Τρίτη, 5 Ιουλίου 2011

Με Έλληνες bloggers, πότε θα συναντηθεί ο πρωθυπουργός;;

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Πρωθυπουργός με τους bloggers και ακτιβιστές Tarek Amr και Amira Yahyaoui, από την Αίγυπτο και την Τυνησία αντίστοιχα, στο πλαίσιο του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.
Και οι δυο συμμετείχαν ενεργά στο κίνημα που ονομάστηκε Αραβική Άνοιξη. Κατά την διάρκεια της συνάντησής τους είχαν τον παρακάτω διάλογο:

Γ.Α. Παπανδρέου: Ευχαριστώ πάρα πολύ που ήρθατε στην Ελλάδα, στο Συμβούλιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Παρακολούθησα τον αγώνα που δώσατε και χαίρομαι ιδιαίτερα που στην Αίγυπτο και την Τυνησία γίνονται σημαντικές αλλαγές προς την κατεύθυνση της εδραίωσης των δημοκρατικών θεσμών και με την συμβολή την δική σας.
Amira Yahyaoui: Εμείς θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε που μας δώσατε την ευκαιρία να εκφράσουμε τους προβληματισμούς μας στο Συμβούλιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Όταν έλαβα αυτή την πρόσκληση νόμιζα ότι θα με έβαζαν να μιλήσω σε κάποιο παράλληλο πάνελ και ούτε μία στιγμή δεν διανοήθηκα ότι θα μπορούσα να παρουσιάσω τις απόψεις μου στην ολομέλεια. Είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για εμάς ότι άνθρωποι που παίζουν καθοριστικό ρόλο στη λήψη αποφάσεων σε παγκόσμιο επίπεδο μπόρεσαν να ακούσουν και τη δική μας σκοπιά σε ότι αφορά τις εξελίξεις στην Αίγυπτο και την Τυνησία.
Τarek Amr: Θα ήθελα με την σειρά μου να σας ευχαριστήσω και να τονίσω πόσο σημαντικό ήταν για μένα που βρέθηκα σε αυτό το φόρουμ. Οι νέοι bloggers που συνεχίζουμε να παλεύουμε για περισσότερη δημοκρατία και μία ανοιχτή κοινωνία στην Αίγυπτο και την Τυνησία χρειαζόμαστε την στήριξή σας για να δημιουργήσουμε δίκτυα αλληλεγγύης και επικοινωνίας.

4 σχόλια:

 1. Να συναντηθεί με Έλληνες μπλόγκερς;
  Μην του βάζετε τέτοιες ιδέες. Θα ενεργοποιηθούν τα ΠΑΣΟΚόσκυλα τα αποσπασμένα στο διαδίκτυο, θα οργανώσουν καμιά στημένη-γλοιώδη συνάντηση με άφθονη προπαγάνδα και θα ξεράσουμε πάλι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πρώτος καλεσμένος θα είναι ο αρίστος o επίσημος λασπολόγος του ΠΑΣΟΚ, δεύτερος ο αριστείδης που εριξε την ιδέα, περιμένουμε επιθυμίες για τον τρίτο, τέταρτο, κοκ.
  ΥΓ Θα κρατηθεί αυστηρή προτεραιότητα σύμφωνα με το χρόνο εκδήλωσης επιθυμίας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. @ Ανώνυμο 10:41
  http://www.youtube.com/watch?v=FRgQXtYWHhY

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Α θέλεις η συναντηση να γίνει σε ελικόπτερο.
  Πολύ ευχαρίστως, αλλά οι υπόλοιποι βιαστείτε για δήλωση συμμετοχής, καθώς οι θέσεις περιορίστηκαν σημαντικά.
  ΥΓ Δεν φταίω εγώ, ο αρίστος το θέλει και όταν το θέλει ο αγαπητός αρίστος εμείς πάντα τον ικανοποιούμε, μην τον χάσουμε κι' όλας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.