Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου 2010

Η σημερινή επιτυχία της Αντιτρομοκρατικής, σκεπάζει τα "τρομοκρατικά" νέα μέτρα της κυβέρνησης!

Η σημερινή επιτυχία της Αντιτρομοκρατικής, σκεπάζει τα "τρομοκρατικά" νέα μέτρα της κυβέρνησης!


Eντυπωσιακό το χτύπημα της αντιτρομοκρατικής, εντυπωσιακό όμως και το timing που γίνεται αυτό. Έτσι λοιπόν και ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένονται τα «τρομοκρατικά» κτυπήματα της κυβέρνησης προς τους Έλληνες πολίτες, την ίδια χρονική στιγμή η Αντιτρομοκρατική ανακαλύπτει μεγάλη ποσότητα οπλισμού σε υπόγειο γκαράζ σπιτιού στην οδό Καισαρείας στη Νέα Σμύρνη. Είναι τυχαίο…. Ίσως!! Βέβαια εμεις περιμέναμε να βγεί το δευτερο μέρος της τσόντας της Αλεξανδράτου αλλά και τέτοιες επιτυχίες της αντιτρομοκρατικής δεν τη "χαλάνε" τη κυβέρνηση.....

Ενημέρωση για εξωτερικές ειδήσεις: Καλά κρασιά...


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
 ΣΤΙΣ 17:30Έτοιμος για βοήθεια προς το Ισραήλ ο Ερντογάν

http://2.bp.blogspot.com/_EWSCynPo_9Q/TPk9p2v31TI/AAAAAAAAC9Q/fEbGD2325Gs/s1600/kathimerini.gr%2B-%2B%25CE%2588%25CF%2584%25CE%25BF%25CE%25B9%25CE%25BC%25CE%25BF%25CF%2582%2B%25CE%25B3%25CE%25B9%25CE%25B1%2B%25CE%25B2%25CE%25BF%25CE%25AE%25CE%25B8%25CE%25B5%25CE%25B9%25CE%25B1%2B%25CF%2580%25CF%2581%25CE%25BF%25CF%2582%2B%25CF%2584%25CE%25BF%2B%25CE%2599%25CF%2583%25CF%2581%25CE%25B1%25CE%25AE%25CE%25BB%2B%25CE%25BF%2B%25CE%2595%25CF%2581%25CE%25BD%25CF%2584%25CE%25BF%25CE%25B3%25CE%25AC%25CE%25BD_1291394069112.jpeg


Ο Νετανιάχου ευχαριστεί τον Ερντογάν για τα αεροπλάνα πυρόσβεσης:

«Earlier Friday, Netanyahu thanked his Turkish counterpart Recep Tayyip Erdogan for sending airplanes to help battle the Carmel brush-fire which had already claimed more than 40 lives. »


Οι «βροντές» καταναλωτικών καταγγελιών είναι το πολιτικό οχυρό τους καθεστώτος

Το τεράστιο, εφιαλτικό πισωγύρισμα της ανθρωπότητας το είχε προβλέψει ο Λένιν από το 1916:

« Αν το προλεταριάτο της Ευρώπης γινόταν ανίσχυρο για καμιά εικοσαριά χρόνια, αν ο σημερινός πόλεμος τελείωνε με νίκες σαν τις ναπολεόντειες και με την υποδούλωση μιας σειράς βιώσιμων εθνικών κρατών, αν ο ευρωπαϊκός ιμπεριαλισμός (ο ιαπωνικός και ο αμερικάνικος κατά πρώτο λόγο) διατηρούνταν επίσης καμιά εικοσαριά χρόνια χωρίς να περάσει στο σοσιαλισμό, λογουχάρη ύστερα από ένα ιαπωνοαμερικανικό πόλεμο, τότε θα ήταν δυνατός ένας μεγάλος εθνικός πόλεμος στην Ευρώπη. Αυτό θα σήμαινε γύρισμα της Ευρώπης προς τα πίσω
για αρκετές δεκαετίες. Αυτό είναι απίθανο. Δεν είναι όμως αδύνατο, γιατί είναι....

Το παιχνίδι με τις συμβάσεις και τους μισθούς είναι στημένο

Τα παπαγαλάκια της ενημέρωσης και οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι των εκδοτών που θέλουν όσο τίποτε άλλο γι’ αυτούς και τα ταμεία τους (τράπεζες, βιομήχανους κ.λπ.) να μειωθούν οι μισθοί, παίζουν ξανά το ρόλο τους. Με περίεργες διαρροές και με ρεπορτάζ που κράζουν από μακριά ότι είναι συμφωνημένα, προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο ότι είναι καλό πράγμα οι επιχειρησιακές συμβάσεις κι ότι απαιτούνται θυσίες, επομένως και μειώσεις μισθών.
Βγαίνει λοιπόν δύο μέρες τώρα το Mega και κάνει πρώτο θέμα τις επιχειρησιακές συμβάσεις και το σχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση με τις ευλογίες της Τρόικας. Και δεν το κάνει θέμα θέλοντας να στηλιτεύσει την κατάλυση βασικών δικαιωμάτων στην εργασία, αλλά λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε συναίνεση από τους κοινωνικούς εταίρους. Με απλά λόγια να τα βρουν χωρίς πολλές φασαρίες διότι δεν αντέχει η κοινωνία ταραχές. Εν κρυπτώ δηλαδή συμφωνίες και μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.
Βγαίνουν Tα NEA με μεγάλο θέμα την … αντίσταση της κ. Κατσέλη και των κοινωνικών εταίρων κατά της τρόϊκας. Δήθεν έχουν κηρύξει …μίνι αντάρτικο επειδή μας πιέζει το ΔΝΤ να μην έχει λόγο το υπουργείο Εργασίας στο αν θα επεκταθούν οι συμβάσεις και σε μη μέλη συνδικαλιστικών οργανώσεων. Πρόκειται για μία πρόβλεψη που υπάρχει στο Μνημόνιο, την ψήφισαν στην κυβέρνηση και τώρα, δήθεν αποφάσισαν να πείσουν την τρόικα ότι δεν πρέπει να ισχύσει.

