Η Υπουργός κατέθεσε το Νομοσχέδιο στον Παπαχελά και όχι στους Πρυτάνεις

Χτες το βράδυ δόθηκε στη δημοσιότητα το νέο Νομοσχέδιο για την Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Μάλιστα η Υπουργός προτίμησε την εκπομπή του Παπαχελά και όχι την Σύνοδο των Πρυτάνεων και τους φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας για να παρουσιάσει το Νόμο που ανατρέπει τα πάντα στα ΑΕΙ. Υποστήριξε φυσικά ότι  έχει  προηγηθεί  συζήτηση  και διαβούλευση επί  του  νόμου,  ενώ  γνωρίζει  ότι  κάτι  τέτοιο  δεν  ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Αντίθετα, όλη η ακαδημαϊκή κοινότητα, από τη Σύνοδος των Πρυτάνεων μέχρι τους πρωτοετείς φοιτητές των Ιδρυμάτων, ουδέποτε πρότεινε ή δέχτηκε αυτά τα μέτρα. Το προτεινόμενο Νομοσχέδιο που κατέθεσε η Υπουργός Παιδείας κ. Α. Διαμαντοπούλου
στερείται οράματος, καταλύει την αυτοτέλεια των ΑΕΙ, εκπέμπει «μίσος» για το Δημόσιο Πανεπιστήμιο. Οδηγεί ουσιαστικά σε ένα χειρότερο Πανεπιστήμιο ή ακόμη χειρότερα στην εξαφάνιση του Πανεπιστημίου που μετατρέπεται σε «επιχείρηση επαγγελματικής κατάρτισης». Αξιοσημείωτο είναι ότι στην εκπομπή του Παπαχελά η κ. Διαμαντοπούλου εμφάνισε και τα «δεκανίκια» της. Πρόκειται για τον κ. Σταυρακάκη (Προεδρος ΠΟΣΔΕΠ προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ) και τον Πρύτανη της ΑΣΟΕΕ ο οποίος συνταξιοδοτείται σε 2 μήνες! Ευτυχώς που ο Παπαχελάς κάλεσε και τον Πρύτανη του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμίου Θεσσαλονίκης και ακούστηκε και η άποψη της Πανεπιστημιακής κοινότητας.
  
Π.Γ

Σχόλια

  1. ΜΑ ΚΑΛΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ . ΚΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΟΥ ΑΣ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΟ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ ΚΙ ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΕΡΕΥΝΑ. ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΑΣ , ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.