Σάββατο, 9 Ιουλίου 2011

Πράσινη όαση στα μπαλκόνια της πόλης


   Ο καθένας μπορεί να απολαύσει μία ανάσα δροσιάς μέσα στην πόλη, μετατρέποντας το μπαλκόνι του, μικρό ή μεγάλο, σε έναν «πράσινο παράδεισο».
    Με κατάλληλες πρώτες ύλες, μικρές παρεμβάσεις και μικρό κόστος, το μπαλκόνι του διαμερίσματος μπορεί να μετατραπεί σε έναν κήπο που μπορεί να χαρίσει στιγμές χαλάρωσης και ευχαρίστησης τα απογεύματα και τα βράδια του καλοκαιριού.

    Ο σύμβουλος σχεδιασμού χώρων και κατασκευών, Γιώργος Σιδέρης, μιλάει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και εξηγεί πώς μπορούν να γίνουν αυτές οι αλλαγές χρησιμοποιώντας ειδική ξυλεία για τις κατασκευές, γλάστρες, φυτά, χώμα, φαναράκια, διάφορα διακοσμητικά και τα σύνεργα του μαραγκού, ώστε να αλλάξει η μορφή του μπαλκονιού.

    Παράλληλα, δίνει συμβουλές για την προστασία του ιδιωτικού βίου από τα αδιάκριτα βλέμματα, δημιουργώντας περιμετρικά του μπαλκονιού έναν πράσινο φράχτη από ανθεκτικά φυτά ή κλείνοντας τα ανοίγματα με κομψά διαχωριστικά, μέχρι τέντες, παραλλαγής σαν κουρτίνα.

AΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.