Η χαμένη τιμή της Ελληνικής Δημοκρατίας

Οφείλω να ομολογήσω ότι η βασική μου αντίθεση στο Μνημόνιο ήταν:
α) Για λόγους οικονομικούς. Πίστευα ότι η χώρα μπορούσε να ανταποκριθεί στην κρίση με ένα  συγκροτημένο πρόγραμμα περιορισμού των δαπανών και ενίσχυσης της ανάπτυξης. Δεύτερον γιατί έχοντας μια προηγούμενη εμπειρία από τα πεπραγμένα του ΔΝΤ στην Αργεντινή, θεωρούσα ότι αυτό ενδιαφέρεται περισσότερο για τη διασφάλιση των πιστωτών μιας χώρας, παρά για  τη σωτηρία της.
Μη υπάρχουσας της δυνατότητας υποτίμησης του νομίσματος, (λόγω ευρώ) που πάντα ήταν το πρώτο μέτρο που εισηγείτο το ΔΝΤ, η ελληνική οικονομία θα οδηγείτο σε έναν εσωτερικό αποπληθωρισμό με δραματική μείωση μισθών και εισοδημάτων και ανατροπή εργασιακών σχέσεων  (δήθεν στο όνομα της ανταγωνιστικότητας)  που νομοτελειακά θα επέφεραν έκρηξη της ανεργίας και περαιτέρω διαιώνιση του φαύλου κύκλου της ύφεσης. Αυτά δηλαδή που βιώνουμε σήμερα. Με άλλα λόγια, από οικονομικής πλευράς, η πολιτική του Μνημονίου ήταν μια καταστροφική συνταγή.
β) Για λόγους εθνικούς. Επειδή η χώρα μας έχει πολλά ανοιχτά μέτωπα με τους γείτονές της, οι οποίοι επωφθαλμιούν ζωτικά μας συμφέροντα, μια συμφωνία που θα έθετε τη χώρα υπό ξένη κηδεμονία, ουσιαστικά θα την καθιστούσε εύκολο στόχο πιέσεων για να προβεί σε επώδυνους συμβιβασμούς.
Θεωρούσα  το Μνημόνιο μια βραχυπρόθεσμη λύση μέχρις ότου οι δανειστές μας καταφέρουν να διαγράψουν από τα χαρτοφυλάκιά τους τα ελληνικά ομόλογα (με τις γνωστές μεθόδους). Παράλληλα δε, στο χρόνο αυτό θα έκλειναν τα εθνικά λεγόμενα θέματα (κυρίως Αιγαίο και Σκοπιανό) με συνοπτικές διαδικασίες.
Ο ελληνικός λαός, υπό ένα καθεστώς ψυχολογικής βίας,  την οποία θα ενίσχυε η συστηματική καταστροφολογία, (στην οποία συνδράμουν τα γνωστά διαπλεκόμενα μέσα) ουσιαστικά θα δεχόταν αδιαμαρτύρητα τα μέτρα με την ψευδαίσθηση ότι οι θυσίες θα πιάσουν τόπο και στο βάθος του τούνελ, «υπάρχει ελπίς».
Πού και πού, θα μας τόνωναν το ηθικό  με μερικές δηλώσεις για την επιτυχή έκβαση του προγράμματος  (τις ακούμε κάθε μέρα πια, ο κ. Παπανδρέου δεν προλαβαίνει να μαζεύει βραβεία), ενώ θα μας έδιναν  και μερικά ψίχουλα …επιτυχίας, όπως αυτή με την επιστροφή του Οικοτροφείου της Πριγκήπου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο (να δείτε πως θα εξαργυρώσει η Τουρκία την …υποχώρηση αυτή) για να μην απογοητευόμαστε εντελώς.
Στη συνέχεια, σε ένα εύρος διετίας, η χώρα θα οδηγείτο είτε σε πλήρη, είτε σε ελεγχόμενη χρεωκοπία.
Εν συντομία,  αυτοί ήσαν οι λόγοι της αντίθεσής μου.
Υπάρχει, τίποτα χειρότερο; Θα μπορούσε να ρωτήσει κάποιος καλοπροαίρετος. Δυστυχώς υπάρχει.
Εντελώς τυχαία, έπεσε χθες στα χέρια μου μια Μελέτη του Καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, κ. Κώστα Χρυσόγονου με τίτλο «Η χαμένη τιμή της Ελληνικής Δημοκρατίας».
Λυπούμαι, αλλά εδώ έχουμε κατάλυση της Συνταγματικής  τάξης της χώρας.
Η σύμβαση του Μνημονίου πέραν του ότι έρχεται σε ευθεία αντίθεση με βασικά άρθρα του Συντάγματος, ουσιαστικά  καταλύει «την κυρίαρχη κρατική υπόσταση της ελληνικής Δημοκρατίας» και οδηγεί σε «καταστρατήγηση της δημοκρατικής αρχής»
Απορώ, πώς τόσο διακεκριμένοι νομικοί και καθηγητές του Συνταγματικού Δικαίου στη Βουλή, δέχθηκαν να υπογράψουν αυτό το νομικό εξάμβλωμα που δεν προσβάλλει μόνο το νομικό πολιτισμό της χώρας μας, αλλά υπονομεύει την ίδια τη δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματος μας.
Τι δέον γενέσθαι;
Απλώς να υπενθυμίσω το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματός μας ότι η  τήρηση του «επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων»
Κώστας Ροδινός
Ακολουθεί η Μελέτη του Καθηγητή κ. Χρυσόγονου

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΔΝΤικής ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Του Άγγελου Σταυρόπουλου
Σχεδόν 4000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο κάθε μήνα. Από τον περασμένο Οκτώβριο το σύνολο των επιχειρήσεων που διέκοψαν τη λειτουργία τους αγγίζει τον αριθμό τνω 30.000. Στοιχεία της ΚΕΕΕ (Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας) το τετράμηνο Ιούνιο-Σεπτέμβριος μπήκε λουκέτο σε 16000 επιχειρήσεις εξαιτίας της έλλειψης κατανάλωσης, ρευστότητας στην αγορά και της άρνησης των νομίμων τοκογλύφων (τράπεζες) να δώσουν το απαιτούμενο ''αίμα'' στον μεγάλο ασθενή που λέγεται μικρομεαίος επιχειρηματίας. Αρνήθηκαν να δώσουν το απαιτούμενο οξυγόνο στην πραγματικη οικονομία εκμηδενίζοντας τη χορηγική τους πολιτική.
Τα κυβερνητικά μέτρα (προς όφελος της οικονομίας όπως ευαγγελίζονται οι κυβερνώντες και η παρέα των προθύμων) αντί να μειώσουν το χρέος το έχουν αυξήσει!!! Η πολιτική της αφάιμαξης ακόμα και των φτωχών συνταξιούχων αλλά και γενικότερα όλων των πολιτών δεν δείχνει να έχει αποτελέσματα. Ο ένας κλάδος μετά τον άλλον συρρικνώνονται. Η βιομηχανική παραγωγή, ο κλάδος των τροφίμων κ.α έχουν πάρει την κατιούσα. Η ανεργία τον περασμένο Οκτώβριο ήταν στο 9,1% τώρα στο 12%. Αύριο που θα φτάσει; Το εργασιακό και ασφαλιστικό άλλαξε χωρίς κανείς να καταλάβει τ'ιποτα;

ΣΤΟ ΚΑΤΩΦΛΙ ΤΟΥ ΕΦΙΑΛΤΗ ...

