Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2011

Γ.Α.Π «Οι εικόνες της χώρας, που είδε προσφάτως ο κόσμος, δεν είναι η αληθινή Ελλάδα, αλλά οι σοβαροί λόγοι για όσα συνέβησαν εντοπίζονται στο ευρέως διαδεδομένο στην ελληνική νεολαία αίσθημα έλλειψης προοπτικής, στην αδικία, την κοινωνική ανισότητα και την υψηλή ανεργία.

Αυτό είχε δηλώσει στις 15/12/2008 ο Γ.Α.Π
Γιώργος στην «Φρ. Αλγκεμάινε»: Και αυταρχισμός και θύματα στην ΕΛ.ΑΣ.
 
Σε εκτενή συνέντευξη στη χθεσινή γερμανική «Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε» ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γ. Παπανδρέου μιλά για την πολιτική κατάσταση της Ελλάδας, επιδοτήσεις της Ε.Ε., χαμένες εκλογικές ευκαιρείες, συγκρίνει επιτεύγματα ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., και φυσικά σχολιάζει τα πρόσφατα επεισόδια.
«Οι εικόνες της χώρας, που είδε προσφάτως ο κόσμος...
δεν είναι η αληθινή Ελλάδα», λέει ο Γ. Παπανδρέου, «αλλά οι σοβαροί λόγοι για όσα συνέβησαν εντοπίζονται στο ευρέως διαδεδομένο στην ελληνική νεολαία αίσθημα έλλειψης προοπτικής, στην αδικία, την κοινωνική ανισότητα και την υψηλή ανεργία. Σ'αυτά έρχεται να προστεθεί μία πελατειακή, παλιομοδίτικη πολιτική. Αυτό το φαινόμενο ήταν διαδεδομένο και στις δεκαετίες '60 και '70 κι εμείς ψηφίσαμε για την αντιμετώπισή του νόμους, που σήμερα παρακάμπτονται».

Σε ερώτημα για «προστατευτική» στάση του κράτους απέναντι στα άτομα που προκάλεσαν τους εμπρησμούς ο κ. Παπανδρέου απαντά, μεταξύ άλλων, πως «το κράτος πρέπει να προστατεύει τους πολίτες και τις περιουσίες τους και μπορεί να το κάνει χωρίς την επιθετική παρουσία της Αστυνομίας. Ομως, το σημαντικότερο δεν είναι ο ρόλος της Αστυνομίας, αλλά πώς αναπτύχθηκε πρόσφορο έδαφος για την εκδήλωση βιαιοτήτων». Πιστεύει ότι «στους κόλπους της Αστυνομίας υπάρχουν δείγματα αυταρχικής συμπεριφοράς», αλλά θεωρεί τους νεαρούς υπαλλήλους του Σώματος «θύματα» και γι'αυτό «η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να επαναφέρει την Αστυνομία στο κέντρο της κοινωνίας».

Και τα Εξάρχεια; «Πράγματι, πρόκειται για ένα κράτος εν κράτει, αλλά αυτό προέκυψε απ' την πλάνη ότι οι κοινωνικές εντάσεις αποκλιμακώνονται με εντονότερη αστυνομική παρουσία, ωστόσο αυτή η αντιμετώπιση προκαλεί βία».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 16/12/2008


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.