρόγκοφ. Ο πρώτος λέει ότι "η λιτότητα χωρίς ανάπτυξη, θυμίζει τη γάτα η οποία κυνηγά συνεχώς την ουρά της, χωρίς ποτέ και να την πιάνει".
Και ο δεύτερος, πρώην επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ, προειδοποιεί: "Αν η Ελλάδα συνεχίσει μόνο με το πρόγραμμα λιτότητας, θα εγκλωβιστεί ή σε μίνι ανάπτυξη ή σε ύφεση για όλο το δυνάμενο να προβλεφθεί μάλλον. Και, στο τέλος -παρ' όλα αυτά- θα χρεοκοπήσει!".
Πώς να μην ντραπεί ένα μετρίως σωστός Ελληνας πολίτης όταν διαβάζει όλα αυτά; Και όταν γνωρίζει ότι όλα αυτά είναι αλήθεια;
http://www.adesmeytos.gr/news.php?aid=42634

Σχόλια