Μετά από τόσους μήνες κάτω από το πρόγραμμα διάσωσηςτης οικονομίας, με βάση το Μνημόνιο ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές μας,ελάχιστοι έλληνες έχουν συνειδητοποιήσει το πραγματικό πρόβλημα της χώρας. Και τις διακινδυνεύσεις που αντιμετωπίζουμε σε περίπτωση αποτυχίας. Είναι σίγουρο πάντως πως οι περισσότεροι πολιτικοί αλλά και πάμπολλοι εκφραστές της κοινής γνώμης δεν έχουν συνειδητοποιήσει το πρόβλημα και τις διαστάσεις του.

Η Ελλάδα σήμερα δανείζεται όχι απλά μόνο για να πληρώσει μέρος αυτών που χρωστάει. Αλλά και για να καλύψει τρέχουσες υποχρεώσεις που είναι απαραίτητες για την καθημερινότητά μας και για την εκπλήρωση βασικών βιοτικών μας αναγκών. Με τα χρήματα της Τρόικας δηλ. δεν αποπληρώνουμε απλά τις υποχρεώσεις μας από παλιά δάνεια στους δανειστές μας από το εξωτερικό. Αλλά συμπληρώνουμε το εισόδημα που μας είναι απαραίτητο για την αντιμετώπιση πιεστικών άμεσων αναγκών μας. Διότιεξακολουθούμε να παράγουμε πολύ λιγότερα από όσα ξοδεύουμε. Και συμπληρώνουμε έτσι το κόστος των εξόδων μας από αυτά που μας δανείζει το ΔΝΤ, η ΕΕ και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα. Από τα πράγματα δηλ εξακολουθούμε να βαδίζουμε με βήμα ταχύ προς το αδιέξοδο. Τα χρέη μας μεγαλώνουν ενώ η παραγωγική μας υποδομή συρρικνώνεται. Πως είναι λοιπόν δυνατόν να επιβιώσουμε;

Πετρέλαιο στο Αιγαίο Πέλαγος Οικονομική σωτηρία ή …μπλεξίματα

Συχνά διαβάζουμε άρθρα ή βλέπουμε εκπομπές με θέμα την ύπαρξη ή μη κοιτασμάτων πετρελαίου στο Αιγαίο. Δεν κατανοώ αυτήν την πρεμούρα, αλλά ομολογώ ότι με έπεισαν. Το λένε άλλωστε και οι μελέτες που έγιναν για το σκοπό αυτό, οι οποίες λένε όμως και κάτι άλλο. Οι περιοχές που βρίσκονται οι πετρελαιοφόροι ορίζοντες (ανατολικά της Θάσου, Ικαρία, Καστελόριζο κλπ) συμπίπτουν με τις αποκαλούμενες από την Τουρκία «γκρίζες ζώνες» Με το ίδιο σκεπτικό η Τουρκία απειλεί ότι θεωρεί ως αιτία πολέμου «casus belli», την ενδεχόμενη χρήση του αναφαίρετου δικαιώματος της επέκτασης των χωρικών μας υδάτων μέχρι τα 12 ναυτικά μίλια (Σύμβαση του Δικαίου της Θάλασσας), παρότι αυτή το έχει πράξει από το 1964 στον Εύξεινο Πόντο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Ποιος όμως θα κερδίσει τελικά από την ανακίνηση του θέματος στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία για τη χώρα μας και από τυχόν εξόρυξη πετρελαίου στο Αιγαίο; 
Οι εταιρείες εξόρυξης πετρελαίου της Αμερικής ή της Γαλλίας ή της Ρωσίας ή του Καναδά, σίγουρα. Λέγεται ότι η «πίτα» ανέρχεται σε αρκετά τρισεκατομμύρια ευρώ!!! 
Η Τουρκία, ακόμα πιο σίγουρα γιατί αν ήταν να εξορύξουμε πετρέλαιο μόνοι μας θα το είχαμε κάνει χρόνια πριν. Ο Τούρκος πρωθυπουργός ζητά πλέον καθαρά συνεκμετάλλευση του μαύρου χρυσού. Κάπως έτσι θα «λύνονταν» με πολιτικό – ειρηνικό τρόπο το θέμα των χωρικών υδάτων και της υφαλοκρηπίδας. Άραγε, τι σκοπό είχε η επίσκεψη του πρωθυπουργού μας στη γείτονα χώρα τρεις μόλις μέρες μετά τις εκλογές και η ανταπόδοση του Τούρκου ομολόγου του στα μέσα Μαΐου με δέκα!!! υπουργούς και δεκάδες επιχειρηματίες;  
Η Ελλάδα και οι Έλληνες, μάλλον όχι. Τι κερδίσαμε από την εξόρυξη του πετρελαίου στον Πρίνο και στη Νότια Καβάλα; Πήγε καλύτερα η οικονομία μας; Φυσικά όχι, αφού βρισκόμαστε στα πρόθυρα της πτώχευσης. Μειώθηκε η τιμή της βενζίνης; Όχι μόνο δε μειώθηκε αλλά σε λίγα χρόνια η τιμή της εκτοξεύθηκε και κατέκτησε την πρωτιά στην Ευρώπη.

Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου 2010

Απίστευτη προβοκάτσια Τριανταφυλλόπουλου - Πάγκαλου για την φίμωση του διαδικτύου!

ΠΑΝΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ BLOGS ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ!

Η ελεεινή μεθόδευση του “καλύτερου φίλου” του ΓΑΠ!

Όπως έχουμε πει κατ’ επανάληψη, ο Τριανταφυλόπουλος είναι ο καλύτερος φίλος του ΓΑΠ. Το πιο δημιουργικό δεκανίκι, το εργαλείο αντιπολιτευτικής προβοκάτσιας.

Όταν ο ΓΑΠ θέλει να ξεφορτωθεί κάποιον από την κυβέρνηση, τον αναλαμβάνει η “Ζούγκλα”. Έχουμε γράψει παραδείγματα. Τώρα όμως, το παιχνίδι χοντραίνει. Τα δύο απεχθέστερα όντα της Ελληνικής δημόσιας ζωής, ετοιμάζουν μία προβοκάτσια άνευ προηγουμένου με σκοπό την φίμωση και τον έλεγχο του διαδικτύου.

