Με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών στους κινδύνους που «εγκυμονεί» η χρήση και περιήγηση στο διαδίκτυο, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διοργάνωσαν ημερίδες και εξέδωσαν ηλεκτρονικό και έντυπο υλικό. Αφορμή στάθηκε το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι Έλληνες μπαίνουν πλέον στο διαδίκτυο, με τους πιο έμπειρους να είναι υποψιασμένοι για τη «σκοτεινή πλευρά του», όμως οι περισσότεροι δεν έχουν ιδέα, καθώς το ηλεκτρονικό έγκλημα έχει μπει για τα καλά στη ζωή των πολιτών και αυξάνεται ραγδαία.
Στο ενημερωτικό υλικό, που έχει εκδώσει το υπουργείο, επισημαίνεται ότι το διαδίκτυο είναι ένα χρήσιμο εργαλείο, αρκεί οι χρήστες του να το χρησιμοποιούν με ασφάλεια, καθώς μπορεί να μετατραπεί σε «παγίδα», τόσο για τους ενήλικες, όσο και κυρίως για τα παιδιά.
Όπως σημειώνεται, το διαδίκτυο δίνει σε πραγματικό χρόνο πρόσβαση σε πληροφορία, γνώση, αλλά και ψυχαγωγία. Κάθε χρήστης πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι ο παγκόσμιος ιστός δεν διαφέρει σε τίποτα από την κοινωνία και ότι οι πληροφορίες, που παρουσιάζονται στο διαδίκτυο, δεν είναι πάντα έγκυρες.
Σχετικά με την ασφάλεια των «surfers» επισημαίνεται ότι οι χρήστες θα πρέπει να εγκαταστήσουν πρόσθετο λογισμικό ασφάλειας και προγράμματα - «τείχη ασφαλείας»- που να ελέγχουν εισερχόμενες και εξερχόμενες πληροφορίες από τον υπολογιστή και να προλαβαίνουν τη διάδοση ιών και ανεπιθύμητων εφαρμογών.
ΑΠΕ
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.