Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2011

Β.Παπαγεωργόπουλος: Κάτω τα χέρια από τη ΔΕΘ!

Με αφορμή δημοσιεύματα που φέρουν το Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Μ.Καχριμάκη να επιβεβαιώνει την αναστολή της μετεγκατάστασης της ΔΕΘ στη Σίνδο ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Νομού Θεσσαλονίκης κ.Βασίλειος Παπαγεωργόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Οι παλινωδίες του ΠΑΣΟΚ για το μείζον αναπτυξιακό ζήτημα της μετεγκατάστασης της ΔΕΘ δεν έχουν προηγούμενο. Eνώ περιμέναμε την έναρξη των διαδικασιών μετεγκατάστασης και την ανάπλαση του υφιστάμενου χώρου σε μητροπολιτικό πάρκο με το διαγωνισμό που προκήρυξε πέρσι η διοίκηση της ΔΕΘ Α.Ε., καταλήξαμε στις εσωτερικές συγκρούσεις με αφορμή δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών που αμφισβητούσαν την αρχική κυβερνητική επιλογή μέχρι που τελικά την επαναβεβαίωσαν, προκειμένου να ικανοποιηθούν και οι απόψεις του τοπικού ΠΑΣΟΚ που συμφωνεί με τη μετεγκατάσταση στη Σίνδο. Η διοίκηση της ΔΕΘ Α.Ε., ωστόσο, «αποκεφαλίστηκε», αλλά το σημαντικότερο, δεν προχώρησε ούτε κατά μια λέξη το επιχειρησιακό σχέδιο μετεγκατάστασης της ΔΕΘ, ενώ και ο ίδιος ο εκθεσιακός φορέας μένει ακέφαλος εδώ και τρεις μήνες.
Κι επειδή πολύς λόγος γίνεται για την αξιοποίηση του υφιστάμενου «φιλέτου» στην καρδιά της πόλης, καταγγέλουμε την κυβέρνηση ότι μεταβίβασε και αυτό το δημόσιο και δημοτικό ακίνητο 180 στρεμμάτων στο Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου που ιδρύθηκε με το Μεσοπρόθεσμο και τα έσοδα από την όποια «αξιοποίησή» του δεν θα περιέλθουν στην τοπική κοινωνία και οικονομία αλλά θα αποδοθούν απευθείας στους δανειστές μας. Ευτυχώς η διοίκηση Παπαγεωργόπουλου δέσμευσε το συγκεκριμένο χώρο χαρακτηρίζοντάς τον πράσινο σε περίπτωση μετεγκατάστασης της ΔΕΘ ή όποιας άλλης χρήσης, διασφαλίζοντας την ποιότητα ζωής των Θεσσαλονικέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.