Αρχίζει να αναγνωρίζεται και διεθνώς το δίκαιο των θέσεών μας

Σημεία συνέντευξη του Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ,
Βουλευτή Λαρίσης κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου
στο Ραδιοφωνικό Σταθμό ΣΚΑΙ
Δημοσιογράφοι: Λυριτζής – Οικονόμου

Αθήνα, 7 Ιουλίου 2011

Αρχίζει να αναγνωρίζεται και διεθνώς το δίκαιο των θέσεών μας
«Αργά αλλά σταθερά όλο και περισσότεροι αναγνωρίζουν το δίκιο των θέσεων του Αντώνη Σαμαρά και της ΝΔ. Θυμίζω την ετήσια έκθεση του ΟΗΕ με ονομαστικές αναφορές στην Ελλάδα και την αδιέξοδη πολιτική που ακολουθείται -καθώς είναι λάθος η επιβολή φόρων σε μια οικονομία που είναι σε βαθιά ύφεση- τα δημοσιεύματα στη Guardian και τώρα το δημοσίευμα στη Wall Street Journal. Νομίζω ότι αρχίζει να ακούγεται ο ρεαλιστικός λόγος, η διαφορετική πρόταση που παρουσιάζει η ΝΔ για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Ένα χρόνο μετά το Μνημόνιο φαίνεται πια σε κάθε νηφάλιο αναλυτή ότι η πολιτική αυτή είναι αδιέξοδη. Ο δρόμος αυτός δεν βγαίνει, το λένε πια αυτό εντός και εκτός Ελλάδας.»
Επιβάλλονται φόροι αλλά… δεν εισπράττονται

«Το βασικό πρόβλημα είναι η λάθος συνταγή και η αναποτελεσματικότητα, η ανεπάρκεια της κυβέρνησης. Στην έκθεση του ο Επιθεωρητής της Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιτζής μιλά για απίστευτα φαινόμενα κακοδιοίκησης και διαφθοράς, που βεβαίως δεν είναι καινούργια στην Ελλάδα. Το ζήτημα είναι τι βήματα έχουν γίνει στα δύο χρόνια που κυβερνά αυτή η κυβέρνηση; Επιβάλλονται φόροι και δεν μπορούν να εισπραχθούν. Οι περισσότερες εφορίες δεν έχουν κάνει ελέγχους για το 2009. Η Β΄ ΔΟΥ Λάρισας έχει 91,5% ανείσπρακτους φόρους! Αν λοιπόν στη Λάρισα, που είναι εκλογική περιφέρεια του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, του κ. Σαχινίδη, έχουμε σε τέτοιο μέγεθος ανείσπρακτους φόρους, φανταστείτε τι γίνεται σε όλη τη χώρα.»

Συνεχείς οι κυβερνητικές «λαθροχειρίες»
«Η κυβέρνηση κακοποιεί τις έννοιες που η ΝΔ θέτει στο δημόσιο διάλογο. Δείτε τι κάνει με την εργασιακή εφεδρεία. Η εργασιακή εφεδρεία, όπως παρουσιάστηκε από τη ΝΔ είναι μια ολοκληρωμένη πρόταση που στοιχίζει λιγότερο από τις απολύσεις. Η κυβέρνηση μιλά για εργασιακή εφεδρεία στο Μεσοπρόθεσμο αλλά στην τέταρτη επικαιροποίηση του Μνημονίου έχουμε τα αποκαλυπτήρια της πολιτικής της, καθώς γίνεται σαφής λόγος για απολύσεις μετά τον ένα χρόνο της εφεδρείας. Και οι λαθροχειρίες ακολουθούν η μια την άλλη. Είχαμε τη λαθροχειρία του κ. Βενιζέλου στο Μεσοπρόθεσμο με τις απολύσεις, τώρα διαβάζουμε στην τέταρτη επικαιροποίηση του Μνημονίου ότι θα έχουμε μείωση της κατώτατης σύνταξης του ΟΓΑ των 360 ευρώ, αλλά και των κατώτερων συντάξεων άλλων ταμείων. Έλεος, για όνομα του Θεού! Που θα πάει αυτό το πράγμα;»




Σχόλια