Έτσι εξηγείται και η …

Οι τρεις θάνατοι που άλλαξαν την ροή της ελληνικής κρίσης

Πάνω από τους αθηναϊκούς δρόμους που έβραζαν, η Αγγελική Παπαθανασοπούλου – έγκυος τεσσάρων μηνών που δούλευε σε τράπεζα του αθηναϊκού κέντρου – προσπαθούσε να ηρεμήσει τη φοβισμένη μητέρα της στην άλλη πλευρά της τηλεφωνικής γραμμής. Ήταν το μεσημέρι της 5ης Μαΐου και οι αθηναϊκοί δρόμοι ξεχείλιζαν με λαϊκή οργή καθώς ο κόσμος διαμαρτύρονταν για τις δραστικές περικοπές δημοσίων δαπανών που είχαν τεθεί ως όρος προκειμένου η Ελλάδα να εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή διάσωση.
«Μην ανησυχείς», είπε η κ. Παπαθανασοπούλου στη μητέρα της. «Είμαι στον επάνω όροφο». Συν τοις άλλοις, η 32χρονη γυναίκα θα έφευγε νωρίς από τη δουλειά εκείνη την ημέρα, γύρω στις 3, γιατί είχε ραντεβού με ένα γιατρό προκειμένου να μάθει αν το παιδί που κυοφορούσε ήταν αγόρι ή κορίτσι.

Δεν πρόλαβε να το μάθει. Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, και καθώς το πλήθος των διαδηλωτών...

Σύγχρονοι στοχαστές....Αναπολώ τη Βάνα Μπάρμπα, σε μια παλαιότερη συνέντευξή της στον Νίκο Χατζηνικολάου, να του λέει γεμάτη πάθος και αποφασιστικότητα: «Πρέπει να κάνουμε πράγματα... πόσοι είμαστε σ’ αυτό τον τόπο που μπορούμε να κάνουμε πράγματα; Δέκα άτομα, το πολύ!». Μου ήρθε στο νου η γνήσια εσωτερική αγωνία της προχθές, που πληροφορηθήκαμε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου συγκαταλέγεται, σύμφωνα με το Foreign Policy, στους εκατό στοχαστές του κόσμου. Δέκα είναι όλοι κι όλοι στην Ελλάδα κι εκατό στον κόσμο που στοχάζονται και μπορούν να... κάνουν πράγματα.

Παζαρεύει με την Τουρκία η κυβέρνηση το Καστελόριζο;

Από το Καστελόριζο ήταν που ο πρωθυπουργός την αποφράδα ημέρα της 23ης Απριλίου 2010, ανακοίνωσε το δέσιμο της χώρας μας στο άρμα του ΔΝΤ. Για το ξεπούλημα του Καστελόριζου πληθαίνουν τώρα ανησυχητικές πληροφορίες, ότι διεξάγονται παρασκηνιακές διεργασίες ανάμεσα στην Αθήνα και την Αγκυρα.
Ως γνωστόν, όπως επισήμανε πρόσφατα κατά τη διάρκεια συνεδρίου για ενεργειακά θέματα, ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Περιβαλλοντικής Ερευνας και Κατάρτισης του Παντείου Πανεπιστημίου, Γρηγόρης Τσάλτας, «από το 2001 έως το 2010, βρίσκεται σε εξέλιξη απόπειρα μονομερούς τουρκικής οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας της περιοχής νοτίως των τουρκικών παραλίων μη λαμβάνοντας υπόψη τη νησιωτική παρουσία του Καστελόριζου». Να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια, η Τουρκία προβαίνει σε συστηματικές προκλήσεις στη συγκεκριμένη περιοχή με στόχο την αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας (βλέπε http://www.antinews.gr/?p=10164 «Τουρκία: στο Καστελόριζο είναι τουρκική υφαλοκρηπίδα»).
Μόλις προ μηνός μάλιστα μάλιστα, στις αρχές Νοεμβρίου, εξαιτίας παραβιάσεων τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών στην περιοχή του Καστελόριζου, το ελληνικό Πεντάγωνο απέσυρε τη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» από την ΝΑΤΟΪκή άσκηση «Μπλέ Φάλαινα», όπου μετείχαν ελληνικές και τουρκικές δυνάμεις. Ο στόχος της Αγκυρας είναι σαφής: Τα μεγάλα κοιτάσματα υδρογονανθράκων (φυσικό αέριο και πετρέλαιο) στη ζώνη νοτίως του Καστελόριζου, νοτίως της Κρήτης («κοίτασμα του Ηρόδοτου»), νοτίως της Κύπρου και των θαλασσίων περιοχών της Αιγύπτου και αυτά που κατέχει νομίμως, ή μη το Ισραήλ.
Η Τουρκία θέλει λοιπόν, να μπεί σφήνα στην περιοχή (βλέπε: Χάρτης 1. Το στρατηγικό σημείο του Καστελόριζου). Τι ζητάει η Τουρκία; Απλά, ότι το Καστελόριζο δεν έχει υφαλοκριπίδα και, ως εκ τούτου, αυτομάτως περιορίζεται η ελληνική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ, Χάρτης 2. Η ΑΟΖ που πρέπει, και δικαιούται βάσει των διεθνών κανόνων, να χαράξει η Ελλάδα). Η Τουρκία όμως, γνωρίζει πολύ καλά ότι το Καστελόριζο έχει υφαλοκριπίδα, διότι είναι κατοικημένο νησί. Όπως και να’χει, το Καστελόριζο έχει μεγάλη στρατηγική σημασία, διότι αποτελεί σημείο οριοθέτησης της ΑΟΖ της Ελλάδας με Αίγυπτο, Κύπρο και Τουρκία.

