Θα εφαρμόσουμε πιστά το μεσοπρόθεσμο..Σας παρακαλούμε ελάτε να επενδύσετε

Το κάναμε το μάθημα μας...είμαστε καλοί μαθητές..

Πόσο πιο κάτω θα πέσουμε..Δεν υπάρχει περηφάνια και αξιοπρέπεια ;;

Τη διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα θα εφαρμόσει το μεσοπρόθεσμο μέχρι κεραίας έδωσαν στο Βερολίνο οι υπουργοί Οικονομικών και Εξωτερικών. Ζήτησαν να έρθουν γερμανοί επειχειρηματίες και να επενδύσουν

Το σαφές μήνυμα ότι η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα και έχει μπει ανεπιστρεπτί στην μετά μεσοπρόθεσμο εποχή έδωσαν χθες στο Βερολίνο οι υπ. Εξωτερικών και Οικονομικών Λαμπρινίδης και Βενιζέλος σε μια συντονισμένη «επίθεση» επικοινωνιακής πολιτικής. Οι δύο υπουργοί έκαναν έκκληση προς το βιομηχανικό κατεστημένο να κάνει επενδύσεις στην Ελλάδα.
Τόσο στην ομιλία του κ. Λαμπρινίδη στην Γερμανική Εταιρεία Εξωτερικής Πολιτικής, που συγκεντρώνει την αφρόκρεμα της πολιτικής διανόησης και της διπλωματίας όσο και κατά την συνάντηση που είχε ο κ. Βενιζέλος με επενδυτές, στην έδρα του Συνδέσμου Γερμανών Βιομηχάνων, πριν τη συνάντηση με το γερμανό ομόλογό του, έγινε σαφές ότι η Ελλάδα θα υλοποιήσει τις υποσχέσεις της και θα εφαρμόσει το Μεσοπρόθεσμο μέχρι την τελευταία του τελεία. Αυτή τη διαβεβαίωση περίμεναν διακαώς οι Γερμανοί και από τα χείλη των δύο υπουργών, δεδομένου ότι το προηγούμενο διάστημα το Βερολίνο έδειξε να δυσφορεί αλλά και να απογοητεύεται από τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση προηγούμενων εξαγγελιών.

Γερμανικοί έπαινοι 

Newly appointed Greek Finance Minister Evangelos Venizelos, right, and his outgoing colleague George Papaconstantinou, partially visible in back, deliver their statements during the handover ceremony at the Finance Ministry in Athens, Friday, June 17, 2011. Venizelos said is ready to carry Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος στη έδρα του Ομοσπονδιακού Συνδέσμου Γερμανών Βιομηχάνων (BDI)συνάντησε 5 θεσμικούς επενδυτές και τους ενημέρωσε για τις ευκαιρίες να επενδύσουν στην Ελλάδα. Η συνάντηση ήταν άτυπη και εμπιστευτική και δεν ακολούθησε καμιά ανακοίνωση τύπου για το περιεχόμενο των συζητήσεων. Από κύκλους του Συνδέσμου πάντως έγινε γνωστό ότι ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε αναλυτικά τους συνομιλητές του για το πρόγραμμα προσαρμογής αλλά και πώς σκοπεύει η ελληνική πλευρά να προσελκύσει επενδυτές. Από γερμανικής πλευράς αναφέρεται ότι οι Γερμανοί φέρεται να έδειξαν ενδιαφέρον για κάποιες ΔΕΚΟ, που προτίθεται η ελληνική πλευρά να πουλήσει και γενικότερα εξέφρασαν την βούλησή τους να βοηθήσουν την Ελλάδα στον δρόμο των ιδιωτικοποιήσεων. Στην συνάντηση του κ. Βενιζέλου με τον γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που έγινε στο πλαίσιο δείπνου σε εστιατόριο του Βερολίνου, ο κ. Σόιμπλε – σύμφωνα με την ανακοίνωση τύπου - επαίνεσε την ελληνική κυβέρνηση για τα τελευταία μέτρα λιτότητας που πήρε και χαιρέτισε την έγκριση του μεσοπρόθεσμου. Και οι δύο υπουργοί συμφώνησαν ότι τώρα τα νέα μέτρα θα πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα για να μπορέσει η Ελλάδα να ξαναμπεί στην τροχιά εξυγίανσης των δημοσιονομικών της.

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15217132,00.html

 

Σχόλια

  1. Ο Βούδας της θεσσαλινίκης θα το εφαρμόσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προς κυβέρνηση ΓΑΠ . Αν δεν ακυρωθεί το βουλευτικό άσυλο, τιμωρηθούν όλοι που συμμετείχαν σε σκάνδαλα, δεν μαζέψετε τα κλεμμένα. Σας βλέπω να σας περνούν και να σας σηκώνουν ούτε το ΝΑΤΟ ούτε το Ισραήλ δεν θα σας σώσει. Και αφήστε το ξεπούλημα της χώρας για ψίχουλα. Μαζέψτε τα άλλα τα 600 στην Ελβετία που βγάλαν τα λαμογια όλα. Και από όλους τους φοροφυγάδες.Ανίκανοι μονοι σας δεν μπορείτε να τα αξιοποιήσετε?? Ας μας δώσουν η Γερμανοί αυτά που μας οφείλουν και μετά θα μπορείτε. Αλλά θέλετε???? Εισπράξετε τα κλεμμένα από μίζες και από τους φόρους από τους αριστοκράτες. Αλλά και αυτό μάλλον δεν το θέλετε. Άραγε δίκαιο έχει ο λαός που σας αποκαλεί προδότες!!! Διαφάνεια ζητάμε επιτέλους. Αλλά που εσείς σοσιαλιστές. Πλουτηστες είστε. Από έναν αγανακτισμένο ακομμάτιστο έντιμο πολίτη αι σιχτιρ!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.