Σάββατο, 9 Ιουλίου 2011

Για καθυστέρηση με δυσάρεστες συνέπειες, κατηγόρησε κυβέρνηση και Eurogroup, o Lorenzo Smaghi

"Adjusting to the Crisis: Policy Choices and Politics in Europe" είναι το θέμα του 8ου Ευρωπαϊκού Σεμιναρίου που διοργανώνει από τις 7-10 Ιουλίου 2011 στο νησί του Πόρου, το ΕΛΙΑΜΕΠ με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Φέτος θα δοθεί έμφαση στις ευρύτερες συνέπειες της οικονομικής κρίσης και τις διαφορετικές πολιτικές επιλογές με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωπες τόσο τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης χωριστά, όσο και η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση στο σύνολό της.
Στο σεμινάριο συμμετέχουν πάνω από 40 κορυφαίοι πανεπιστημιακοί και διαμορφωτές πολιτικής.
Επίσημος Ομιλητής θα είναι ο κ. Lorenzo Bini Smaghi, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. 
Διαβάστε τι δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Lorenzo Bini Smaghi, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

"Δεύτερον, όσο περισσότερο μια απόφαση καθυστερεί, τόσο πιο δυσάρεστη γίνεται τελικά, καθώς οι δράσεις που απαιτούνται για να ηρεμήσουν οι αγορές και να αποκατασταθεί η σταθερότητα, πρέπει να είναι ακόμη ισχυρότερες. Αυτό ισχύει όχι μόνο για τα μέτρα που είναι αναγκαία για τη διόρθωση των δημοσιονομικών ανισορροπιών, αλλά και με το μέγεθος του χρηματοδοτικού πακέτου που απαιτείται για την υποστήριξη της χώρας που δεν έχει πλέον πρόσβαση στην αγορά.
Ένα παράδειγμα: Αν η Ελλάδα, και το Eurogroup, δεν περίμεναν μέχρι το Μάιο του 2010 για να αντιμετωπίσουν την κρίση, αλλά είχαν ενεργήσει μερικούς μήνες νωρίτερα, η δημοσιονομική προσαρμογή θα ήταν ενδεχομένως πιο ήπια, η πρόσβαση στην αγορά δεν θα ήταν τόσο διαταραγμένη και το μέγεθος της οικονομικής υποστήριξης από τις άλλες χώρες θα ήταν μικρότερο. "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.