Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2011

Δεν απέκλεισε απολύσεις ο Δημ. Ρέππας

Ανοιχτό το ενδεχόμενο απόλυσης υπαλλήλων σε περιπτώσεις κατάργησης οργανισμών ή παραχώρησης ΔΕΚΟ σε ιδιώτες, στις περιπτώσεις που αυτοί, όπως προβλέπει και ο εφαρμοστικός νόμος, δεν πετύχουν να μεταταγούν μέσω του ΑΣΕΠ σε άλλες θέσεις του Δημοσίου ή να απορροφηθούν κατά προτεραιότητα, ως συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου ή μερικής απασχόλησης, άφησε ο Δημήτρης Ρέππας.
Ειδικότερα για όσους βρίσκονται κοντά στη σύνταξη, υπάρχει και η δυνατότητα της εθελουσίας εξόδου.

Ο κ. Ρέππας αναφερόμενος στο ενιαίο μισθολόγιο, το οποίο θα κατατεθεί πιθανότατα τον επόμενο μήνα για ψήφιση στη Βουλή, είπε ότι θα προβλέπει τη σύνδεση μισθού με τη βαθμολογική εξέλιξη του υπαλλήλου, μετά απο αξιολόγηση και διευκρίνισε ότι τα ειδικά μισθολόγια, όπως αυτά των δικαστικών, των γιατρών του ΕΣΥ, των σωμάτων ασφαλείας και άλλων, δεν θα υπαχθούν στο ενιαίο μισθολόγιο.
Πάντως και για τα ειδικά μισθολόγια, θα υπάρξουν προσαρμογές ανάλογες με αυτές του ενιαίου μισθολογίου, ενώ το διοικητικό προσωπικό, όπως υπάλληλοι δικαστηρίων, που υπάγονται στο ειδικό μισθολόγιο των δικαστικών, θα υπαχθούν στο ενιαίο του Δημοσίου.
Μία απο τις βασικές αλλαγές, που προωθεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, είναι ότι οι υπάλληλοι δεν θα ανήκουν οργανικά σε ένα υπουργείο, αλλά θα έχουν μόνο την ιδιότητα του κρατικού υπαλλήλου, έτσι ώστε να είναι εύκολες οι μετακινήσεις μεταξύ υπηρεσιών που έχουν ανάγκες.
http://www.megatv.com/megagegonota/summary.asp?catid=17533&subid=2&pubid=27518153

2 σχόλια:

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.