«Μονόδρομος η αναδιάρθρωση του χρέους»

JOHN Η. COCHRANE
(Καθηγητής Χρηματοοικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Σικάγου)
Στον ΧΡΟΝΗ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΟΥ
ΤΟ ΕΥΡΩ και η ευρωζώνη κινδυνεύουν με διάλυση από τους μηχανισμούς διάσωσης που σχεδιάζει η ευρωπαϊκή πολιτική ηγεσία της Ε.Ε., υποστηρίζει ο John Cochrane του Πανεπιστημίου του Σικάγου.
Εκτιμά ότι η αναδιάρθρωση του χρέους είναι επιτακτική ανάγκη για να επανέλθει η δυναμική μιας οικονομίας που έχει βυθιστεί στα χρέη. Σημειώνει πως οι χώρες που εισέρχονται σε καθεστώς διάσωσης, όπως η Ελλάδα και η Ιρλανδία, μόνο και μόνο για να διασωθούν χρήματα των ξένων τραπεζών, κινδυνεύουν με στασιμότητα και επιδεινούμενες συνθήκες κοινωνικής διαβίωσης. Ναι, η Οικονομική Σχολή του Σικάγου έχει αλλάξει σημαντικά από την εποχή της ιδεολογικής κυριαρχίας του Μίλτον Φρίντμαν!
Μετά την Ελλάδα, η Ιρλανδία έγινε αποδέκτης ενός σχεδίου διάσωσης από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, ενώ η Πορτογαλία μπορεί σύντομα να ακολουθήσει. Μήπως τα σχέδια διάσωσης σκοτώσουν, τελικά, τους ασθενείς και καταλήξουν στη διάλυση της ευρωζώνης;
Η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά οι οικονομίες της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας δεν χρειάζεται να καταρρεύσουν. Οι κυβερνήσεις τους είναι σε κίνδυνο, καθώς και μερικές από τις τράπεζες, αλλά ακόμη και αυτό δεν είναι απαραίτητο να οδηγήσει σε κατάρρευση. Εχουν επιλογές και δεν είναι τα σχέδια διάσωσης. Νομίζω ότι η πραγματική ιστορία του ευρωπαϊκού χρέους έχει λασπωθεί. Δεν είναι στην πραγματικότητα η Ελλάδα, ή η Ιρλανδία, που διασώζονται. Είναι οι τράπεζες που τους δάνεισαν χρήματα που διασώζονται. Εάν η Ε.Ε. θέλει να διασώσει τις τράπεζες πρέπει να το κάνει άμεσα, και όχι με αυτή την παρωδία περί «μετάδοσης» και «κερδοσκοπίας» στις αγορές.

Bρέθηκε Νέα μορφή ζωής ...

Οι Αμερικάνοι επιστήμονες ανακάλυψαν μιας νέαςμορφής ζωής που ζεί μόνο στην Καλιφόρνια


Πρόκειται για ένα βακτήριοπου μπορεί να αναπτυχθεί από το αρσενικό και να ενσωματώσει το βίαιο αυτό φυσικό δηλητήριο στο DNAτου...


Μεγάλο θέμα δεν λέω...


Όμως και στην Ελλάδα έχουν ανακαλύψει οι ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ επιστήμονεςνέα μορφή ζωής !!!

Πρόκειται για συνταξιούχους οι οποίοι επιβιώνουν με συντάξεις κάτω από 500 €ζώντας στο βίαιο περιβάλλον του Δ.Ν.Τ έχοντας ενσωματώσει το βίαιο αυτό  δηλητήριο (εισαγόμενο με τις ευλογίες της κυβέρνησης) στο DNA τους...


Με συγχωρείτε , δεν θέλω να φανώ "Εθνικιστής" ,  αλλά τους "σκίσαμε" τους Αμερικάνους...
Η Δική μας ανακάλυψη μπορεί ακόμα και να ψηφίζει...

Συλλαλητήριο αξιοπρέπειας και τιμής

Για πρώτη φορά στη χώρα μας πραγματοποιείται σήμερα στις 10 το πρωί στην Πλατεία Συντάγματος από μέλη της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) το πρώτο στη χώρα μας Παν-αναπηρικό συλλαλητήριο της «αξιοπρέπειας και της τιμής» με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. 

Περισσότερα από 3.000 άτομα με αναπηρία από όλη την Ελλάδα διεκδικούν από την Πολιτεία τη θέσπιση ενός εθνικού προγράμματος δημόσιων πολιτικών για την αναπηρία και διαδηλώνουν για την προστασία των δικαιωμάτων τους και μια ζωή επί ίσοις όροις, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΣΑμεΑ.
Η σημερινή κινητοποίηση λαμβάνει χώρα για πρώτη φορά στην ιστορία του αναπηρικού κινήματος και της χώρα μας και ξεκινά...

Δεκαπέντε χρόνια ασφυξίας

OΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ότι τα 200 χρόνια από την εθνική παλιγγενεσία, το 2021, θα τα περάσουμε μέσα στη μιζέρια και την κατάθλιψη. Αυτό άφησε να εννοηθεί ο Ιταλός σύμβουλος του πρωθυπουργού Τομάζο Σκιόπα λέγοντας ότι για τα επόμενα 15 χρόνια η χώρα θα ζει σε λιτότητα. Υστερα μπορεί να αρχίσει η ανάκαμψη... Εν τω μεταξύ... Η ύφεση θα κυμανθεί στο μείον 4,2% για εφέτος και περίπου στο μείον 3% του χρόνου. Αυτό απλά σημαίνει ότι θα φθάσουν τις 800.000 οι άνεργοι. Με άλλα λόγια, η ανεργία θα αγγίξει το 15% και, μόνον το 2011, 120.000 εργαζόμενοι θα μείνουν χωρίς δουλειά. Αυτό που βλέπουν μπροστά τους όλοι οι εργαζόμενοι και οι εμπορικοί σύλλογοι της χώρας είναι η επιμήκυνση της ύφεσης και της ανεργίας. Τίποτα άλλο δεν διακρίνεται στον ορίζοντα. Οι ευκολίες αποπληρωμής του δανείου, που τόσο διαφημίστηκαν χθες από τον φιλοκυβερνητικό Τύπο, μόνον βαθιά ανάσα δεν θα φέρουν αν η κυβέρνηση δεν αντιληφθεί ότι έχει πάρει το λάθος δρόμο. Οι προβλέψεις μιλούν για ασφυξία της αγοράς λόγω της σκληρής λιτότητας.
ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ αποδοχών, περικοπές απίστευτες που οδηγούν εργασιακά τη χώρα χρόνια πίσω και περιορισμούς δικαιωμάτων για εκατομμύρια εργαζομένους και συνταξιούχους.

Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2010

Κράτη-νάνοι με τράπεζες-γίγαντες

Σοκ προκαλεί ο τίτλος ολοσέλιδης σχεδόν ανάλυσης της συντηρητικής γερμανικής εφημερίδας «Ντι Βελτ»: «Ο φρικτός δεσμός ανάμεσα στις τράπεζες και τα κράτη». Πέρα όμως από τις εντυπώσεις, το σημαντικότερο είναι πως οι αποκαλυπτικοί πίνακες της εφημερίδας δίνουν απάντηση στο ερώτημα που κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης απασχολεί εκατομμύρια Ευρωπαίων πολιτών:
«Γιατί οι κυβερνήσεις των χωρών-μελών της Ευρωζώνης και ολόκληρης της ΕΕ διασφαλίζουν πρωτίστως και υπεράνω όλων τα συμφέροντα των τραπεζών, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις που αυτό έχει στο βιοτικό επίπεδο των λαών της Ευρώπης;».
Η απάντηση είναι τραγικά απλή: ...

