ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΤΕΕ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ- ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Αναβαθμίζεται το Ειδικό Σχολείο Γαλανόβρυσης και ασκούνται για πρώτη φορά επίσημα πιέσεις, για την ίδρυση ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής στην Ελασσόνα, μετά από συντονισμένες ενέργειες και επαφές του Περιφερειακού Συμβούλου Θεσσαλίας κ.Αθανάσιου Παιδή και του διευθυντή του σχολείου κ Χουλιαρου Δημήτρη με αρμόδιους φορείς και την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, κ. Πράντζου καθώς και την προϊσταμένη συμβούλων κ. Παπαδοπούλου Μαρία.


Στην πολύ εποικοδομητική συνάντηση διαπιστώθηκε, ότι το Ειδικό Σχολείο Γαλανόβρυσης έχει όλα τα κριτήρια, ώστε να γίνει 4θέσιο και οι μαθητές να λαμβάνουν πληρέστερη εκπαίδευση, ενώ συζητήθηκε και η δυνατότητα αξιοποίησης του προγράμματος διδασκαλίας κατ’ οίκον.
Προωθώντας την προοπτική ίδρυσης ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής στην Ελασσόνα, ο κ.Παιδής ανέφερε μεταξύ άλλων, την τεράστια επιβάρυνση σε χρόνο και οικονομικό κόστος για τους γονείς των μαθητών, οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να μεταφέρουν καθημερινά τα παιδιά τους στη Λάρισα.

Επιπρόσθετα, η ταλαιπωρία αυτή επιβαρύνει σημαντικά και το ίδιο το εκπαιδευτικό έργο, καθώς οι «χαμένες» ώρες και η ταλαιπωρία της μετακίνησης επιδρούν αρνητικά στις ικανότητες μάθησης των παιδιών.


Αφού άκουσε επιχειρήματα του κ.Παιδή και του κ. Χουλιάρου , η κ.Πράντζου εξέφρασε την πλήρη συμφωνία της και ανέφερε, ότι έχει εισηγηθεί θετικά στο Υπουργείο Παιδείας για την ίδρυση του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής στην Ελασσόνα. Παράλληλα ξεκινά εκστρατεία ενημέρωσης για το Ειδικό Σχολείο Γαλανόβρυσης, καθώς στις μικρές κοινωνίες το θέμα της Ειδικής Αγωγής παραμένει «ταμπού», με τεράστιες αρνητικές συνέπειες για τα παιδιά, τις οικογένειές τους .

«Είναι απαραίτητη η ίδρυση ΤΕΕ ειδικής αγωγής καθώς το όλοι πρέπει να έχουν να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες τόσο όσον αφορά την μάθηση αλλά όσο αφορά και την ομαλή ένταξη στο κοινωνικό σύνολο. 
Όλοι μαζί πρέπει να προσπαθήσουμε να δώσουμε χαρά σε όλους αυτούς τους συμπολίτες μας, που καθημερινά μέσα από την προσπάθειά τους, μας διδάσκουν τη δύναμη της θέλησης, την αξιοπρέπεια, την αγάπη για όλους και την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Παιδής.

Σχόλια