Μεσοπρόθεσμος Σοσιαλισμός σημαίνει βαρβαρότητα…



Γράφει ο
Στέφανος Γκίκας
Οδυνηρή έκπληξη περίμενε τους Έλληνες πολίτες με την ανακοίνωση των λεπτομερειών του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και του Εφαρμοστικού Νόμου. Έμπειροι αναλυτές και νομικοί, κάνουν λόγο για ουσιαστικό ξεπούλημα της κινητής και ακίνητης περιουσίας της χώρας στους δανειστές της και απώλεια του εθνικού ελέγχου σε κρίσιμα θέματα που άπτονται της Εθνικής κυριαρχίας. Η χώρα μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, προσομοιάζεται πλέον με «προτεκτοράτο» ή «αποικία» άλλων εποχών.
Με το Μεσοπρόθεσμο όμως, έρχονται και τα σκληρότερα φορομπηχτικά μέτρα – «χαράτσια» από ιδρύσεως Ελληνικού Κράτους. Μέτρα που εξαθλιώνουν τους πολίτες, δυναμιτίζουν την κοινωνική συνοχή, καταστρέφουν τελείως την αγορά, και βυθίζουν τη χώρα σε μεγαλύτερη ύφεση.
Και το κυριότερο,  εξαναγκάζουν τους πολίτες να μετατραπούν σε οφειλέτες του κράτους, αφού οι περισσότεροι, έχοντας απωλέσει το 40% των εισοδημάτων τους μέσα σε δύο χρόνια, απλά δεν θα έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν άλλους φόρους.

Έτσι λοιπόν σε λιγότερο από ένα χρόνο, η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών και νοικοκυριών, θα χρωστά μεγάλα ποσά στην Εφορία, τα οποία θα πολλαπλασιάζονται μέρα με τη μέρα, θα έχουν υποθηκευτεί περιουσίες, θα έχει ποινικοποιηθεί σχεδόν όλη η χώρα, χωρίς όμως να έχουν αυξηθεί ούτε τα έσοδα του κράτους, ούτε να διαφαίνεται κάποια αναπτυξιακή προοπτική και φως στο «τούνελ» της ύφεσης.

Μεγάλη αναστάτωση έχουν προκαλέσει τα νέα μέτρα και στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και στους απόστρατους, οι οποίοι θίγονται αμέσως και εμμέσως.

Δυστυχώς, οι ιδιαιτερότητες του στρατιωτικού επαγγέλματος, δεν «μέτρησαν» για τον  πρ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος με τα μέτρα που προέκρινε, φέρνει πια στα όρια της φτώχειας εκατοντάδες χιλιάδες αποστράτους και γεμίζει οργή και αγανάκτηση τα εν ενεργεία στελέχη. Εκτός λοιπόν από τα γενικά «χαράτσια» για την ακίνητη και κινητή περιουσία κλπ, προχωρά σε βίαιη νέα περικοπή των μισθών και των συντάξεων, καθιερώνοντας νέα μηνιαία ειδική εισφορά αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας, υπερδιπλάσια (!)  εισφορά αλληλεγγύης συνταξιούχων,  ενώ εάν μετατραπούν τα Μετοχικά Ταμεία των Ε.Δ. σε Επικουρικά, – ενέργεια που θα προκαλέσει μαζικές αντιδράσεις - , θα επιβληθεί και η ειδική εισφορά συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης, πέραν των περικοπών στα μερίσματα.

Ανοιχτό παραμένει επίσης το ενδεχόμενο, η περιουσία των Μετοχικών Ταμείων να αξιοποιηθεί για την αποπληρωμή του χρέους της χώρας, μέσω του  Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ΑΕ, που τώρα ιδρύεται, με καταστροφικές συνέπειες για τα Μετοχικά Ταμεία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Όμως αυτό που έχει δημιουργήσει θύελλα αντιδράσεων, είναι αντισυνταγματικό και κατάφωρα άδικο, είναι η επιβολή σε  δεκάδες χιλιάδες αποστράτους που αποστρατεύτηκαν τη αιτήσει τους, και είναι κάτω των 60 ετών, ένα απίστευτο νέο μηνιαίο «χαράτσι» - εισφορά, της τάξεως του 6 – 10% της σύνταξής τους.

Ο διαχωρισμός αυτός που πολλοί τον χαρακτηρίζουν «ρατσιστικό», δεν μπορεί να δικαιολογηθεί στην περίπτωση των Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, γιατί πολλά στελέχη, οδηγούνται σε παραίτηση –αφού μάλιστα οι περισσότεροι έχουν συμπληρώσει 30 ή ακόμη και 35 χρόνια υπηρεσίας - είτε για λόγους υγείας, είτε για να αντιμετωπίσουν οξυμένα οικογενειακά προβλήματα, όπως αυτά που δημιουργούνται από τις συχνές μεταθέσεις και μετακινήσεις, που υποχρεώνει τον στρατιωτικό να διατηρεί δύο ή και τρία σπίτια και να «εξοντώνεται» οικονομικά. Κάτι που δεν αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση και έτσι «τιμωρεί» αδιακρίτως τόσες οικογένειες, αφήνοντας αναπάντητο ένα μεγάλο «γιατί?».

Οι Έλληνες πολίτες παρακολουθούν αμήχανα την έλευση του γιγαντιαίου «τσουνάμι» που έρχεται και δεν θα αφήσει τίποτε όρθιο. Η ανικανότητα αυτής της κυβέρνησης 21 μήνες τώρα, όχι μόνο δεν το απέτρεψε, αλλά δεν πήρε και τα κατάλληλα μέτρα «προστασίας του πληθυσμού». Δυστυχώς με την υπογραφή της κυβέρνησης, το «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» μετατράπηκε στο: «η Ελλάδα δεν θα ανήκει στους Έλληνες (αλλά στους δανειστές της)». Θα το επιτρέψουμε; Όχι βέβαια… 

-Ο κ. Στέφανος Γκίκας είναι Αρχιπλοίαρχος ΠΝ ε.α., Αναπληρωτής Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας Ν.Δ.
 

Σχόλια