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΝΑΚΗΣ: «ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ;»... νοιώθεις τόσο όσο είσαι Αντωνάκη μου

Ο Κανάκης (ο γνωστός με τα μπαρ που απασχολεί ανασφάλιστα κοριτσάκια για 400 ευρώ) παρουσιάζει στο "Ράδιο Αρβύλα" ένα ηχητικό όπου ακούγονται ΓΑΠ-Σαμαράς να λένε ακριβώς τα ίδια πράγματα και αρχίζει τα σχόλια του στυλ "λένε ακριβώς τα ίδια" και αναρωτιέται «ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ όταν μας λένε ακριβώς τα ίδια τα δύο αντίθετα κόμματα»...

Να του πούμε λοιπόν ότι
νοιώθει όσο ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ

Ο Παπανδρέου αποδέχεται την πρόταση Σαμαρά για Αναθεώρηση του Συντάγματος...


Σε ομιλία του προχθες το βράδυ στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου άνοιξε πλέον επίσημα το δημόσιο διάλογο για την αναθεώρηση του Συντάγματος. 
Συγκεκριμένα είπε: «Εμείς επιδιώκουμε την ευρύτερη συναίνεση. Θα εξαντλήσουμε κάθε μέσο διαβούλευσης. Και βέβαια, δεν έχουμε καμία αντίρρηση για τις συνταγματικές αλλαγές. Το έχουμε ήδη τονίσει, ότι χρειάζεται να γίνουν σημαντικές συνταγματικές αλλαγές»Πρόσθεσε δε ότι «οι συνταγματικές αλλαγές δεν μπορεί να είναι και άλλοθι για να μην κάνουμε άλλα, σοβαρά πράγματα. Και μπορούμε να κάνουμε πολλά, και μέσα στο πλαίσιο του υπάρχοντος Συντάγματος»

Αυτή η αναφορά του, είναι επί της ουσίας απάντηση στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Α. Σαμαρά, ο οποίος είχε θέσει το ζήτημα πριν λίγες μέρες και μάλιστα έχει  ήδη ζητήσει από τα όργανα του κόμματος εξουσιοδότηση, για να θέσει το θέμα στη μελλοντική συνάντησή του με τον κ. Παπανδρέου. 

Προσθετική στήθους με... σύμβαση ορισμένου χρόνου ..

Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους λέει ο λαός. Έτσι, ένας Γερμανός φρόντισε να λάβει τα μέτρα του, πριν κάνει ένα ακριβό δώρο στην καλή του.
Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Bild, ο Carsten έκανε δώρο στην 20χρονη Anastasia μία αυξητική στήθους, με τον όρο να μείνει μαζί του για τουλάχιστον ένα χρόνο μετά την επέμβαση.
Για να είναι και νομικά κατοχυρωμένος, έβαλε την κοπέλα να υπογράψει τη σχετική συμφωνία.
Η επέμβαση, η οποία έγινε το 2009, κόστισε περίπου 2.800 ευρώ.
Η κοπέλα όμως χώρισε τον Carsten πριν περάσει ο χρόνος και εκείνος ζητάει πίσω τα χρήματα που δαπάνησε.

Σημασία έχει πως χρησιμοποιούν τα παιδιά τους υπολογιστές

Πολλοί μαθητές διαθέτουν δικό τους υπολογιστή. Όμως νεότερες έρευνες δείχνουν ότι αρκετοί μαθητές που απέκτησαν υπολογιστή χάρη σε ειδικά κυβερνητικά προγράμματα παρουσιάζουν χειρότερες επιδόσεις από ότι παλαιότερα.
Η έρευνα του ρουμανικής καταγωγής Αμερικανού επιστήμονα Κρίστιαν Ποπ-Ελέκες του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης και του Οφερ Μαλαμούντ του Πανεπιστημίου Σικάγο είχε απρόσμενα αποτελέσματα. Στο μικροσκόπιο βρέθηκαν οι επιδόσεις των μαθητών 3.000 οικογενειών στη Ρουμανία που απέκτησαν υπολογιστή με χρήματα του δημοσίου: «Τα αποτελέσματά μας δείχνουν τόσο τις θετικές, όσο και τις αρνητικές επιπτώσεις του προγράμματος, λέει ο αμερικανός επιστήμονας. Από τη μια πλευρά οι μαθητές που πήραν υπολογιστή είχαν καλύτερες επιδόσεις ως προς τη χρήση των σχετικών προγραμμάτων. Από την άλλη πήραν χειρότερους βαθμούς σε μαθήματα όπως τα ρουμανικά, τα μαθηματικά και τα αγγλικά».
Tα παιδιά θα πρέπει πρώτα να μάθουν γραφή και ανάγνωση

Φρούδες ελπίδες

«Θρυμματίζεται ο μύθος των πλεονεκτημάτων του ευρώ», είναι ο τίτλος της Die Welt του Βερολίνου για το ευρώ και την ευρωζώνη: «Από τότε που οι ηγέτες της ΕΕ αποφάσισαν την εισαγωγή κοινού νομίσματος οι δείκτες του εκτιμητή της πορείας των χρηματιστηριακών αγορών των χωρών-μελών της Ευρωζώνης Euro Stoxx είχαν από το 1997 μέχρι σήμερα άνοδο της τάξεως των 6%. Που σημαίνει αύξηση των ετήσιων αποδόσεων κατά 3,2%, ένα ισχνό αποτέλεσμα.
Αντίθετα στην Ελβετία οι δείκτες του ελβετικού χρηματιστηρίου είχαν 7,3% αύξηση και το ίδιο συνέβη και με το σουηδικό χρηματιστήριο.
Αλλά και οι διαφορές της οικονομικής ανάπτυξης ανάμεσα στις χώρες τις ευρωζώνης και εκείνες που δεν ανήκουν στην ευρωζώνη είναι άξιες προσοχής. Η οικονομία της Σουηδίας που δεν είναι μέλος της ευρωζώνης αναπτύχθηκε από το 1997 κατά μέσον όρο γύρω στο 2,5% ετησίως. Η Νορβηγία, που όχι μόνον δεν είναι μέλος της ευρωζώνης, αλλά ούτε καν μέλος της ΕΕ, έχει ρυθμούς ανάπτυξης ετησίως 2,2%.
Η Γερμανία, η μεγαλύτερη εθνική οικονομία της ευρωζώνης, κατάφερε μόνον 1,3% και παρ’ όλα αυτά είναι σε καλύτερη μοίρα από άλλες χώρες, όπως π.χ. την Ιταλία με 0,8%.»

