Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2011

Διακοπές στο σπίτι για έξι στους δέκα Ελληνες

Διακοπές στο σπίτι τους θα κάνουν φέτος έξι στους δέκα Ελληνες καθώς τα οικονομικά προβλήματα και το υψηλό κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων έχουν μετατρέψει σε... όνειρο θερινής νυχτός τις καλοκαιρινές διακοπές.
Σύμφωνα με την πρόεδρο της Ενωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος της ΓΣΕΕ Γιάννα Καραντινάκη, για να ταξιδέψει μια τετραμελής οικογένεια στην Κρήτη τα ναύλα κοστίζουν 600 ευρώ, ενώ αντίστοιχο είναι το ποσό που χρειάζεται για να ταξιδέψει κανείς και στις Κυκλάδες.


Η πρόεδρος της Ενωσης έκανε έκκληση στους Ελληνες ακτοπλόους να αντιμετωπίσουν το θέμα λίγο διαφορετικά για να μπορέσουν να μετακινηθούν οι ταξιδιώτες, αλλά η πρότασή της δεν εισακούσθηκε.
Την ίδια ώρα, βλέποντας το εισόδημα τους να συρρικνώνεται δραματικά, αλλά παράλληλα χωρίς να επιθυμούν να στερηθούν την ψυχική ηρεμία και την ανανέωση που προσφέρουν οι διακοπές, όλο και περισσότεροι Ελληνες στρέφονται χρονιά με τη χρονιά στην οικονομική λύση του κάμπινγκ. Με το αύριο να γίνεται ολοένα και πιο αβέβαιο και τον οικονομικό προϋπολογισμό ολοένα και πιο «σφιχτός» και αυστηρός σε πιθανές παρεκκλίσεις, οι παραθεριστές βρίσκουν ευκαιρία να... συσφίγξουν τις σχέσεις τους με την πλούσια ελληνική φύση.
Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς ειδών κατασκήνωσης, η πελατεία τους εμφανίζεται τον τελευταίο καιρό αυξημένη. Οι πελάτες εμφανίζονται ολοένα και πιο ενημερωμένοι για τα είδη που θέλουν να προμηθευτούν, ενώ γνωρίζουν πού θα πρέπει να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα και πού να φανούν πιο «σφιχτοί».
Πόσο μπορεί όμως να κοστίσει σε έναν υποψήφιο κατασκηνωτή ο εξοπλισμός πριν από την εξόρμηση στη φύση; Οι επιλογές ποικίλλουν και αφορούν κάθε βαλάντιο και κάθε πιθανή ανάγκη που θέλει να καλύψει κανείς. Οπως τονίζουν οι ειδικοί:
«Η τιμή του εξοπλισμού κυμαίνεται αννάλογα με τον αριθμό των ατόμων. Αν μιλάμε για ένα ζευγάρι, το κόστος πιθανόν να μην ξεπεράσει τα 150-160 ευρώ. Από την άλλη, αν ο εξοπλισμός προορίζεται να εξυπηρετήσει μια ολόκληρη οικογένεια, τότε το μέσο εκτιμώμενο κόστος προσδιορίζεται γύρω στα 300 ευρώ». Ιδιαίτερα φθηνές είναι και οι τιμές στα κάμπινγκ. Το κόστος είναι ανάλογο των υπηρεσιών που προσφέρουν. Οπως και να ’χει όμως, είναι προτιμότερη η οικονομική λύση του κάμπινγκ από το «μένω... σπίτι» καλοκαιριάτικα.

ΕΛΕΝΑ ΣΟΛΩΜΟΥ

http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=79&la=2&catid=1&artid=1391298

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.