Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2010

Πορεία διαμαρτυρίας στη Λάρισα

Πορεία κατά του τρομονόμου, πραγματοποίησαν το απόγευμα του Σαββάτου στη Λάρισα, 1500 περίπου άτομα, συμμετέχοντας σε εκδήλωση διαμαρτυρίας, που διοργάνωσε η «Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της Λάρισας». Η πορεία, στην οποία συμμετείχαν πολίτες από όλη την Ελλάδα, διοργανώθηκε με αφορμή το γεγονός ότι την 1η Δεκεμβρίου έχει οριστεί η δίκη των τεσσάρων φοιτητών, των αποκαλούμενων και «Ρομπέν των Σούπερ-μάρκετ». Έντονη ήταν η παρουσία ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου.
Οι φοιτητές δικάζονται με την κατηγορία της ληστρικής κλοπής, ενώ στις 9 Δεκεμβρίου, θα γίνει και η δίκη των 11 ανηλίκων που είχαν συλληφθεί στα επεισόδια του Δεκεμβρίου του 2008 και οι οποίοι δικάζονται με κατηγορίες που εμπίπτουν στον «τρομονόμο».
Σε εκκρεμότητα είναι και η δίκη άλλων 8 ενηλίκων, οι οποίοι είχαν συλληφθεί κατά την διάρκεια των ίδιων επεισοδίων, με τις ίδιες κατηγορίες.
Οι διαμαρτυρόμενοι, φωνάζοντας συνθήματα συμπαράστασης στους κατηγορουμένους και κατά του τρομονόμου και υπό το άγρυπνο βλέμμα ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης και διαλύθηκαν ήσυχα.
Οι τράπεζες, είχαν λάβει τα μέτρα τους και «θωράκισαν» τα υποκαταστήματα τους (ακόμη και τα ΑΤΜ ήταν καλυμμένα) ενώ τα μαγαζιά, ακόμη και τα περίπτερα είχαν φροντίσει να κατεβάσουν ρολά για παν ενδεχόμενο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.