"Σαμαράς - Παπανδρέου είναι ίδιοι". Το βίντεο απάτη

Το βίντεο που παίχθηκε στην Ελληνοφρένεια, στο Αλ Τσαντίρι, στο Ράδιο Αρβύλα και ανέβηκε σε χιλιάδες blogs και προφίλς στο facebook, δείχνει πως, ό,τι λέει ο Παπανδρέου το λέει κι ο Σαμαράς και έκανε αίσθηση είναι μια καλοστημένη προπαγάνδα, για να δείξει ότι "έχουν και οι δύο την ίδια πολιτική". Είναι όμως έτσι;
Δείτε τι ακριβώς έγινε και πώς ξεφτιλίζονται κάποιοι (και στη ΝΔ που δεν μπορούν να απαντήσουν ακόμη και στην πιό φτηνή προπαγάνδα): ....

Σημειώνουμε ότι κανείς, σε καμία εκπομπή δεν το παρουσίασε ως "σατυρικό". Και ο Λαζόπουλος και οι ΑΡΒΥΛΑ, ήταν εμφανέστατο ότι και οι ίδιοι νόμιζαν ότι πρόκειται για συρραφή δηλώσεων. Ποιος άλλωστε θυμόταν τι ακριβώς είχε πεί ο Σαμαράς στην Έκθεση και πόσοι άκουσαν ολόκληρη την ομιλία; Ούτε 1%. Αυτό που μένει είναι το κλιπ των 20'' στο Αλ Τσαντίρι και στους Αρβύλες, οι οποίοι το παρουσίασαν ως αυθεντικές δηλώσεις. Και ήταν ολοφάνερο ότι ούτε οι ίδιοι κατάλαβαν τη μούφα!

<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/yDR4FL67I_A?fs=1&amp;hl=en_US"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/yDR4FL67I_A?fs=1&amp;hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>

Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου 2010

Οι κλεφτοκοτάδες

 Του Θύμιου Παπανικολάου


Οι κλεφτοκοτάδες της ιστορίας είναι τα ποικίλα και πολύχρωμα εκείνα μορμολύκεια τα οποία, επιχειρούν, σε κάθε κατάσταση, να τραβήξουν τσάμπα την αφρόκρεμα της ιστορίας.
Το «είδος» αναπτύχθηκε επιδημικά μετά την πτώση της χούντας. Γεμίσαμε τότε κλεφτοκοτάδες της αντίστασης κατά της χούντας…
Σήμερα το «είδος» αναπαράγεται, με «αντικαθεστωτική» μορφή μέσα στα ΜΜΕ.
Πολλοί πλέον το παίζουν «αντικαθεστωτικοί αγωνιστές» με παραπολιτική φιλολογία και ποικίλα κουτσομπολιά κατά της κυβέρνησης των ανδρεικέλων.
Ανάγουν τη μονομερή και παραπολιτική φιλολογία (μόνο αυτά) κατά της κατοχικής κυβέρνησης σε θαρραλέα αντικαθεστωτική δημοσιογραφία.
Στηλιτεύουν τις μεγάλες και κραγμένες «πόρνες» των ΜΜΕ και ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ δίνουν στον εαυτό τους και στο στενό τους κύκλο την ιδιότητα του «θαρραλέου αγωνιστή κατά του καθεστώτος».
Γνωστή η συνταγή κάθε κλεφτοκοτά: Καυτηριάζουμε τα ακραία συμπτώματα της σήψης για να κλέψουμε» τη δόξα του αντικαθεστωτικού, αφήνοντας έτσι δόλια στο σκοτάδι και στο απυρόβλητο, τα θεμέλια του καθεστώτος και των κομματικών κεφαλών του.
Ένα τέτοιος, λοιπόν, κλεφτοκοτάς (έχει κατακλέψει και ξένα κείμενα βάζοντας τη δική του υπογραφή) και αντικυβερνητικός τής «παραπολιτικής δημοσιογραφίας», καυτηρίασε προσφάτως, τα «καθεστωτικά ΜΜΕ» και τους «δημοσιογραφικούς λακέδες» διαφημίζοντας τον εαυτό του, το στενό του κύκλο και κάποια ιστολόγια που ψαρεύουν σε θολά νερά…
Παρασιώπησε συνειδητά το πλήθος των αγωνιστικά αυθεντικών ιστολογίων…

Αντίσταση για τον κλεφτοκοκτά αυτόν κάνουν πέντε- έξι ονόματα και δύο- τρία ιστολόγια.
Φαίνεται ότι ο άνθρωπος φοράει τεράστιες παρωπίδες και δεν διακρίνει τίποτα πέρα από τη μύτη του, τους «φίλους» του και τα «είδωλά» του: Τα «αριστερά» άλλοθι των καθεστωτικών Συγκροτημάτων…
Δεν θα ασχοληθούμε με τον κλεφτοκοτά αυτόν περισσότερο. Αν χρειαστεί θα αποκαλύψουμε και την ιστορία του και τις διαπλοκές του και κλεψιές κειμένων που έχει κάνει…
Απλώς θα θέσουμε κάποια σοβαρότατα πολιτικά ζητήματα για να δείξουμε το πόσο αντικαθεστωτικοί είναι κάποιοι που το παίζουν εχθροί του καθεστώτος και της Νέας Τάξης.


Ζήτημα 1ον

Το κοκκινόχωμα στην Ελλάδα και τη λοιπή Νότια Ευρώπη ήρθε από τη Σαχάρα πριν από χιλιάδες χρόνια.

Η "ερυθρά γη" (terra rossa), κοινώς κοκκινόχωμα, που υπάρχει στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της Νότιας Ευρώπης, όπως η Ισπανία και η Ιταλία, έφτασε στα μέρη μας διασχίζοντας την Μεσόγειο με την μορφή αφρικανικής σκόνης που μετέφεραν οι νότιοι άνεμοι και με προέλευση τις περιοχές της Σαχάρας και του Σαχέλ, σύμφωνα με μια νέα χημική και ορυκτολογική έρευνα ισπανών και αμερικανών ερευνητών. Οι αφρικανικές αυτές περιοχές, σύμφωνα με τους επιστήμονες, "στέλνουν" στην ατμόσφαιρα περίπου 600 - 700 τόνους σκόνης κάθε χρόνο. Με τον τρόπο αυτό, εκτιμάται ότι πριν από 12.000 - 25.000 χρόνια, το κοκκινόχωμα, που αποτελείται από ερυθρά άργιλο, εμφανίστηκε στη Μαγιόρκα, τη Σαρδηνία και σε άλλα μεσογειακά νησιά και περιοχές της Ν. Ευρώπης, μεταξύ άλλων και στην Ελλάδα. Οι ερευνητές, υπό την Άννα Αβίλα του Κέντρου Οικολογικής Έρευνας του Αυτόνομου Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης, που δημοσίευσαν τη σχετική εργασία στο επιστημονικό περιοδικό "Quaternary Science Reviews", απέρριψαν τις εναλλακτικές θεωρίες ότι το κοκκινόχωμα μπορεί να έχει δημιουργηθεί στη Νότια Ευρώπη, είτε από διάβρωση ντόπιων πετρωμάτων είτε από συσσώρευση υδροξειδίων του σιδήρου και του αργιλίου, που προέρχονται από το βραχώδες υπόστρωμα κάτω από το χώμα.

