Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2011

Σε παλάτια σε τσαντήρια ...

"Άλλο η ειρηνική διαδήλωση και άλλο τα τσαντίρια που έχουν στηθεί στο Σύνταγμα και σήμερα πεθαίνει μία πόλη", είπε χαρακτηριστικά χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Μ. Παπαϊωάννου.
Εμείς αφιερώνουμε στον κ. Παπαϊωάννου το τραγούδι της Σωτηρίας Μπέλλου, "Σε παλάτια σε τσαντήρια" που έγραψε το 1953 ο Βασίλης Τσιτσάνης.Τα βάσανα μες τη ζωή, θα τα περάσουμε μαζί,
μαζί στις πίκρες, στις χαρές, μαζί και στις αναποδιές.
Θα τη βγά-, θα τη βγάλουμε αντάμα,
πότε γέλιο, πότε γέλιο, πότε κλάμα!
Θα μανουβράρουμε μαζί, την ακατάστατη ζωή,
μια σφαίρα είναι ο ντουνιάς και θα γυρίσει και για μας.
Σε παλά-, σε παλάτια, σε τσαντίρια,
θα τα πιούμε, θα τα πιούμε τα ποτήρια.
Θα ξημερώσει και για μας, μην είσαι άπιστος Θωμάς,
τα μονοπάτια τα παλιά θα τα περάσουμ' αγκαλιά.
Σε παλά-, σε παλάτια, σε τσαντίρια,
θα τα πιούμε, θα τα πιούμε τα ποτήρια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.