ΠΩΣ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ!

*Kάνεις jogging για 5 χλμ και παίρνεις τον ανελκυστήρα για τον 1ο όροφο.
* Λες καληµέρα στις 3 το µεσηµέρι και καλησπέρα στη 1 τη νύχτα.
* Δεν τρως ποτέ βραδινό πριν τις 10µµ.

* Τρως πρωινό πριν πας για ύπνο.
* Το πρώτο σου hangover ήταν γύρω στα 5 σου, όταν ο µπαµπάς/ θείος/ παππούς σου έδωσε να δοκιµάσεις ουίσκι, γιατί το ζήταγες.
* Πρέπει τουλάχιστον πέντε φορές το χρόνο να τραβηχτείς στον σταθµό των ΚΤΕΛ για να παραλάβεις έναν τενεκέ λάδι, έναν τενεκέ µέλι, έναν τενεκέ φέτα, ρίγανη, τσάι βουνού, ελιές και λεµόνια.
* Σηµαιοστολίζεσαι να πας για καφέ, αλλά τσαµπουκαλεύεσαι στον πορτιέρη του κλαµπ που δεν σε βάζει µέσα γιατί φοράς
σαγιονάρες.
* Στη γειτονιά σου υπάρχει τουλάχιστον µια οδός που λέγεται Ελευθερίου Βενιζέλου.
* Παραπονιέσαι ότι κάνει κρύο όταν έχει 27 βαθµούς.
* Όποτε ταξιδεύεις στο εξωτερικό απορείς πως ο κόσµος ζει χωρίς περίπτερα.
* Βρίσκεις τους τουρίστες αστείους.
* Και τους µαθαίνεις να λένε «lalalaka».
* Έχεις δέκα χρόνια να µπεις σε λεωφορείο.
* Περιγράφεις το κτίριο της Interamerican στην Κηφισίας ως «ουρανοξύστη».
* Ξέρεις τα πάντα για την ανακύκλωση, αλλά δεν έχεις δει ποτέ από κοντά κάδο ανακύκλωσης.

Το εθνικό δάνειο του 1824 ή πώς 2 εκατομμύρια χρυσές λίρες γίνονται ένα κίβδηλο νόμισμα

Στις 7 Φεβρουαρίου 1825, ενώ ο εθνικός αγώνας για την απελευθέρωση από τους Τούρκους βρισκόταν στο αποκορύφωμά του, " συνωμολογήθη εν Λονδίνω, εθνικόν δάνειον, δύο εκατομμυρίων λιρών, δια τη χρηματοδότηση του Αγώνος". Το δάνειο των δύο εκατομμυρίων συμφωνείτε στο 55% της ονομαστικής του αξίας, άρα αυτομάτως μένουν 1.100.000 λίρες. Από αυτά, κρατούνται προκαταβολικά: Τόκοι  δύο χρόνων, 200.000 λίρες. Μεσιτικά , 68.000. Για εξαγορά ομολογιών του δανείου,212.000. Συμβολαιογραφικά, 13.700. Έξοδα κάποιων μεσαζόντων, ονόματι Λουριώτη και Ορλάνδου, 15.487...

Από τα υπόλοιπα, στέλνονται απευθείας στις ΗΠΑ 156.000 λίρες για να κατασκευαστούν δύο ατμοκίνητες πολεμικές φρεγάτες, που ήταν απαραίτητες για τον απελευθερωτικό αγώνα στα νησιά του Αιγαίου. Τα λεφτά πήγαν, φρεγάτα πήραμε τελικά μόνο μία και μετά το τέλος της επανάστασης.

Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2010

Ολιγοήμερες διακοπές....

Από αύριο μέχρι και την Κυριακή θα είμαστε σε ολιγοήμερες διακοπές.
Το Blog θα λειτουργεί σε χαλαρούς ρυθμούς.

Υ.Γ
Για τους φίλους σχολιαστές. Τα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται όλες αυτές τις ημέρες.

Μόλις πήραν τα έπιπλα στο Υπουργείο άρχισε η σκληρή δουλειά...

Συνολικά 40.000 ευρώ κόστισαν τα έπιπλα και τα υπόλοιπα είδη μηχανογράφησης του γραφείου της υφυπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας, Ελπίδας Τσουρή. Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της τηλεοπτικής εκπομπής «Κίτρινος Τύπος», η κυρία Τσουρή αναγκάστηκε να μετακομίσει με τους συνεργάτες της στο παλαιό κτήριο του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, επί της Γρηγορίου Λαμπράκη, στο Πασαλιμάνι, καθώς ο υπουργός, Γιάννης Διαμαντίδης, επέλεξε το ολοκαίνουριο κτήριο της Ακτής Βασιλειάδη.
Μόλις πήραν τα έπιπλα στο Υπουργείο άρχισε η σκληρή δουλειά...
Διαταγές για συγκρότηση συνεργείου υπερωριακής εργασίας εκτός ωραρίου !!!
Το έχετε ξανακούσει αυτό;;;  Για όλα.. υπάρχει η πρώτη φορά
Δείτε τι λέει το πιο κάτω έγγραφο: "Να απασχοληθεί υπερωριακά και πέραν του κανονικού ωραρίου...από  12-10-2010 ως 31-12-2010"
Με το ζόρι και προκαταβολικά αναγκάζεται να κάνει υπερωρίες (Δντης) από 12 Οκτ ως 31 Δεκ.2010 ....
 Στο υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας, μέχρι και υπερωρίες τις νυκτερινές ώρες κάνουν !!!
 
Όλες αυτές οι απίστευτες "υπερωρίες" ημέρα και νύχτα μας στοίχισαν ούτε λίγο ούτε ούτε πολύ 115.000 ευρώ για δυο μήνες !!